Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Lielais florbols atgriežas Cēsīs, "Bauska" pēc pārsteiguma uz Ulbroku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lielais florbols atgriežas Cēsīs, "Bauska" pēc pārsteiguma uz Ulbroku
Pie valsts čempioniem "Betsafe/Ulbroka" šodien viesosies nebūt ne parocīgākais pretinieks no Bauskas
Foto: Renārs Buivids, Floorball.lv

Šodien Elvi sieviešu florbola līgā tiks aizvadītas divas spēles, no kurām centrālais varētu būt Ķekavas klubu derbijs. Savukārt vīriešu turnīrā ieplānotas trīs spēles Valmierā, Cēsīs un Ulbrokā. Ar interesi jāgaida, vai "Bauska" parūpēsies par vēl kādu pārsteigumu. Mači no Cēsīm un Ulbrokas būs redzami arī Sportacentrs.com

SV: "Lekrings" – Igaunija pulksten 15:00 Cēsīs
Pēc daudzu gadu pārtraukuma lielais sieviešu florbols atgriežas Cēsīs un uzreiz pret ko? Pret Igaunijas sieviešu valstsvienību! Igaunietēm šosezon turnīrā vēl nav sanācis aizvadīt nevienu maču, jo iepriekš paredzētā cīņa pret "Rīgas lauvām" tika atcelta, ņemot vērā rīdzinieču izstāšanos no cīņas. Tomēr, ņemot vērā pērn redzēto, igaunietes būs vērā ņemams spēks visām vadošajām Latvijas komandām un arī noteikti izbraukumā Cēsīs tieši ziemeļnieces būs tās, kurām piedēvēt favorītu statusu.

Cēsu "Lekrings" turnīrā aizvadījis jau divas spēles, abās ciešot neveiksmes. Turklāt sevišķi uzskatāms, ka komandu piemeklē atsevišķi "vājuma" brīži, parasti trešajā trešdaļā, kad pretinieces ir veikušas izšķirošo izrāvienu. Atliek tikt galā ar šo problēmu un tad arī būs iespēja pretendēt uz punktiem tabulā. Pēc divām cīņām viena no komandas jaunpienācējām Elīna Šarova ar 3 (1+2) punktiem ir rezultatīvākā komandā un vairāk par vienu punktu ir vēl tikai Klintai Mārtiņjēkabai, kurai viens precīzs metiens un viena rezultatīva piespēle.

Savā starpā komandas šosezon vēl nav tikušās.

SV: "Ķekavas Bulldogs" – "Ķekava" pulksten 16:00 Ķekavā
Arī ierastais Ķekavas dāmu derbijs pārceļas uz jaunajām telpām, maču aizvadot nesen atklātajā Ķekavas sporta kompleksā. Sezonas ievadā "Ķekavas Bulldogs" cīņas gaitā tika galā ar cēsniecēm, pašlaik tabulā iekārtojoties otrajā pozīcijām, kamēr "Ķekava" tomēr nespēja visas spēles garumā izrādīt vērā ņemamu pretestību "Rubenei", piedzīvojot neveiksmi ar 5:12 un tabulā pašlaik atrodas piektajā pozīcijā.

Pa trim punktiem "Ķekavas Bulldogs" rindās vienas spēles laikā paspēja iekrāt uzreiz trīs spēlētājas – Linda Dadajeva, Līga Vancāne un Zanda Ozoliņa, bet Latvijas izlases uzbrucēja Anna Ankudinova pierakstījās ar diviem precīziem metieniem. Pret cēsniecēm laukumā nedevās vēl viena no potenciālajām līderēm Anna Mūrniece, līdz ar to komandai vēl ir attīstības iespējas. Kas attiecas uz "Ķekavu", tad komandas pieteikumā pavisam ir 26 spēlētājas, līdz ar to iespējama pamatīga rotācija. Pret "Rubeni" sastāvā gan tika iekļautas vien 15 no viņām. Lielisku spēli aizvadīja Laura Skujevska, kurai šajā mačā trīs precīzi metieni, bet vārda māsa Laura Vancāne atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. No potenciālajām līderēm pirmajā spēlē nepiedalījās Gundega Vancāne, Sintija Kalvāne un Evija Poļakova.

No pēdējām deviņām savstarpējām spēlēm astoņās uzvaras izcīnījušas FK "Ķekava" spēlētājas, tostarp arī pērnās sezonas mačā par bronzas medaļām, kad Lielvārdē notikušajā spēlē "bulldogs" panāca pat 4:0 vadību, taču pārāk ātri noticēja cēlmetālu kāršanai kaklā, piedzīvojot sāpīgu sakāvi ar 6:8.

VV: "FBK Valmiera" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 17:00 Valmierā
Vīru konkurencē no trim šodien ieplānotajām cīņām divas būs vērojamas arī Sportacentrs.com televīzijā. Vienīgā spēle bez televīzijas kameru klātbūtnes tiks aizvadīta Valmierā, kur vietējais klubs uzņems Liepājas "Kurši/Ekovalis". Valmierieši sezonas startā sevi pierādījuši kā spēcīgu komandu, pārliecinoši viesos saplosot "Ķekavu", bet savā laukumā ierādot vietu arī pašreizējiem valsts čempioniem "Betsafe/Ulbroka". Tajā pašā laikā vidzemnieki nodemonstrēja, ka var būt problēmas ar koncentrēšanos, par ko tika samaksāts ar negaidītu zaudējumu mājās pret "Bausku". Liepājnieki pašlaik vairāk pieskaitāmi "Bauskas", nevis čempionu kategorijai, līdz ar to valmieriešiem būs sevišķi jānoskaņojas cīņai, lai tiktu pie punktiem tabulā. Pašlaik valmierieši ar sešiem punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā. Ar vienādu 5 (2+3) statistiku pirmajās spēlēs izcēlušies Gatis Liepiņš, Ričards Eglītis un Arnijs Kuratņiks, bet pie vismaz diviem punktiem tikuši jau 13 no 17 laukuma spēlētājiem, kuri devušies laukumā.

Liepājnieki aizvadījuši divas spēles, vispirms izlaižot uzvaru mačā pret "Talsu NSS/Krauzers", piedzīvojot zaudējumu papildlaikā ar 4:5, taču nopelnot vienu vērtīgu punktu turnīra tabulā. Pagājušajā nedēļā komanda rādīja zobus Lielvārdē, taču pēdējo desmit minūšu laikā "vardes" veica izšķirošo izrāvienu, liekot Vēju pilsētas komandai piedzīvot neveiksmi ar 5:8. Līdz ar to liepājnieki pašlaik ar vienu punktu atrodas devītajā vietā turnīra tabulā. Komandas rezultatīvākie spēlētāji pirmajās cīņās ar četriem punktiem bijuši Miķelis Krūms (2+2) un Mihails Kostusevs (1+3). Atšķirībā no valmieriešiem, pie vismaz viena punkta tikuši vien septiņi spēlētāji.

"FBK Valmiera" aizvadītajās spēlēs trīs reizes spēlējuši skaitliskajā vairākumā un izmantojuši visas šīs iespējas, pašlaik esot labākie līgā. Tajā pašā laikā liepājnieki no četriem noraidījumiem vien pēc diviem varējuši uzelpot par vārtu nosargāšanu neskartu, līdz ar to esot pēdējā vietā mazākuma neitralizācijā. Vienlaikus jāsaka, ka arī valmieriešu mazākums nav spīdošs (55.56%, desmitā vieta), bet liepājnieki ar 40% realizāciju vairākumā ir trešie labākie.

Šī būs abu komandu 20. savstarpējā spēle Latvijas čempionātā. Pašreizējā bilance ir 11:8 par labu liepājniekiem, kuri turklāt uzvarējuši septiņās no desmit cīņām Valmierā. Pērn gan abos dueļos pārāki izrādījās vidzemnieki, kuri vispirms pārveda rezultatīvu 10:9 uzvaru no Liepājas, bet pēc tam ne mazāk spraigā cīņā uzvarēja arī savā laukumā ar 8:7.

VV: "Lekrings" – EMU SK, pulksten 18:30 Cēsīs un Sportacentrs.com
Neierasti redzēt Cēsu komandu turnīra tabulas 11.pozīcijā 12 klubu konkurencē. Tam gan ir objektīvs izskaidrojums, jo ir klubi, kas aizvadījuši pat četras spēles, kamēr "lēcējpeles" nospēlējušas tikai vienu maču, ar minimālu 3:4 rezultātu piekāpjoties "Rubenei". Šajā nedēļas nogalē cēsniekiem ieplānotas divas cīņas savā atjaunotajā Cēsu sporta kompleksā un pēc šīm spēlēm jau varēs izdarīt lielākus secinājumus par vidzemnieku varēšanu. Spēle pret "Rubeni" pierādīja, ka komandai var būt problēmas ar uzbrukumu, kaut gan Aleksandrs Abramovs pēc mača atzina, ka vainīgs bija nevis uzbrukums kā tāds, bet gan momentu realizācija. Ar vārtu guvumiem izcēlās Pēteris Trekše un jaunais Roberts Zande, Abramovam realizējot soda metienu.

Igauņu kluba spēle lielā mērā balstās uz spēlējošā trenera Pavela Semjonova individuālo meistarību. Trijās spēlēs viņš paspējis iekrāt jau 14 (7+7) rezultativitātes punktus, esot pārliecinošs čempionāta līderis gūto punktu ziņā. Klubā nākamais rezultatīvākais ar 5 (4+1) punktiem ir Svens Ūē. Pieredzējušais "finteris" Romāns Družiņinskis pārkvalificēts par aizsargu un pirmajās divās spēlēs pie punktiem nav ticis. Igauņi turnīru sāka ar vāju spēli Kocēnos (4:9), pēc tam mača gaitā spēja pierādīt savu pārākumu pār "Ogres vilkiem" (10:6), bet pagājušajā nedēļā neprata paņemt gandrīz jau nopelnītos trīs punktus pret Lielvārdes komandu (5:6). Līdz ar to, ar trim iekrātajiem punktiem igauņi pašlaik tabulā atrodas astotajā pozīcijā.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle Latvijas čempionātā un to būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Bauska" pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Vismaz pirms cīņas interesants solās būt duelis Ulbrokā. Čempioni sāka ar pārliecinošu 5:1 uzvaru pār "Lielvārde/FatPipe", pēc tam ar minimālu 3:2 nosargāja uzvaru Ķekavā, bet pagājušajā kārtā tomēr cieta sakāvi Valmierā pret vietējo klubu. Pret klubu, kuru tajā pašā arēnā "Bauska" spēja uzvarēt... Un pēc tam spēja pārvest arī pārliecinošu 7:1 uzvaru no Ogres, līdz ar to baušķenieki pašlaik ir vieni no tikai divām komandām, kas savākusi maksimālo punktu skaitu, atrodoties trešajā pozīcijā, kamēr ulbrokieši pašlaik noslēdz labāko sešnieku.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs trijos aizvadītajos mačos čempionu komandā ir Kaspars Šķēls, kuram 5 (2+3) punkti. Rezultatīvi turpina spēlēt Krišjānis Zeps (1+3), bet Juris Gribusts (2+1) turpina diriģēt komandas saspēli. Interesanti būs vērot, kuru no vārtu vīriem šoreiz vārtos sūtīs Andris Pīlups, jo pirmajās trijās spēlēs allaž vārtos stājies cits vārtsargs.

Baušķeniekiem divās aizvadītajās spēlēs laukumā devušies 15 spēlētāji. Rezultatīvākais ar 3 (3+2) punktiem ir Toms Niedre, kurš vienu sezonu pavadījis arī Ulbrokā. Romualds Paulovičs savam hat-trick Valmierā pievienoja piespēli Ogrē, bet arī debitants Justs Baltmanis iespējis jau 4 (3+1) punktus. Pašlaik ārpus pieteikuma visās spēlēs palicis Pēteris Zeltiņš un Andis Levītis, bet Nikita Maksurovs beidzot izcietis četru spēļu diskvalifikāciju un šodien varētu atgriezties laukumā.

Abas komandas savā starpā līdz šim tikušās 16 reizes, katrai komandai izcīnot pa sešām uzvarām un piedzīvojot divus zaudējumus savā laukumā. Tas nozīmē, ka absolūtā bilance ir 8:8. Pagājušajā sezonā abas cīņas izvērtās pietiekami spraigas, bet uzvaras allaž izcīnīja ulbrokieši, kas savā laukumā bija pārāki ar 5:4, bet no Bauskas pārveda 4:2 uzvaru.