Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

ELVI līgā turpinās ceturtdaļfināls, divās sērijās izšķirošais mačs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgā turpinās ceturtdaļfināls, divās sērijās izšķirošais mačs
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Liepājā, Cēsīs, Jūrmalā un Valmierā turpināsies ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijas. FK "Rīga" un FBK "Valmiera/ViA" vairs nedrīkst atļauties zaudēt, jo nonākušas zaudētājās ar 0:3. Maču starp FK "Kurši" un "Lielvārdi", kā arī starp FBK "Valmiera/ViA" un "Mogo-RTU/Rockets" TV tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

Pulksten 16:00 FK "Kurši" - "Lielvārde" (Liepājas OC), sērijā 1:2

Ceturtdaļfināla sērija starp "Lielvārdi" un Liepājas "Kuršiem" sākās ar divām lielvārdiešu uzvarām savā laukumā. Ja pirmās spēles vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), tad turpinājumā mājinieku pārsvars šaubas neradīja - 9:2. Otrajā mačā "Kurši" pretojās daudz sīvāk, ar 1:0 uzvarot pirmo periodu, kā arī vēl spēles 49.minūtē atrodoties vadībā ar 3:2. Turpinājumā lielvārdieši guva četrus bezatbildes vārtus un uzvarēja ar 6:3. Vakar abas komandas aizvadīja pirmo maču Liepājas Olimpiskajā centrā - rezultātu ar diviem vārtu guvumiem atklāja viesi (2:0), bet turpinājumā FK "Kurši" ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā un savu pārsvaru nosargāja, gūstot pirmo uzvaru sērijā - 5:4. "Lielvārdes" sastāvā rezultatīvākā spēlētāja gods pieder Tomam Akmeņlaukam - 59 (39+20) punkti, bet vārtsargs Jānis Salcevičs ar atvairītiem 86.73% metienu ir labākais visā līgā. Starp liepājniekiem visvairāk punktu savācis Kaspars Klamers (36 (22+14)), bet no vārtsargiem veiksmīgāks bijis Edgars Rimarenko - 77.52%.
Spēles tiešraide: ŠEIT

Pulksten 16:00 "Lekrings" - "Rubene" (Cēsu SK), sērijā 1:2

Kocēnu "Rubenes" florbolisti sēriju pret čempioni "Lekringu" sāka savā laukumā ar pamatīgu sagrāvi - 3:9. Divās nākamajās spēlēs galvenie noteicēji laukumā bija vārtsargi - cēsnieks Normunds Krūmiņš un kocēnietis Āris Aldiņš. Otrajā mačā ar 2:1 uzvarēja "Rubene", kuras labā izšķirošos vārtus guva Atis Stepāns. Vakar Cēsīs "Rubene" uzvatēja ar 3:2, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:1. Rezultatīvākais Kocēnu komandā ar 55 (27+28) punktiem ir Atis Stepāns, bet no vārtsargiem labāk veicies Ārim Aldiņam, kurš ticis galā ar 83.85% pretinieku metienu. "Lekringa" labākais vārtu vīrs ir Normunds Krūmiņš (85.35%), bet rezultatīvākais spēlētājs - Andris Rajeckis, kuram 39 (24+15) punkti.

Pulksten 17:00 FK "Rīga" - "Ulbroka/FS Masters" (SN "Pīlādzītis", Spuņciemā), sērijā 0:3

"Ulbrokas/FS Masters" uzvarējusi FK "Rīgas" florbolistus jau trīs reizes, bet ar katru spēli panākums nāk smagākā cīņā. Dueļa pirmajā mačā, kas notika Ulbrokā, pirmo periodu uzvarēja rīdzinieki (2:1), bet turpinājumā veiksme uzbrukumā pārgāja mājinieku pusē, kas vienubrīd bija vadībā pat ar sešu vārtu pārsvaru, galarezultātā svinot gana pārliecinošu uzvaru ar 9:5. Otrajā spēlē cīņa bija daudz sīvāka, turklāt lielāko spēles daļu vadībā atradās tieši Rīgas florbolisti - pēc pirmā perioda - 4:2, pēc otrā - 7:6, bet trešā perioda vidū - 8:6. Tomēr ulbrokiešiem ar atlikušajām desmit minūtēm pietika, lai ne vien panāktu izlīdzinājumu, bet arī svinētu uzvaru ar 10:8. Vakar abas komandas tikās Spuņciemā, kur nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ar 5:4 vadībā atradās rīdiznieki, taču Kārļa Bulāna divi vārtu guvumi uzvaras kausu atkal nosvēra "Ulbrokas/FS Masters" pusē. Ulbrokas komandā rezultatīvākais šosezon ar 59 (31+28) punktiem ir Kaspars Šķēls, bet vārtsargs Ivars Dišereits atvairījis 83.93% pretinieku metienus. FK "Rīgas" rindās spēlē līgas rezultatīvākais florbolists Toms Bitmanis, kuram jau 80 (43+37) punktu, bet no vārtsargiem labāk veicies Edgaram Jemeļjanovam - 81.54% neitralizētu metienu.

Pulksten 19:00 FBK "Valmiera/ViA" - "Mogo-RTU/Rockets" (Vidzemes OC, Valmierā), sērijā 0:3

Abu studentu komandu divcīņā ar katru spēli pārliecinošākas uzvaras gūst rīdzinieki. Pirmajā spēlē, kas notika "Mogo-RTU/Rockets" laukumā, Rīgas komanda ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, taču valmierieši nepadevās un pēdējā perioda vidū pat panāca 5:4 savā labā. Mājiniekiem izdevās ne vien panākt izlīdzinājumu (5:5), bet jau pagarinājuma pašā sākumā, pateicoties Gvido Laugas metienam, gūt uzvaras vārtus - 6:5. Otrajā duelī Rīgas komanda uzvarēja pirmo periodu (1:0), otrās trešdaļas laikā panāca jau 4:2, bet pēdējās 20 minūtēs vārti vairs netika gūti. Vakar Vidzemes Olimpiskajā centrā "Mogo-RTU/Rockets" pēc otrā perioda atradās vadībā ar 5:4, bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 10:5. "Mogo-RTU/Rockets" uzbrukuma līderis ar 56 (34+22) punktiem ir Gvido Lauga, bet vārtsargs Andis Blinds atvairījis 80.80% pretinieku metienu. Rezultatīvākais starp FBK "Valmiera/ViA" florbolistiem ar 59 (32+27) punktiem ir Mārtiņš Broks, vārtsargam Agrim Rogainim 81.81% tvertu metienu.
Spēles tiešraide: ŠEIT

ELVI FLORBOLA LĪGA SIEVIETĒM

Pulksten 10:00 FK "NND" - LiepU (Ulbrokas SK)

Rīgas FK "NND" (3.) čempionātā aizvadījusi 15 spēles, tiekot pie 26 punktiem, un nodrošinājusi savu dalību pusfinālā. Pagājušajā spēlē "Nost No Dīvāna" savā laukumā ar 2:9 atzina Kocēnu "Rubenes" pārākumu. Rezultatīvākā "NND" rindās ar 31 (24+7) punktiem ir Ieva Priede. Rīgas komandas vārtsardze Liāna Aldiņa ar 91.08% atvairītu metienu ir labākā visā līgā. Ar šīsdienas pretiniecēm rīdzinieces līdz šim tikušās trīs reizes, svinot uzvaras ar 6:1, 9:1 un 7:3.
LiepU (6.) florbolistes čempionāta 17 spēlēs tikušas pie sešiem punktiem, bet pusfinālam kvalificēties vairs nevar. Iepriekšējā mačā liepājnieces savā laukumā ar 2:15 zaudēja Kocēnu "Rubenei". LiepU rezultatīvākā spēlētāja ar 13 (2+11) punktiem ir Ieva Reineka.

Pulksten 18:00 "Rīgas Lauvas" – "Rubene" (O.Kalpaka psk., Rīgā)

"Rīgas Lauvas" (4.) nospēlējusi 20 mačus, tiekot pie 20 punktiem. Iepriekšējā mačā lauvas savā laukumā ar 6:7 atzina "Ķekavas" pārākumu. Rezultatīvākā Rīgas komandā ar 27 (17+10) punktiem ir Linda Dadajeva. Ar "Rubeni" rīdzinieces šosezon tikušās trīs reizes - zaudēts ar 5:7, 2:8 un 6:7.
Kocēnu "Rubene" (2.) čempionātā aizvadījusi 18 spēles, tiekot pie 46 punktiem. Šobrīd kocēnietes izcīnījušas astoņas uzvaras pēc kārtas, pēdējā tika svinēta savā laukumā pār FK "Ķekava" - 5:2. Rezultatīvākā ne tikai Kocēnu komandā, bet arī visā līgā ar 52 (29+23) punktiem ir Edīte Bankava.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...