Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Čehija kā pirmā nodrošina vietu finālturnīrā

Čehija kā pirmā nodrošina vietu finālturnīrā
Čehijas izlase
Foto: IFF Floorball

Trīs Eiropas pilsētās šajās dienās norisinās pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešu izlasēm. Pēc divām spēļu kārtām vietu finālturnīrā nodrošinājusi Čehijas izlase. Kopumā pārsteigumi nav sagaidīti, vistuvāk tam esot Slovēnijai, kas vien pēdējās sekundēs zaudēja poļiem.

Zviedrs nodrošina poļiem laimīgu uzvaru pār Slovēniju
Negaidīti spraiga izvērtās pirmā cīņa kvalifikācijas turnīrā Dānijas pilsētā Fredrikshavnā, kad Polijas izlase spēkojās ar slovēņiem. Pirms cīņas par izteiktie favorītiem tika uzskatīti poļi, kuri ne sevišķi pārliecinoši, tomēr mača gaitā palielināja savu pārsvaru, 13 minūtes pirms cīņas beigām esot vadībā a 5:2. Taču slovēņi nepadevās, pamazām tuvojoties rezultātā un pēdējā minūtē, spēlējot bez vārtsarga, panāca arī 5:5. Kad jau šķita, ka komandas punktus dalīs uz pusēm, Zviedrijā dzimušais, bet Polijas pilsonību ieguvušais Aleksandrs Dalstroms 15 sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja uzvaras vārtus poļiem, kas lielā mērā var nodrošināt otro vietu grupā un spēli par tikšanu uz finālturnīru.

Pirms Zviedrijas un Ukrainas izlašu savstarpējās cīņas varēja gaidīt, ka zviedri varētu uzstādīt jaunu rezultativitātes rekordu, taču ukraiņi cīnījās gana atzīstami, pirmo piecu minūšu laikā nosargājot savus vārtus neskartus. Pēc diviem periodiem ukraiņi zaudēja ar 0:12, kas bija labāk nekā Francijai pret Latviju, piemēram. Tomēr visai spēlei ukraiņiem spēka nepietika, pēdējā trešdaļā vien ielaižot 15 vārtus. Tomēr komandai noteikti bija liels priekš, ka izdevās tikt pie goda vārtiem, atzīmējoties Marianam Hrabovikam.

A grupas pirmās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
11:00ASlovēnija – Polija5:6 (1:0; 1:4; 3:2)
20:00AZviedrija – Ukraina27:1 (7:0; 5:0; 15:1)

Igauņi un dāņi startē ļoti pārliecinoši
B apakšgrupas turnīrs sākās ar pārliecinošu mūsu ziemeļu kaimiņu igauņu spēli pret Lielbritāniju, konkurentus apspēlējot ar graujošo 17:1 (5:0, 5:1, 7:0). Ar trim vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm uzvarētāju rindās atzīmējās Olivers Savi, bet Kenam Pānam trīs precīzi metieni un divas rezultatīvas piespēles.

Grupas otrajā mačā laukuma saimnieki dāņi nedaudz vairāk kā 300 skatītāju klātbūtnē gana pārliecinoši ar rezultātu 12:4 apspēlēja Islandes valstsvienību. Līdz mača vidum dāņi bija iekrājuši 7:0 pārsvaru un vienīgi tad arī salinieki spēja tikt pie saviem pirmajiem vārtiem, līdz ar to šaubas pa uzvarētāju šajā spēlē neradās ne uz mirkli. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Matias Glass, kuram arī viena rezultatīva piespēle. Savukārt labi zināmais Aleksandrs Ronlunds, kurš spēlē Zviedrijas slavenajā klubā "AIK" piedalījās visos Islandes vārtu guvumos, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm.

B grupas pirmās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
14:00BIgaunija – Lielbritānija17:1 (5:0; 5:1; 7:0)
17:00BIslande – Dānija4:12 (0:3; 2:6; 2:3)

Afrikāņi startēs ārpus konkurences
Raugoties no ranga tabulas, pirmajai spēlei C grupā, kas spēlē Slovākijas pilsētā Popradā, vajadzēja būt ar lielu intrigu, jo Beļģijas un Krievijas izlases rangā atrodas gana tuvu viena otrai, ieņemot attiecīgi 22. un 18. vietu. Tomēr realitātē Krievijā florbola līmenis ir krietni augstāks un to viņi pierādīja arī laukumā, triumfējot ar 11:2, beļģiem vārtus ļaujot iemest vien otrā perioda pēdējās sekundēs, kad rezultāts bija jau 7:0. Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu un trim piespēlēm atzīmējās "FBK Valmiera" komandā spēlējošais Pāvels Semjonovs, kurš saņēma arī mača labākā spēlētāja balvu.

Otrajā mačā sacentās viena no pasaules florbola lielvarām Šveice un Kotdivuāra, kas tādējādi kļuvusi par pirmo Āfrikas florbola izlasi, kas piedalījusies kvalifikācijas cīņā. Par izlases patieso varējumu gan pārliecināties šajā turnīrā nebūs iespējams, jo afrikāņiem radās problēmas ar dokumentu kārtošanu, kā rezultātā komanda uz Eiropu ieradusies vien ar sešiem laukuma spēlētājiem un vienu vārtsargu. Turklāt vārtu vīrs nebija iekļauts sākotnējā pieteikumā, līdz ar to Starptautiskā Florbola federācija nolēmusi Kotdivuāru izslēgt no turnīra, ļaujot tai aizvadīt spēles, bet rezultāts netiks ieskaitīts kā oficiāla dalība sacensībās. Jāpiezīmē, ka Šveices izlase šajā spēlē uzstādīja jaunu florbola rekordu, afrikāņus saplosot ar rezultātu 51:0. Žoels Ruegers šajā spēlē iekrāja 13 (5+8) punktus, bet Romans MItelholcers atzīmējās ar astoņiem vārtu guvumiem.

C grupas pirmās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
11:00CBeļģija – Krievija2:11 (0:2; 2:5; 0:4)
14:00CKotdivuāra – Šveice0:51 (0:17; 0:15; 0:19)

Slovāki ieskrienās mača gaitā
D apakšgrupā pirmās spēles nespēja radīt intrigu. Norvēģi jau pirmajā trešdaļā atrisināja jautājumus par uzvarētāju mačā pret Itāliju, gūstot astoņus vārtus. Divos nākamajos periodos nācās samierināties vien ar desmit precīziem metieniem, taču tas tāpat nodrošināja vienu no dienas vieglākajām uzvarām, vikingiem triumfējot ar 18:1. Rezultatīvu spēli aizvadīja Ole Mosins Olesens, kurš iekrāja 7 (3+4) punktus, tādējādi pēc pirmās dienas ielaužoties starp desmit rezultatīvākajiem spēlētājiem Popradas grupā, kur, protams, dominē šveicieši.

Laukuma saimnieki slovāki kvalifikāciju sāka ar diviem ātriem vārtu guvumiem pret ungāriem, taču tikpat ātri Ungārijas izlase tika atpakaļ spēlē, rezultātu izlīdzinot. Līdz pārtraukumam Slovākija vēlreiz iekrāja pārsvaru (5:2), un turpinājumā vaļības vairs nepieļāva, aizvadot pārliecinošu spēles atlikušo daļu un tiekot pie 14:3 uzvaras. Uzvarētāju rindās vienus vārtus guva un trīs piespēles izdarīja Ladislavs Gals, bet rezultatīvajam Mihalam Dudovičam trīs precīzi metieni.

D grupas pirmās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
17:00DNorvēģija – Itālija18:1 (8:0; 3:1; 7:0)
20:00DUngārija – Slovākija3:14 (2:5; 1:5; 0:4)

Čehi jau var pasūtīt biļetes uz Somiju
Ja Dānijā un Slovākijā tika aizvadītas pirmās spēles kvalifikācijas turnīrā, tad Liepājā tika izspēlēti jau otrie mači. E grupā vispirms laukumā devās Nīderlandes un Lihtenšteinas izlases, kas turnīru bija sākušas ar zaudējumiem. Savstarpējā spēlē holandieši izcēlās ar trim vārtu guvumiem desmit minūšu laikā, taču līdz pārtraukumam pārsvars bija sadeldēts līdz minimumam. Turpinājumā Nīderlande veica vēl vienu izrāvienu, panākot 8:2 pārsvaru un, kaut arī mača izskaņā atļāvās divus vārtus zaudēt, pietiekami pārliecinošā uzvara ar 8:4 nekur neizpalika, komandai praktiski nodrošinot trešo vietu savā grupā. Ar to gan tik un tā izrādīsies par maz, lai cīnītos par vietu finālturnīrā.

Grupas otrajā spēlē Čehijas valstsvienība sacentās ar Spāniju. Pirmajās spēlēs abas komandas uzvarēja, tādēļ uzvara savstarpējā spēlē priekšlaikus nodrošinātu pirmo vietu grupā, kas nozīmētu automātisku ceļazīmi uz finālturnīru Somijā. Līdzīgu spēli šajā mačā bija naivi gaidīt un tā arī netika sagaidīta. Čehi jau pirmajā periodā guva septiņus vārtus, visā spēlē triumfējot ar 18:1, tādējādi nodrošinot ne vien pirmo vietu grupā un vietu finālturnīrā, bet arī iespēju sestdien sacensties ar F grupas spēcīgāko komandu par uzvaru Liepājas kvalifikācijas turnīrā.

E grupas pirmās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
10:00ENīderlande – Lihtenšteina8:4 (3:2; 4:0; 1:2)
16:00ESpānija – Čehija1:18 (0:7; 0:5; 1:6)

Vācija izpilda minimumu
Vācijas izlase nepārliecināja iepriekšējā kvalifikācijas turnīrā pirms diviem gadiem un arī šoreiz Liepājā komanda nerāda sevišķi pārliecinošu sniegumu. Pirmajā dienā gan izdevās ar 7:0 uzvarēt austriešus, piecus no septiņiem vārtiem iemetot periodu izskaņā. Otrajā spēlē vācieši sacentās ar Franciju, kas izskatījās pagalam nevarīga uz Latvijas fona, bet pret vāciešiem viņi pirmie guva vārtus un spēles vidū atradās iedzinējos vien ar 2:3. Arī trešā perioda septītajā minūtē deficīts bija vien divi vārti, līdz ar to vāciešu uzvaru ar 9:4 par ļoti pārliecinošu uzskatīt nav pamata.

Lai vai kā Vācijas izlase izcīnījusi divas uzvaras un grupu turnīra pēdējā dienā ar Latviju cīnīsies par uzvaru grupā, kas automātiski garantēs ceļazīmes uz finālturnīru.

F grupas pirmās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
13:00FVācija – Francija9:4 (3:1; 2:1; 4:2)
19:00FLatvija – Austrija10:1 (3:0; 4:0; 3:1)

Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.