Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Kocēnu novads atgūst florbola galvaspilsētas titulu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnu novads atgūst florbola galvaspilsētas titulu
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirms 11 gadiem Kocēnu novads tika nodēvēts par Latvijas florbola galvaspilsētu, kad Latvijas čempionātā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē triumfēja "Rubenes" komanda. Latvijas IV Olimpiādes sacensībās šo panākumu izdevās atkārtot.

Vīriešu sacensībās, lai aizkļūtu līdz spēlēm par medaļām bija jāpārvar divi kvalifikācijas turnīra raundi, kas ļāva astoņām labākajām komandām ierasties uz finālsacensībām Cēsīs. Jau iepriekš tika minēts, ka ceturtdaļfinālā cīņas par medaļām noslēdzās abām Olimpiādes rīkotājpilsētām – Cēsu novadam un Valmieras pilsētai, kas atzina attiecīgi Bauskas novada un Lielvārdes novada pārākumus. Pusfinālā Bauskas novads spēles gaitā izsēja 3:1 pārsvaru un ar rezultātu 5:7 piekāpās Rīgas pilsētai, savukārt Lielvārdes novads neatrada argumentus cīņā pret Kocēnu novadu, nonākot zaudētājos ar 1:6 un 4:10, spēlē kapitulējot ar 6:10. Spilgta spēle padevās Ingaram Matisonam, kuram pieci gūtie vārti.

Līdz ar to spēlē par bronzas medaļām sacentās Bauskas novads un Lielvārdes novads jeb komandas, kas savā starpā tikās jau pirmajā kvalifikācijas kārtā un otrajā kvalifikācijas kārtā, abās uzvaras izcīnot baušķeniekiem. Nekas nebija mainījies arī finālposmā Cēsīs, jo jau septītajā minūtē Rolands Kovaļevskis vadībā izvirzīja baušķeniekus, bet Pēteris Zeltiņš pirmā perioda izskaņā ar tālšāvienu īsi pirms vairākuma beigām dubultoja pārsvaru. Uzreiz pēc pārtraukuma vēl vienus vārtus guva Kovaļevskis, bet Lielvārdes līderis Toms Akmeņlauks brīdi vēlāk kuriozā veidā izšķērdēja lielisku iespēju vienus vārtus atspēlēt, kad soda metiena laikā salauza savu nūju, metienu nemaz neizdarot. Aivis Kusiņš vairākumā vienus vārtus atguva, bet Pēteris Zeltiņš drīz vien atjaunoja pārsvaru. Kaspars Mudelis, kurš šajā spēlē darbojās uzbrucēja pozīcijā, panāca 2:4, bet Kovaļevskis, atšķirībā no Akmeņlauka, "pigorus" soda izpildes laikā netaisīja, atkal panākot plus trīs Zemgales komandas labā. Trešajā periodā bija nospēlēta tikai minūte, kad Toms Niedre guva arī sestos vārtus, bet Kusiņš nebija gatavs samierināties ar zaudējumu. Pēc Aivja Barkovska vārtu guvuma, kas bija septītais Bauskas novadam, tiesneši pārprata baušķenieku prieka izpausmes, vārtu guvēju uz 2+10 minūtēm nosūtot uz noraidīto soliņa. Vairākumā Akmeņlauks vienus vārtus vēl atguva, taču drīz vien pats pavirši nospēlēja aizsardzībā un Zeltiņš ar metienu tukšos vārtos pielika spēlei punktu – 8:4 Bauskas novads trešo reizi turnīrā apspēlēja Lielvārdes florbolistus, pelnīti tiekot pie bronzas godalgām.

Ar lielu intrigu tikai gaidīta finālspēle, kas pulcēja teju 500 skatītājus arēnas tribīnēs. Kvalifikācijas 2.kārtā abas komandas jau tikās savā starpā, kad Rīgas pilsētas komanda ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Kocēnu novadu. Iegūtais punkts Kocēnu florbolistiem gan vēlāk izrādījās zelta vērtē, jo pretējā gadījumā viņi varēja arī nekvalificēties finālposmam, bet beigās kļuva par čempioniem. Finālā ceturtajā minūtē no vārtu priekšas rezultātu atklāja Renārs Jēkabsons. Rīdziniekiem vajadzēja trīs minūtes, lai Edijs Hammers pretuzbrukumā spētu rezultātu līdzsvarot. Perioda izskaņā Atis Stepāns izmantoja Gata Akūlova piespēli no aizvārtes, lai vēlreiz izvirzītu vadībā savējos. Otrā perioda sākumā, spēlējot mazākumā, Kocēnu novads nopelnīja tiesības izpildīt soda metienu, kuru Juris Zilberts gan nerealizēja. Cīņas vidū Hammers vēlreiz izlīdzināja rezultātu, bet pieredzējušais Ivars Jēkabsons ar velkošu metienu trešo reizi vadībā izvirzīja savu komandu. Cīņa kļuva arvien saspringtāka un asāka, neiztiekot arī bez noraidījumiem. Kad trešajā periodā bija nospēlētas nedaudz vairāk kā divas minūtes, rīdzinieki noķēra konkurentus uz neveiksmīgu maiņu, komandas kapteinim Jānim Jansonam izdarot zibenīgu piespēli vārtu priekšā savam vārda brālim Boroduškam, kurš panāca 3:3. Mača atlikušajā laikā labas iespējas izcelties bija kā vienai, tā otrai komandai, taču vārti vairs netika gūti.

Pēcspēles metienu sēriju ar precīzu metienu sāka Juris Gribusts, taču Atis Stepāns atbildēja ar to pašu. Turpinājumā Mārtiņš Mende, Juris Zilberts,Edgars Taube, Matīss Mālnieks, Jānis Boroduška un Ivars Jēkabsons palika zaudētājos ar vārtsargiem, pēdējam trāpot pa vārtu pārliktni. Klāt bija piektā sērija, kurā Āris Aldiņš neitralizēja Hammera metienu, bet Renāra Jēkabsona raidījumu Indriķis Siliņš atvairīja, taču bumbiņa pārvēlās viņam pāri, atrodot ceļu vārtos, nodrošinot Kocēnu novada komandai uzvaru ar rezultātu 4:3 un kļūšanu par Latvijas IV Olimpiādes florbola turnīra uzvarētājiem.

Līdz ar to Kocēnu novads paņēma visu "banku" no šīm sacensībām, triumfējot gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, vismaz uz kādu brīdi pelnīti sevi atkal varot dēvēt par Latvijas florbola galvaspilsētu. Pēc 11 gadu pārtraukuma.

Pēc turnīra tika nosaukta arī turnīra simboliskā izlase un tajā iekļuva čempionu komandas spēlētāji Āris Aldiņš un Ingars Matisons, rīdzinieki Jānis Jansons un Andis Blinds, kā arī baušķenieki Dinārs Vaitaitis un Rolands Kovaļevskis.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-03 18:09, pirms 8 gadiem
Virsraksts pārāk skaļš. Pēc tādiem sanāk sāpīgi kritieni.