Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Cēsu alus/Lekrings" pret Šveices čempioniem spēlēs uz rezultātu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Cēsu alus/Lekrings" pret Šveices čempioniem spēlēs uz rezultātu
Foto: Starptautiskā Florbola federācija

Šovakar "Cēsu alus/Lekrings" Cīrihē notiekošajā Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā aizvadīs otro apakšgrupas spēli, kurā tās pretinieki būs Šveices čempioni - "SV Wiler-Ersigen" florbolisti. Mūsu čempioniem pastāv teorētiska iespēja iekļūt pusfinālā - šīsdienas mačā jāuzvar ar vismaz septiņu vārtu pārsvaru. Spēle sāksies pulksten 17.30 (pēc Latvijas laika).

Cēsnieki turnīru sāka aizvakar ar spēli pret Zviedrijas čempionvienību "IBF Falun". Neveiksmīgais cīņas sākums atstāja paliekošu iespaidu uz mača galarezultātu - "Cēsu alus/Lekrings" piedzīvoja sakāvi ar 1:14. Situāciju triju komandu apakšgrupas tabulā vakar sarežģīja šveicieši "SV Wiler-Ersigen" titulētos zviedrus pārspēja ar 6:5. Tas, protams, vēl neizslēdza Cēsu komandu no izslēgšanas spēļu pretendentu loka, tomēr "Cēsu alus/Lekringa" uzdevums tika pamatīgi sarežģīts – mūsējiem tagad der tikai uzvara ar septiņu vai vairāk vārtu starpību. Tad visas trīs komandas būs ieguvušas pa trim punktiem, bet latviešiem būtu labāki papildrādītāji nekā šveiciešiem.

Spēles tiešraide;

"Cēsu alus/Lekringa" galvenais treneris Artis Malkavs, runājot par neveiksmi turnīra pirmajā spēlē, atzina, ka tajā daudz ko izšķīra gan neveiksmīgais cīņas sākums, kad zviedri ļoti ātri izvirzījās vadībā un ieguva komfortablu pārsvaru, gan arī tas, ka Cēsu florbolisti bija vēl pārāk saspringti un sasaistīti, kā jau atklāšanas mačā. Par rezultātu tajā mačā daudz netika domāts, jo pret Zviedrijas čempioniem tik un tā daudz variantu nebija. Kopumā komanda nospēlējusi ļoti labi, arī vārtsargu maiņa veikta ne tik daudz tāpēc, ka Normunds Krūmiņš būtu rupji kļūdījies, cik tāpēc, lai arī Anrijs Vents iejustos spēlē. Kārtējo reizi apstiprinājās, ka atšķirība starp Latvijas čempionātu un Zviedrijas Elites līgu joprojām eksistē, jo katrā epizodē kaut par mata tiesu, bet ātrāki un meistarīgāki bija tieši zviedri.

A.Malkavs atklāja, ka pret Šveices čempioniem "Cēsu alus/Lekrings" centīsies parādīt visu labāko, ko prot, komanda spēlēs pragmatiski – uz rezultātu. Lai arī vajadzīgais pārsvars liekas nereāls, pacīnīties pa to var. Šīvakara spēlē nepiedalīsies Emīls Dzalbs, kurš ir traumēts, bet visi pārējie florbolisti ir gatavi cīņai. Treneris vēl neatklāja, kurš no vārtsargiem uzsāks spēli, bet neizslēdza, ka mačā nāksies iesaistīties abiem – gan Krūmiņam, gan Ventam.

Vairāk informācijas: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...