Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Startē pašmāju jaunatnes olimpiādes florbola turnīrs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šovakar Valmierā tiks atklāta Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde, bet jau pulksten 11:30 Līgatnē sāksies florbola turnīrs, kurā par uzvaru cīnīsies astoņas novadu un pilsētu komandas.

Olimpiādes rīkotājiem bija tiesības izvēlēties vienu neolimpisko sporta veidu, šis gods tika florbolam. Atlases sacensībās, kas notika pagājušajā mēnesī, par ceļazīmēm uz Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi sacentās 16 novadu un pilsētu komandas. Tiesības piedalīties olimpiādē ieguva Lielvārdes, Talsu, Cēsu, Stopiņu, Tukuma un Ķekavas novada, kā arī Rīgas un Valmieras pilsētas izlases.

Šodien komandas aizvadīs ceturtdaļfināla spēles, rīt – pusfināla, bet svētdien turnīrā tiks sadalītas godalgotās vietas. 1. – 6.vietas ieguvēju apbalvošanas ceremonija notiks olimpiādes pēdējā dienā, 5.jūlijā, Cēsīs, Rožu laukumā. Sākums pulksten 15:00.

Šodien pulksten 11:30 Līgatnes sporta centra laukumā dosies Lielvārde (treneris K.Kreimanis) un Talsi (treneri – K.Treimanis un M.Maķevics). Pulksten 13:30 nūjas krustos Rīga (treneri – I.Siliņš, Z.Stabiņš, G.Vīnbergs un J.Fedulovs) un Cēsis (treneri – G.Bērtulis un I.Laiviņš). Pulksten 15:30 turnīru sāks Valmiera (treneri – I.Laktiņš un A.Belasovs) un Stopiņi (treneris A.Pīlups), bet pulksten 17:30 tiksies Tukums (treneri - M.Krūmiņš un N.Jansons) un Ķekava (treneri - I.Vancāns un K.Degina).

Spēļu rezultātiem var sekot ŠEIT.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiks no 3. līdz 5.jūlijam Valmierā un Cēsīs. Jaunatnes olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Ņemot vērā olimpiādes vērienu un prasības, ka vismaz 65% no programmā iekļautajiem sporta veidiem jānotiek pašvaldības teritorijā vai to pašvaldību teritorijā, kas robežojas ar olimpiādes rīkotājām, Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldība vienojās kopīgai olimpiādes organizēšanai. Sacensības atsevišķos sporta veidos norisināsies arī Burtnieku novadā, Jūrmalā, Limbažu novadā un Rīgā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...