Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

M.Volmheds: "Latviešiem ir liels potenciāls!"

M.Volmheds: "Latviešiem ir liels potenciāls!"
Zviedrijas Florbola federācijas viceprezidents Martins Volmheds
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

26. februārī Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons tikās ar Zviedrijas Florbola federācijas viceprezidentu Martinu Volmhedu un pārrunāja abu valstu florbola federāciju sadarbību.

Raksturojot tikšanos, M.Volmheds atzina: “Lai arī zviedriem ir lielākā florbola federācija pasaulē, mums jāmēģina atrast sadarbības formas ar citām valstīm, jo tikai tādējādi mēs spēsim panākt kopējas florbola vides attīstību. Latvijā florbols attīstās ļoti strauji un tas ir pierādījies Latvijas komandu sasniegumos vairākos pēdējos pasaules čempionātos. Šī tikšanās bija patiesi noderīga un tā kalpos kā sākumpunkts arī nākamajā reizēm, kad apspriedīsim sava sporta veida aktualitātes.”

Savukārt, atskatoties uz pārrunātajiem jautājumiem, Volmheds norādīja: “Esmu priecīgs, ka latvieši skaidri apzinās savas vēlmes sadarbībā ar citu valstu federācijām. Mēs izskatīsim visas iespējas, lai palīdzētu mūsu kolēģiem Latvijā, jo tikai tā mēs varam nodrošināt florbola attīstību un, piekritīšu Pētersona kungam, tā tuvināšanu Olimpiskajām spēlēm. Treneru apmācībai būs prioritāra nozīme turpmākajās sarunās, kā arī centīsimies dalīties pieredzē ne tikai teorētiski, bet arī praktiski. Latviešiem florbolā ir ļoti liels potenciāls.”

Atsaucoties uz šo tikšanos, LFS prezidents I.Pētersons uzsvēra: “Mēs varam būt priecīgi, ka Zviedrijas Florbola federācija nākusi klajā ar iniciatīvu sadarbībai. Zviedrijā licencēto spēlētāju skaits pārsniedz 124 tūkstošus, līdz ar to varam lepoties, ka viņu interese tiek izrādīta mums. Acīmredzot esam spējuši sevi pierādīt. Šī tikšanās parādīja, ka mums ir ļoti daudz kopīga un, apvienojot savus spēkus, mēs varētu paveikt ļoti daudz. Mums būs interesanti iepazīties ar zviedru treneru pieredzi, sākot ar viņu darbu jauniešu komandu trenēšanā. Organizēsim speciālus treneru apmācības seminārus ar zviedru treneru klātbūtni, kā arī vienojāmies par viņu iespējamo dalību kādā no gaidāmajām vasaras nometnēm. Lai arī Volmheda kungs atzina, ka šāda veida sadarbībai nopietnām problēmām nevajadzētu rasties, savu iespēju robežās centīsimies darīt visu, lai to attīstītu.”

Tāpat I.Pētersons norādīja uz zviedru kolēģu izteikto uzticību LFS darbam: “Volmheds atzinīgi novērtēja mūsu iemaņas florbola pasākumu organizēšanā, pieminot pērn oktobrī organizēto Eiropas čempionvienību kausa izcīņas florbolā finālturnīru Valmierā, un izteica atbalstu zviedru komandu dalībai turpmākajos mūsu organizētajos pasākumos. Esmu priecīgs par mūsu iecerēm sadarbību realizēt jaunās formās, kas būs interesantas abām pusēm!”

Savu darba vizīti Volmheds noslēdza Rīgas Olimpiskajā centrā, kopā ar Latvijas Florbola savienības prezidentu vērojot Latvijas Florbola čempionāta spēli starp Hipolīzings sieviešu Virslīgas komandām "RSU/Runway" un "Rubene", kā arī izmantoja iespēju mača labākajām spēlētājām pasniegt balvas.

Edgars Ikstens
Latvijas Florbola savienības
Komunikācijas daļas vadītājs


, 2011-02-28 21:19, pirms 13 gadiem
Nu prieks, ka esam guvuši atzinību no Zviedrijas dlorbola federācijas galvenajiem vīriem - tā tik turpināt un varbūt nākotnē spēsim izjaukt ierasto 4nieku PČ... Lielāku popularitāti florbols latvija iegūtu, ja atļautu mums noorganizēt kādu PČ, bet nevaru es sagaidīt, kad florbols tiks atdzīts par olimpisko sporta veidu - tas tikai strauji paātrinās florbola attīstību visā pasaulē
, 2011-02-28 22:11, pirms 13 gadiem
Januks rakstīja: Lielāku popularitāti florbols latvija iegūtu, ja atļautu mums noorganizēt kādu PČ
sieviešu pč bija - izgāzāmies, čempionvienību kauss bija - izgāzāmies. Diezvai IFF ir vēlme iedot mums izgāzt arī pč vīriešiem...
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.