Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Nūjas.lv mēneša spēlētājs Ščegoļevs: "Reizēm trenējos divreiz dienā"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Nūjas.lv mēneša spēlētājs Ščegoļevs: "Reizēm trenējos divreiz dienā"
Linards Ščegoļevs
Foto: floorball.lv

Latvijas Florbola savienība (LFS) noteikusi februāra mēneša labākos spēlētājus visās līgās. 2. līgā Nūjas.lv balvu saņēmis FK "Valka" uzbrucējs Linards Ščegoļevs. Jaunietis paralēli florbolam nodarbojas arī ar volejbolu, reizēm aizvadot pat divus treniņus dienā.

Februārī Valkas komanda ar Ščegoļevu ierindā aizvadīja četras spēles, svinēja trīs uzvaras. Četrās spēlēs Lindards sakrāja 18 (11+7) punktus. Šobrīd Linards Ščegoļevs ar 16 spēlēs gūtiem 53 (36+17) punktiem ir rezultatīvākais savā komandā, bet līgā astotais labākais. Viņa pārstāvētā komanda ar 43 punktiem uzvarēja Vidzemes grupā, bet izslēgšanas spēles sākusi ar panākumu viesos pār "Jūrmalu" – 9:8 papildlaikā.

Mēneša labākā spēlētāja balva ir viņa pirmā individuālā atzinība, par ko viņš ir gandarīts, taču pārsteigts. Tāpat kā par savu šīs sezonas sniegumu kopumā. "Šī sezona līdz šim ir bijuši ļoti veiksmīga. Pats tik labu sniegumu nemaz negaidīju." Viņa komanda 2. līgas izslēgšanas spēles sākusi veiksmīgi. Tiek gaidīts arī veiksmīgs turpinājums, jo mērķi šai sezonai gana ambiciozi. "Mūsu minimālais mērķis šai sezonai ir iekļūt labāko trijniekā. Tas ir ne tikai mans, bet visas komandas mērķis," uzsver Linards. Viņš piebilst, ka mērķi piepildīt nebūs viegli, jo būs jāuzvar cīņas ar ļoti spēcīgām komandām.

Izslēgšanas spēles ir tieši tas, kas Valkas florbolam šobrīd ir vajadzīgs, jo piekrišana šim sporta veidam esot. "Valkā florbols ir populārs. Grūti pateikt, vai pats populārākais sporta veids, jo Valkā ir diezgan daudz dažādu sporta veidu. Vēl ir badmintons, basketbols, volejbols, vieglatlētika. Sportistiem pie mums ir, ko darīt. Pats nodarbojos arī ar volejbolu," atklāj Linards. Kuram sporta veidam priekšroka? "Vairāk uzsvaru lieku uz florbolu. Ar florbolu nodarbojos kopš ceturtās klases, šis man ir sestais gads. Volejbolu spēlēju otro gadu, sāku salīdzinoši nesen. Man patīk arī volejbols."

Lai arī abi šie sporta veidi ir no sporta spēļu klāsta, līdzību starp abiem ir maz. Linards novērtē volejbola devumu. "Volejbola treniņos labāk var fizisko sagatavotību attīstīt. Florbolā mums fiziskā sagatavotība pieklibo visai komandai." Linarda ikdienā sportam ir atvēlēta goda vieta. Desmitās klases skolnieks pēc stundām daudz laika pavada sporta zālē. "Florbolā trenējos trīs reizes nedēļā, volejbolā – četras. Visas septiņas dienas nedēļā gan netrenējos, bet ir dienas, kad aizvadu divus treniņus dienā. Jūtos normāli, nav par grūtu. Visu savienot grūtību nav: pēc skolas dodos uz zāli, tur aizvadu divus treniņus pēc kārtas. Sporta zāle gandrīz kā otrās mājas."

Saprotams, ka šādu režīmu nevarētu ne celt, ne nest, ja sports nebūtu sirdslieta. "Sports man ir sirdij ļoti tuvs. Ne tikai florbols. Elka sportā gan man nav," atzīst Linards Ščegoļevs. Viņš ar cerībām raugās Valkas florbola nākotnē. "Jaunās paaudzes vidū florbols Valkā ir populārs. Mazie visu laiku dzīvojas pa zāli. Domāju, varam cerēt uz to, ka Valkas florbols nākotnē sasniegs arvien augstāku līmeni." Turklāt florbola vīruss ir pielipis ne tikai pašiem bumbiņas trenkātājiem, bet arī vietējiem skatītājiem. "Ar skatītājiem mums ir ļoti paveicies. Uz mājas spēlēm savi 100 skatītāji sanāk noteikti. Grūti pateikt, kāds ir rekords, bet varētu būt bijis 150 skatītāju. Ietilpība zālē ir ap 200 vietām, tā ka vēl ir brīva vieta progresam," norāda Ščegoļevs. Viņš izceļ skatītāju devumu panākumos: "Es jau pie mūsu skatītāju atbalsta esmu pieradis. Tās ir pavisam citas sajūtas: spēlēt pie pilnām tribīnēm. Mājās spēlēt ir daudz vieglāk, skatītāji dzen uz priekšu, sagādā pozitīvas emocijas," gandarījumu pauž Nūjas.lv februāra spēlētājs Linards Ščegoļevs.

Nūjas.lv

Intervēja:
Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2015-03-23 17:47, pirms 9 gadiem
Kur ta valkaa ir basketbols?man jau likaas,ka zaales basketbola grozi ir noklaati ar zirnekltikliem,ja nu vienigi kads pa tiem uzmet ar florbola vai volejbola bumbu