Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Latvietis spēlēs Francijas čempionvienībā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvietis spēlēs Francijas čempionvienībā
IFK Paris florbola komanda
Foto: IFK Paris

Francijas spēcīgākajā florbola komandā "IFK Paris", kas pagājušajā rudenī viesojās arī Cēsīs, panākuši vienošanos ar Raivi Melderi par latvieša spēlēšanu šā kluba rindās jaunajā sezonā.

Raivis Melderis pēdējās sezonās spēlējis Lielbritānijas florbola čempionātā, pārstāvot vienu no zināmākajiem šīs līgas klubiem "London Sharks", šā kluba rindās izceļoties ar atzīstamu rezultativitāti. Nākamajā sezonā viņš kļūs par pirmo latviešu florbolistu, kurš spēlēs Francijas florbola čempionāta spēcīgākajā līgā, panākot vienošanos ar pēdējo gadu Francijas stiprāko komandu "IFK Paris". Kopumā aizvadītajā sezonā Parīzes klubs par valsts čempioniem kļuva piekto reizi.

Aizvadītajā sezonā "IFK Paris" spēļu līmeni bija iespējams vērot arī Latvijas florbola interesentiem, jo komanda Cēsīs piedalījās EuroFloorball Cup turnīrā, sešu komandu konkurencē gan paliekot pēdējā vietā, ar rezultātu 3:12 piekāpjoties Cēsu "Lekrings", ar 0:5 zaudējot "Nizhegorodets" komandai no Krievijas un spēlē par 5.vietu turnīrā ar 0:7 zaudējot arī "TTU SK" komandai no Igaunijas.

Šovasar komanda startēs jaunizveidotajā EuroFloorball Challenge turnīrā, kas aizvietos EuroFloorball Cup kvalifikācijas sacensības. Turnīrs tiks izspēlēts augusta izskaņā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā un uzvarētāji nopelnīs ceļazīmi uz EuroFloorball Cup turnīru 2017.gadā.