Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Dāmām Ķekavas divcīņa, kungiem liepājnieki brauc pēc punktiem uz Ogri

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām Ķekavas divcīņa, kungiem liepājnieki brauc pēc punktiem uz Ogri
FK "Ķekava" dāmas gatavas uzņemt allaž principiālo "Ķekavas Bulldogs"

Šodien tiks izspēlēta viena cīņa Elvi sieviešu virslīgā, kur savā starpā sacentīsies abas Ķekavas vienības, kas gan šosezon demonstrē diametrāli pretējus sniegumus. Tikmēr vienīgajā vīru turnīra spēlē čempionāta pastarīši sacentīsies ar "Kurši/Ekovalis" no Liepājas.

FK "Ķekava" – "Ķekavas bulldogs" pulksten 13:00 Ķekavā
Vienīgajā dāmu komandu turnīra spēlē savā starpā sacentīsies divas Ķekavas vienības. Pašlaik krietni labākas sekmes bijušas FK "Ķekava" vienībai, kas piecos mačos savākusi 12 punktus, turnīra tabulā atpaliekot vien no igaunietēm, kuras startē bez tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā. Turklāt pēc zaudētajiem punktiem FK "Ķekava" joprojām ir turnīra tabulas galvgalī. Pēdējā spēlē gan pārtrūka komandas četru uzvarēto spēļu sērija, jo viesos līdzīgā mačā ar 3:4 nācās piekāpties "Rubenei". Komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Linda Dadajeva, kura iekrājusi jau 14 (10+4) punktus. Rezultatīvi spēlē arī Rita Rancāne (9+3) un Agnese Broliša (3+8).

Krietni bēdīgāka situācija ir otrai Ķekavas vienībai, kas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi vienu punktu par zaudējumu papildlaikā Cēsīs. Pārējos trijos mačos nācies atzīt pamatīgu pretinieču pārspēku, zaudējot vismaz ar 14 vārtu deficītu. Lielas problēmas ir ne tikai ar aizsardzību un savu vārtu drošību, kur komanda palikusi bez vārtsardzes Elīnas Jeiges, kura pārcēlusies uz Šveici. Problēmas ir arī uzbrukumā, jo divās spēlēs izdevies gūt tikai pa vieniem vārtiem, vēl vienā spēlē bija trīs precīzie metieni un pat rezultatīvajā spēlē Cēsīs ar desmit precīziem metieniem izrādījās par maz uzvaras izcīnīšanai. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Līga Vancāne, kuras rēķinā pašlaik ir 7 (2+5) rezultativitātes punkti, bet otrai rezultatīvākajai Annai Mūrniecei izdevies tikt vien pie četriem.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā un FK "Ķekava" noteikti alks revanšēties par pagājušās sezonas izskaņā piedzīvoto neveiksmi, cīnoties par Latvijas čempionāta bronzas medaļām.

"Ogres vilki" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Ogrē
Ogrēnieši pēdējo spēli aizvadīja pirms divām nedēļām, kad līdzvērtīgi spēja nospēlēt pirmo trešdaļu ar turnīra tabulas vicelīderiem no netālās Lielvārdes, turpinājumā atzīstot pretinieku pārākumu ar 11:6, tādejādi ierakstot septīto neveiksmi tikpat aizvadītajās spēlēs. Pēc piedzīvotās neveiksmes ogrēnieši kļuvusi par komandu ar visu laiku otro sliktāko bilanci Latvijas virslīgas čempionātu vēsturē. Vienīgi "Jelgavas novads" savā vienīgajā sezonā virslīgā spēlējuši sliktāk, piedzīvojot zaudējumus visās 23 aizvadītajās spēlēs. Ogrēniešiem pašlaik virslīgā izdevies sakrāt 29 spēles, no kurām tikai vienā izdevies uzvarēt, to paveicot papildlaikā. Līdz ar to "Alusvēderi", kas virslīgā aizvadīja 28 spēles, tiekot pie vienas uzvaras pamatlaikā, tagad var lepoties ar labāku bilanci. "Vilku" šīs sezonas līderis ir Elvijs Jankovskis, kuram izdevies tikt pie 19 (14+5) rezultativitātes punktiem, kamēr viņa partnerim Markusam Januševskim padevušies 15 (9+6) punkti.

Ja "Ogres vilki" jau pēc septiņām spēļu kārtām pamazām var sākt aizmirst par spēlēšanu ceturtdaļfinālā, tad ambiciozie liepājnieki noteikti alkst atgriezties vadošo komandu astotniekā. Pašlaik gan komanda balansē un robežas, ar deviņiem punktiem sešās spēlēs ieņemot septīto vietu. Kurzemnieki spēlēja jau vakar, kad vāji tika nospēlēts mača vidus periods, kas noveda pie 8:13 neveiksmes duelī ar "Ķekavu". Četrus punktus sakrāja komandas rezultatīvākais spēlētājs Mihails Kostusevs (9+10), bet par labāko atzina Miķeli Krūmu, kuram tā bija vien otrā spēle sezonā. Liepājnieki šosezon spēlē ļoti stabili, pēc izcīnītās uzvaras uzreiz piedzīvojot neveiksmi, lai pēc tam atkal svinētu panākumu. Ņemot vērā šādu bilanci, šovakar no Ogres trīs punktus vajadzētu pārvest, kas arī būtu gana loģisks iznākums. Divi liepājnieku vārtsargi joprojām ir ar labāko atvairīto metienu procentu līgā, taču ne Mārtiņš Saulītis, ne Aksels Imbovics nav aizvadījuši vismaz trīs pilnas spēles, tādēļ viņu iespēto par īsti objektīvu varējumu nevar uzskatīt. Tikmēr komandas pirmais vārtu vīrs Edgars Rimarenko ticis galā vien ar 75% pretinieku metienu, starp amata brāļiem esot tuvāk beigu galam. Salīdzinājumam gan jāpiebilst, ka "Ogres vilku" pirmais numurs Edgars Engelbergs ticis galā vien ar 68% raidījumu, esot vājākais starp vārtsargiem, kuriem vismaz trīs pilnas nospēlētas cīņas.

     [+] [-]

, 2018-10-28 19:26, pirms 5 gadiem
Diezgan pretīgs un nekorekts virsraksts no ogrēniešu skatu punkta " liepājnieki brauc pēc punktiem uz Ogri"..