Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Višņevskas klubs uzvar jau 11.maču pēc kārtas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Višņevskas klubs uzvar jau 11.maču pēc kārtas
Lauma Višņevska
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Zviedrijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajai līgai straujiem soļiem turpina tuvoties Laumas Višņevskas pārstāvētais klubs, kas uzvarējis 11.maču pēc kārtas. Tāpat pārliecinoši turpina spēlēt mūsu leģionāri Somijā un Norvēģijā.

Višņevskas klubam uzvaru sērija otrajā desmitā
Jau 11.uzvaru pēc kārtas Zviedrijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā izcīnījis Laumas Višņevskas pārstāvētais "IBF Falun", kas kārtējā mačā sastapās ar nopietnu "RIG Umea IBF" pretestību. Cīnoties izbraukumā čempionāta līdervienība pie panākuma tika vien ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:2, 1:0), mača gaitā atspēlējot divu vārtu deficītu. Višņevskas savas komandas vārtos atvairīja 27 pretinieču metienus.

Isjominas un Garklāvas vienība turpina sekot līderēm
Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu uzvaru izcīnījis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas kārtējā mačā viesos ar rezultātu 8:3 (4:2, 1:0, 3:1) pieveica "Sagene", tādējādi pārliecinoši saglabājot otro vietu turnīra tabulā, turpinot sekot līdervienībai "Tunet". Šoreiz Isjomina atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un vienu piespēli, bet Garklāvas rēķinā viena piespēle.

Trekše un Jansons turpina sekmēt komandas panākumus
Somijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā lieliski turpina spēlēt Klāva Jansona un Pētera Trekšes pārstāvētais "KooVee" vienībai, tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas. Kārtējā mačā "KooVee" viesos ar rezultātu 6:3 (2:0, 3:1, 1:2) apspēlēja LNM. Abi latvieši spēlēja pirmajā maiņā, cīņu noslēdzot ar pozitīviem (+3) lietderības koeficientiem. Trekšem šajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle, bet Jansons atzīmējās ar vienu piespēli.

Ragovskim un Orstem trešā neveiksme pēc kārtas
Somijas florbola Elites līgā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis LaSB ar Jāni Ragovski un Ralfu Orsti sastāvā. Kārtējā spēlē latviešu pārstāvētā vienība mājās ar rezultātu 2:7 (1:3, 0:4, 1:0) atzina TPS pārākumu, latviešiem paliekot bez rezultativitātes punktiem. Neveiksmīgs mačs kopumā Ragovskim, kurš spēlēja otrajā maiņā, maču pabeidzot ar negatīvu (-4) lietderības koeficientu. Tikmēr Orste, spēlējot ceturtajā virknējumā, palika ar neitrālu koeficientu.

Latvieši pieticīgi kārtējā zaudējumā
Norvēģijas florbola virslīgas čempionātā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis "Harstad" ar četriem latviešu florbolistiem ierindā. Kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 5:8 (2:3, 1:3, 2:2) tika zaudēts "NOR 92" vienībai, lai gan vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām deficīts bija tikai vieni vārti. Salīdzinoši pieticīgu spēli aizvadīja arī latviešu florbolisti, Linardam Ščegoļevam un Tomam Niedrem tiekot pie viena vārtu guvuma, bet Robertam Līviņam izdarot vienu piespēli. Tikmēr Toms Kirmužs palika bez punktu guvumiem. Turnīra tabulā "Harstad" atkāpusies jau uz pirmspēdējo pozīciju, līdz ar to sezonas izskaņā būs jācīnās par vietas saglabāšanu virslīgā.