Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Florbolisti paplašinās ģeogrāfiju ar spēli pret Franciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolisti paplašinās ģeogrāfiju ar spēli pret Franciju
Visu izlašu kapteiņi pirms kvalifikācijas turnīra
Foto: IFF Floorball

Latvijas vīriešu valstsvienībai šovakar pulksten 19:00 gaidāma pirmā spēle pasaules čempionāta kvalifikācijā, sacenšoties ar Franciju. Spēles tiešraide arī Sportacentrs.com TV kanālā.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs ar Latvijas izlases līdzdalību tiks izspēlēts Liepājas Olimpiskā centra sporta manēžā. Pavisam Latvijā tiks sadalītas trīs ceļazīmes un, atbilstoši pasaules ranga tabulai, latvieši ir trešā labākā komanda. Mūsu grupā vēl spēlēs Austrija un Vācija un tieši grupu turnīra pēdējā spēle ar vāciešiem būs ļoti spraiga un svarīga, cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru Somijā. Ja izdosies uzvarēt apakšgrupā, biļetes jau būs rokā, bet, otrā labākā komanda savu likteni noskaidros mačā ar pretējās apakšgrupas (Čehija, Nīderlande, Lihtenšteina, Spānija) otro labāko komandu.

Latvijas izlasē šim pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā pieteikti gan vairāki pieredzējuši spēlētāji, gan gados jauni florbolisti, kuriem nākamajos gados būs jānodrošina izlases panākumi. Pārliecinoši rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bijis Artis Raitums, kurš valstsvienības kreklā iekrājis 88 (44+44) rezultativitātes punktus, kas ir ceturtais labākais rādītājs izlases vēsturē. Paredzams, ka jau pēc četrām spēlēm Liepājā talsinieks varētu šajā rādītājā pakāpties pat uz otro vietu, apsteidzot gan Jāni Jansonu (92, 52+38), gan Aināru Juškēviču (90, 50+40). Lai noķertu Ati Blindu, kuram 105 (45+60) punkti, Latvijas izlases ilggadējam kapteinim būs jāaizvada ļoti rezultatīvs turnīrs.

Pēdējā brīdī no izlases sastāva svītrots vārtsargs Markuss Plūdums, kurš spēlēšanu izlasē nevarēja apvienot ar svarīgiem mācību priekšmetiem skolā. Tā rezultātā izlases sastāvā iekļuvis cits Talsu florbola audzēknis Valters Kasjaņenko, kurš izlases vārtus dalīs ar pēdējo gadu neapšaubāmo izlases pirmo numuru Jāni Salceviču.

Francijas izlase ir ar zemāko reitingu starp Latvijas izlases pretiniecēm apakšgrupā. Pašlaik pasaules rangā izlase atrodas 32.vietā – pozīcijā, kurā tika finišēts arī iepriekšējā pasaules čempionātā. Kopumā francūžiem šis būs devītais starts pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīrā, taču līdz finālturnīram nav izdevies aizspēlēties vēl ne reizes. Labākais sasniegums bijis 2010. gada kvalifikācijas turnīrā, pēc kura izlase tika klasificēta kā 18. labākā pasaulē. Komandas sastāvā ir vietējam līmenim vairāki talantīgi spēlētāji, kuru kodols papildināts ar dažiem pieredzējušajiem florbolistiem. Izlases mērķis ir cīnīties par pozitīvu rezultātu katrā spēlē un iespēju robežās pacīnīties par iekļūšanu pasaules čempionāta finālturnīra.

Latvijas un Francijas vīriešu izlasēm šī būs pirmā savstarpējā spēle, līdz ar to francūži kļūs par 22. nāciju, ar kuru kaut reizi nūjas krustojuši mūsu izlases florbolisti.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:00 un maču tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā

SpēlētājsKomandaVārtiPiespēlesPunkti
Morics KrūmiņšNokian KrP (Somija)151833
Edžus CeriņšLH/Oxdog Ulbroka10212
Jānis RagovskisLaSB (Somija)8917
Jānis RajeckisLekrings181937
Kevins ŠmitsLekrings011
Kārlis PetrovskisLH/Oxdog Ulbroka235
Niks BlumfeldsLielvārde/FatPipe000
Armands SavinsLielvārde/FatPipe112
Toms BitmanisTalsu NSS/Krauzers15823
Klāvs JansonsKooVee (Somija)538
Toms AkmeņlauksKurši/Ekovalis241741
Aivis KusiņšLielvārde/FatPipe235
Artis RaitumsTalsu NSS/Krauzers444488
Pēteris TrekšeKooVee (Somija)121325
Andris RajeckisLekrings132538
Valters KasjaņenkoTalsu NSS/Krauzers000
Artūrs JurševskisPārgauja17421
Jānis SalcevičsLielvārde/FatPipe011
Mihails KostusevsKurši/Ekovalis251035
Rolands KovaļevskisLH/Oxdog Ulbroka231235