Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Karjeru noslēdz Gilleks un Kafka

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Karjeru noslēdz Gilleks un Kafka
Tomašs Kafka
Foto: IFF

"Mullsjo AIS" florbola zvaigzne Davids Gilleks pēc 15 sezonām pasaules spēcīgākajā florbola līgā paziņojis, ka noslēdz savas spēlētāja gaitas.

Savam pēdējam klubam Gilleks pievienojās 1999. gadā, kur nospēlēja līdz 2003. gadam, kad pārcēlās uz "Helsingborg". Pēc diviem gadiem šajā komandā Gilleks pārcēlās uz "Jonkoping", kur pavadīja četras sezonas, pēc tam divus gadus uzspēlējot arī AIK rindās, bet 2011. gadā atgriezās "Mullsjo". Aizvadītajā sezonā "Mullsjo" regulāro turnīru noslēdza piektajā vietā, bet ceturtdaļfinālā izdevās pieveikt "Pixbo" piecās spēlēs. Pusfinālā gan nācās piekāpties "Storvreta", bet Gilleks 42 oficiālajās spēlēs atzīmējās ar 67 (32+35) rezultativitātes punktiem.

"Sajūtas ir lieliskas, noslēdzot karjeru vietā, kur viss sākās," atzinis pats florbolists. Pēdējo septiņu sezonu laikā 219 spēlēs kluba rindās viņa kontā 331 rezultativitātes punkts. "Gribētu pateikt lielu paldies treneriem, komandas biedriem, funkcionāriem un mūsu maģiskajai līdzjutēju armijai, kas ļāva izbaudīt laiku klubā," spēlētāju citē floorballtoday.com.

Arī čehu leģenda Kafka liek punktu
Par karjeras beigām paziņojis arī čehu florbola veterāns, vārtsargs Tomašs Kafka. 39 gadus vecais vārtsargs jau 2000. gadā aizvadīja savu pirmo pasaules čempionātu, bet pasaules čempionātā, kas 2016. gadā norisinājās Arēnā Rīga, Kafka nospēlēja savu 50. spēli pasaules čempionātos. Karjeras laikā viņš izcīnījis vienu pasaules čempionāta sudraba un divas bronzas medaļas, 2006. gadā tiekot atzīts par pasaules labāko vārtsargu.

Kafka aizvadījis 23 sezonas Čehijas čempionātā, kopā ar "Tatran Strešovice" izcīnot valsts čempiona titulu 13 reizes, desmit sezonās kļūstot par līgas labāko vārtsargu. Superlīgā viņam aiz muguras 520 spēles. Karjeras laikā uz īsu brīdi Kafka bija devies arī uz Zviedriju, kur aizvadīja 14 cīņas "Balrog" rindās.

Kailala atgriežas TPS rindās
Kamēr Gilleks nolēmis likt punktu savai florbolista karjerai, klubu mainījis viens no labākajiem somu florbolistiem Miko Kailiala, kurš atstājis "EraViikingit", lai pievienotos TPS klubam. Helsinkos bāzēto klubu Kailiala pārstāvēja piecas sezonas, bet tagad viņš nolēmis atgriezties klubā, kur uzsāka savas profesionāļa gaitas florbolā. Kopumā Somijas Elites līgā spēlētājs 239 spēlēs atzīmējies ar 289 vārtu guvumiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Karjeras laikā Kailiala kļuvis par pasaules vicečempionu 2014. gadā, bet pēc diviem gadiem pasaules čempionātā Rīgā kopā ar tautiešiem varēja līksmot par izcīnīto čempionu titulu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja