Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Rihards Jansons: "Neesam piemirsuši pagājušās sezonas neveiksmi"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Rihards Jansons: "Neesam piemirsuši pagājušās sezonas neveiksmi"
Rihards Jansons (#86)
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Par "FANS" mēneša labāko spēlētāju novembrī tika atzīts rojenieks Rihards Jansons. Toreiz trijās spēlēs 2.līgas komandas FK "Roja-Rauda Print" uzbrucējs guva deviņus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles (2+3 pret FK "Vārme", 3+0 pret "SC Mēmele/Code" un 4+2 pret "Kurši 2"). Jansons neslēpj, ka viņa komanda, kas pastiprināta ar vairākiem jaunpienācējiem, centīsies neatkārtot pagājušās sezonas neveiksmi, kad nācās izstāties jau play-off pirmajā kārtā.

FK "Roja-Rauda Print" līdz šim brīdim čempionāta regulāro turnīru aizvadījusi nevainojami - 18 mačos nav zaudēts ne punkts. Jansons šo izcilo sniegumu skaidro ar jaunpienācējiem, kuri pašlaik ir rezultatīvākie komandā - Mikus Freibergs (atgriezies Rojā pēc sezonas Virslīgā "Jelgavas novada" rindās) un Roberts Fārenhorsts (ilggadējs Talsu vienību pārstāvis).

Interesanti, ka tieši spēles pret "Apelsīns/Talsi" komandu, ar kuru jau pāris sezonas, spēlējot dažādās līgās, nav sanācis tikties, Jansons dēvē par sava laika principiālākajām cīņām. "Šīs spēles viennozīmīgi gadu gaitā kļuva ļoti principiālas, tās pat dēvēja par sava veida Rojas un Talsu derbiju."

"Neesam piemirsuši to, ka arī pagājušajā sezonā diezgan stabili ieņēmām pirmo vietu regulārajā turnīrā, taču no play-off izstājāmies ļoti ātri – jau pirmajā kārtā (5:7 un 5:7 pret "Koknesi"). Noteikti nozīmīgi 2.līgā ir tas, ka izslēgšanas spēlēs pretiniekus no otras divīzijas redzi pirmo reizi sezonā, līdz ar to nav bijusi iespēja izpētīt viņu bīstamākos spēlētājus vai izteiktākos trumpjus. Īsti nezini ko sagaidīt, līdz ar to gatavošanās spēlei notiek, tikai pievēršot uzmanību pašu sniegumam. Pagājušajā sezonā mūs iegāza tas, ka pamodāmies, kad bija jau par vēlu."

Neskatoties uz vienvadību savā divīzijā, Jansona viedoklis par progresu 2.līgā atšķiras no oktobra labākā spēlētāja Lazdiņa teiktā. Ja Vidzemes divīziju pārstāvošais valcēnietis apgalvoja, ka viņa pārstāvētā komanda ir vienīgā, kas progresē, Centra divīzijā spēlējošais Jansons par savā līgas pusē novēroto ir citās domās. Kā spilgtākais piemērs tiek minēti tuvākie sekotāji - "Leģions/Grobiņas novads" florbolisti. "Pagājušajā sezonā savstarpējās spēles varējām triumfēt samērā komfortabli, neradās šaubas par panākumu. Šosezon jau jāpieliek visi spēki, lai šos pretiniekus pārspētu."

"Ārpus florbola nodarbojos ar kuģniecību, līdz ar to tas, vai varu apmeklēt spēles un treniņus, atkarīgs no tā, cik labvēlīgi vai nelabvēlīgi ir laika apstākļi," komentē Jansons, kurš no 18 rojenieku spēlēm šosezon piedalījies tikai deviņās.

Intervēja: Elīna Drēziņa,
www.floorball.lv