Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:279, Did:0, useCase: 3

"Līgatne" kļūst par 2. līgas čempioni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Līgatne" kļūst par 2. līgas čempioni
"Līgatnes" florbolisti jau čempionu godā
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Par Latvijas florbola čempionāta vīriešu 2.līgas čempioni kļuvusi komanda "Līgatne", kas vakar Irlavā notikušajā finālspēlē ar 14:2 sakāva otru šī titula pretendenti – "FK Irlava/Avant". Par bronzas medaļnieci kļuva komanda "Koknese", kas savā laukumā ar 8:3 pieveica Burtnieku novada vienību "Pēdu nav".

Finālspēlē, kura norisinājās Irlavā, rezultātu atklāja un pirmā perioda laikā ar 3:0 vadībā izvirzījās "Līgatnes" florbolisti. Mača vidū līgatnieši bija izvirzījušies vadībā jau ar 5:0, bet tad "FK Irlava/Avant" divus vārtus atguva – 2:5. Tomēr lūzums cīņas gaitā nesekoja – pēc otrās trešdaļas "Līgatne" atradās vadībā ar 8:2, bet visā spēlē triumfēja ar 14:2, izcīnot 2.līgas čempionu kausu un zelta medaļas. "FK Irlava" nācās samierināties ar vicečempionu titulu un sudraba godalgām.

Par labāko spēlētāju jauno čempionu rindās atzina vārtsargu Kristapu Lazdiņu, kurš atvairīja 25 no 27 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Jānis Levanovičs ar 6 (5+1) punktiem, Uģis Feldmanis ar 5 (2+3) punktiem, kā arī Mārtiņš Bite, kuram 4 (1+3) punkti. Par labāko starp irlavniekiem atzina divu vārtu autoru Klāvu Fogelu.

Kokneses novada sporta centrā notikušās spēles rezultātu ar diviem precīziem metieniem atklāja Rihards Krauklis, izvirzot "Koknesi" vadībā ar 2:0. Līdz pirmajam pārtraukumam "Pēdu nav" vienus vārtus atguva, atstājot laukuma saimniekiem minimālu pārsvaru – 2:1. Spēles turpinājumā Burtnieku novada florbolistus pamatīgi pievīla metienu precizitāte – bumbiņa vai nu lidoja garām pretinieku vārtiem, vai arī savā vietā bija koknesiešu vārtsargs Lauris Karlušas. Toties "Koknese" jau otrajā trešdaļā praktiski izšķīra spēles likteni, gūstot trīs bezatbildes vārtus – 5:1. Pēdējā perioda pirmajās piecās minūtēs koknesieši panāca jau septiņu vārtu handikapu – 8:1. Mača izskaņā "Pēdu nav" divus vārtus atguva, tomēr nespēja atņemt Kokneses komandai ne uzvaru ar 8:3, ne arī bronzas medaļas un kausu par 3.vietu.

Par labāko spēlētāju "Kokneses" rindās tika atzīts vārtsargs Lauris Karlušas, kurš atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Rihards Krauklis ar 5 (2+3) punktiem, kā arī Raivis Kurnigins, kuram 3 (1+2) punkti. Labākā godā starp burtniekiem – divu vārtu autors Gunārs Ozoliņš.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-03-23 15:21, pirms 10 gadiem
Cik komandas tiek uz 1. līgu? Kā var nepieminēt :/