Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"RTU/Rockets" jaunieši uzvar "Tallink Floorball" turnīrā Igaunijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"RTU/Rockets" jaunieši uzvar "Tallink Floorball" turnīrā Igaunijā
Vecākās grupas uzvarētāji RTU/Rockets
Foto: Tallink Floorball

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā tradicionāli norisinājies starptautiskais florbola turnīrs "Tallink Floorball Tournament", kurā piedalās daudz jauniešu komandu. Vienā no vecuma grupām pie zelta izdevās tikt "RTU/Rockets" komandai.

Vecākajā grupā (1995-1997) par čempioniem kļuva "RTU/Rockets" florbolisti, kas turnīru gan sāka ar 1:3 zaudējumu pret "Pirkkalan Pirkat" komandu, taču turpinājumā uzvarēja divas atlikušās grupu turnīra spēles, pusfinālā ar 5:4 pieveica "Aasmae", uzvaras vārtus gūstot Jurim Latišam. Savukārt finālā ar tādu pašu rezultātu tika pieveikta "Stolpskott IF" komanda, divus vārtus, tostarp uzvaru nesošos gūstot Gatim Liņģim. Liņģis ar 8 (7+1) punktiem bija turnīra piektais rezultatīvākais spēlētājs, tikpat punktu savācot arī Raineram Miķelsonam (5+3).

B-Boys (1998-1999) vecuma grupā no Latvijas uz Igaunijas galvaspilsētu bija devušās "Rubenes" un "Engures Korsāri" komandas. Priekšsacīkstēs labāk spēlēja Engures jaunie florbolisti, kuri uzvarēja visās trijās spēlēs, kamēr "Rubene" svinēja divas uzvaras un piedzīvoja vienu neveiksmi. Ceturtdaļfinālos abas latviešu komandas svinēja uzvaras, bet pusfinālā "Rubene" savstarpējā duelī izrādījās ievērojami pārāka, svinot 8:2 panākumu. Diemžēl izšķirošajās spēlēs abas latviešu komandas piedzīvoja zaudējumus. Vispirms bronzas mačā "Engures Korsāri" ar 0:2 piekāpās "SBS Lieto", bet pēc tam izšķirošajā mačā par zeltu "Rubene" ar 2:6 zaudēja "Helsingfors Carbat" komandai. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 15 (7+8) punktiem bija rubenietis Arnijs Kuratņiks, kuram ar 13 (7+6) sekoja komandas biedrs Dāvis Zēmelis. Labāko piecnieku ar 9 (5+4) punktiem noslēdza Renārs Jēkabsons, bet no Engures komandas rezultatīvākais bija Matīss Fogelis, kurš savāca 8 (6+2) punktus.

Kupli Latvija tika pārstāvēta 2001.gadā dzimušo komandu turnīrā. Elites grupā spēlēja "FS Masters/BT1", kuri turnīru sāka ar diviem zaudējumiem, bet uzvara trešajā mačā pār somu komandu "Steelers" neļāva pakāpties augstāk par pēdējo ceturto vietu apakšgrupā. Tas nozīmēja, ka pēdējā spēlē gaidāma cīņa par bronzu B-divīzijā ar "FBT Karhut 01" komandu, kurā diemžēl arī neveiksme ar 2:6 un sacensības tika noslēgtas pēdējā astotajā vietā. Rezultatīvākie Latvijas kluba rindās ar četriem punktiem bija Matīss Morozovs un Valters Lapiņš.

Krietni vairāk komandu spēlēja 2001.gadā dzimušo grupā. Priekšsacīkšu turnīrā par savas apakšgrupas uzvarētājiem kļuva "FS Masters/Ulbroka U14", bet par titulu pēc priekšsacīkstēm varēja turpināt cīnīties arī "Rīgas lauvas" un "FBK SĀC", kas ierindojās otrajā vietā savās apakšgrupās. Tikmēr "FBK SĀC-2" un "RTU/Rockets" nespēja iekļūt starp labākajām komandām un cīņu turpināja pa zaudētāju zaru. Astotdaļfinālā nūjas nācās krustot "FS Masters/Ulbroka U14" un "Rīgas lauvām", šajā spēlē ar 3:1 pārākiem izrādoties ulbrokiešiem. Savākurt "FBK SĀC" ar 1:5 piekāpās "FBC C2 Turku" jauniešiem. Tālāk par ceturtdaļfinālu gan netika arī ulbrokieši, kas tajā ar 1:6 piekāpās "PHSB Oranssi" komandai. Par rezultatīvāko spēlētāju šajā vecuma grupā ar 18 (11+7) punktiem kļuva Markuss Januševskis no "FBK SĀC-2" komandas.