Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Sešas jauniešu komandas devušās iekarot Čehiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sešas jauniešu komandas devušās iekarot Čehiju
FS Masters
Foto: FS Masters

Vakar Čehijas galvaspilsētā Prāgā startējis tradicionāli viens no masveidīgākajiem bērnu un jauniešu florbola turnīriem "Prague Floorball Cup" uz kuru šoreiz devušās arī komandas no Ulbrokas, Cēsīm un Valmieras.

Prestižākā ir zēnu B01E grupa, kurā spēlē florbolisti, kuri sasnieguši pilngadību – 2001. gadā un vēlāk dzimušie. Starp sešām komandām ir arī "FS Masters" vienība ar vairākiem florbolistiem, kas šosezon spēlē arī Elvi florbola līgā. To starpā arī Daniels Anis, kurš ir visas Elvi līgas rezultatīvākais spēlētājs. Turnīra pirmajā dienā "FS Masters" komandai bija divas spēles. Pirmajā no tām ar rezultātu 7:9 (3:7, 4:2) nācās piekāpties "FAT PIPE Florbal Chodov". Anis šajā spēlē guva divus vārtus, bet Matīss Kristians Morozovs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Dienas otrajā mačā latviešu komanda ar rezultātu 9:4 (4:2, 5:2) gana komfortabli tika galā ar "Black Angels" vienību, tādējādi turpinot cīņu par medaļām šajā vecuma grupā. Neviens no florbolistiem "FS Masters" rindās neguva vairāk par diviem punktiem, bet ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Valters Lapiņš, Tomass Kristofers Birstiņš un Artis Krastiņš.

"FS Masters" spēlē arī B04 kategorijā, kur ir viena no astoņām sacensību dalībniecēm. Šim klubam turnīra pirmajā dienā bija ieplānota viena spēle, kurā pretim stājās "Florbalova akdemie Milovice" no Čehijas. Ilgi gaidījuši savu pirmo uznācienu turnīrā, latvieši pretiniekus burtiski saplosīja, svinot graujošu uzvaru ar rezultātu 20:1 (11:0, 9:1). Tas, vai čehi bija tik ļoti vāji, vai arī latvieši ar šo maču pieteica sevi favorītu pulkam, tiks noskaidrots turnīra otrajā dienā, kad tiks izspēlētas atlikušās apakšgrupas spēles. Pirmajā mačā rezultatīvākais "FS Masters" rindās bija Roberts Rautmanis, kurš guva četrus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Ļoti plaša pārstāvniecība ir B07 turnīrā, kur sacenšas arī divas komandas no Latvijas. Ulbrokas jaunieši iekļauti 4.grupā kopā ar trim komandām no Čehijas. Turnīra ievads gan nav izdevies diez ko sekmīgs – vispirms ar 4:7 (2:5, 2:2) tika zaudēts "FBS Hattrick Brno" komandai, kad rezultatīvākais ar vārtu guvumu un piespēli bija Roberts Ābele. Otrajā mačā latviešiem izdevās atspēlēt trīs vārtu deficītu un spēlēt neizšķirti 4:4 (0:3, 4:1) ar "ACEMA Sparta Praha RED" komandu. Jāpiezīmē, ka čehi pēdējā minūtē nerealizēja piešķirto soda metienu. Robertam Ābelem arī šajā spēlē 1+1, bet Haralds Ābele atzīmējās ar divām piespēlēm. Pēc pirmās dienas "FS Masters" savā grupā ieņem trešo vietu, bet sestdien no rīta gaidāma pēdējā spēle apakšgrupā.

Šā vecuma grupas 5. apakšgrupā spēlē "FBK Valmiera" jaunieši, kuri arī aizvadījuši jau divas no trim apakšgrupas spēlēm. Turnīra ievadā komanda izrādījās bezspēcīga pret "ASK Lovosice LFP Black", zaudējot ar 0:7 (0:3, 0:4). Otrais mačs pret citu čehu komandu "Kanonyri Kladno" bija krietni spraigāka, taču tik un tā nācās zaudēt ar 1:2 (0:1, 1:1). Jāpiezīmē, ka mača izskaņā valmieriešiem bija divas iespējas spēlēt vairākumā, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās. Vienīgos vārtus latviešu labā guva Valters Ozoliņš. Pēc pirmās dienas valmierieši savā grupā vienīgie palikuši bez punktiem, bet pēdējā mačā sacentīsies ar "ACEMA Sparta Praha Black" vienību.

Ar četrām čehu komandām "FBK Valmiera" ielozēti vienā grupā arī B09 kategorijā.
Pirmajā dienā tika aizvadītas divas spēles. Vispirms komanda nonāca 0:6 iedzinējos pret "FBS Slavia Plzen", maču zaudējot ar 2:6 (0:2, 2:4). Abus vārtus guva Roberts Kļaviņš. Diemžēl arī otrajā mačā pret "Sokol Brno I EMKOCase Gulliver" valmieriešiem par panākumu bija grūti cīnīties, konkurentiem piekāpjoties ar 1:11 (0:4, 1:7). Arī šajā spēlē vienīgos vārtus guva Kļaviņš, kurš tādējādi ir vienīgais komandas florbolists, kurš pirmajā dienā tika pie rezultatīviem metieniem.

Uz Čehiju ar 2010. gadā dzimušo jauniešu komandu devusies Cēsu "Lekrings", kuriem gan visas grupu turnīra spēles ieplānotas čempionāta otrajā dienā – sestdienā.