Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ulbrokai nākamais pārbaudījums, pastarīši tiekas galvaspilsētā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ulbrokai nākamais pārbaudījums, pastarīši tiekas galvaspilsētā
"Oxdog Ulbroka"
Foto: FS Masters

Elvi vīriešu florbola virslīga šovakar turpināsies ar trim spēlēm. Pie pirmajiem punktiem centīsies tikt “RTU/Rockets” un FK “Kurši”, bet smagnēji sezonu sākuši “Oxdog Ulbroka” ciemos gaidīs viesus no Talsiem.

“RTU/Rockets” – “FK Kurši” pulksten 16:00 Elektrum OC Rīgā

Pēc vairāku gadu pārtraukuma vīriešu virslīgas florbols atgriezīsies galvaspilsētā (neskaitot finālspēles Arēnā Rīga) un par to parūpēsies “RTU/Rockets”. Rīdzinieki sezonas pirmajā spēlē Cēsīs nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību, spēlējot dziļi no aizsardzības un vienīgi pateicoties vārtsargam Ričardam Rasumam, kurš lieliski iesaistījās spēlē ar otro trešdaļu, rezultāts nebija graujošs – 1:6. Vienīgos vārtus ar veiksmes palīdzību guva viens no komandas pieredzējušākajiem florbolistiem Mārtiņš Lapsiņš. Par virslīgas jaunpienācēju spējām lielākā mērā varēs spriest mačā pret liepājniekiem, kuriem arī sastāvā ir vairāki nepieredzējuši florbolisti, jo skaidrs, ka par augstākajām vietām “raķetes” šosezon diez vai spēkosies.

Pašlaik grūti novērtēt ari Liepājas komandas varēšanu, jo komanda spēlēja pret pašreizējiem čempioniem no Lielvārdes un šo sezonu spilgti iesākušajiem Ķekavas florbolistiem. Komandai lielākās problēmas ir vārtu dāvāšana par brīvu pretiniekiem, jo komanda nepiedodami bieži pieļauj rupjas kļūdas savā laukuma pusē. Savukārt uzbrukumā pietrūkst kvalitātes, lai aizsardzības kļūdas spētu notušēt ar pašu gūtajiem vārtiem. Tā rezultātā divās aizvadītajās spēlēs vienīgi Gustavs Griezītis ticis pie vairāk kā viena punkta, katrā no cīņām izceļoties ar vienu precīzu metienu.

2016./17. gada sezona bija pēdējā, kad abas komandas spēlēja savā starpā. Kopš tā laika abu komandu sastāvi ir diezgan krasi mainījušies, līdz ar to savstarpējo spēļu bilance tajās ir tikai skaitļi. Lai vai kā, toreiz savā laukumā liepājnieki piekāpās ar rezultātu 6:9, taču no galvaspilsētas pārveda gana komfortablu 10:5 uzvaru. Arī šovakar viņiem vajadzētu būt favorītu statusā, taču tāpat vien “raķetes” punktus saviem pretiniekiem nedāvās.

“FBK Valmiera” – “Bauska” pulksten 17:00 Valmierā un Sportacentrs.com

Valmieras vienība pēc negaidīti vieglās uzvaras Lielvārdē, vakar spēles otrajā pusē nespēja pacīnīties par punktiem Cēsīs. Savā trešajā mačā komanda beidzot varēs spēlēt sev tik ierastajā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Komandai joprojām iztrūkst vairāki svarīgi spēlētāji, kuri nevarēs doties laukumā arī šovakar, taču pret Bauskas vienību uzvaru vajadzētu izcīnīt arī bez viņiem. Spēlē Cēsīs treneru uzticību bija ieguvis Raitis Ozols, kurš regulāri devās laukumā kā sestais spēlētājs, kad tika mainīts vārtsargs. Tajā spēlē viņš atzīmējās ar trim piespēlēm, pelnīti saņemot labākā spēlētāja balvu. Sezonā kopumā viņam četras piespēles, kas ir otrs labākais rādītājs komandā. Priekšā ir vienīgi Mārtiņš Broks, kurš diviem vārtu guvumiem pievienojis četras piespēles. Pēc mainīgā sezonas sākuma valmierieši ar trim punktiem atrodas piektajā pozīcijā, ar labām iespējām šovakar ielauzties vadošo komandu kvartetā.

Bauskas vienība pagājušajā sezonā ielaida vidēji 10.5 vārtus spēlē un pēc šīs sezonas pirmajām divām spēlēm šo rādītāju izdevies uzlabot līdz 8.5 vārtiem vidēji. Diemžēl 3.5 gūtie vārti, kas bija ļoti vājš rādītājs pērn, šīs sezonas ievadā ir nokritis vēl par vidēji vieniem gūtajiem vārtiem. Tam par iemeslu vakar piedzīvotais sausais 0:6 zaudējums Irlavā, kur tā arī neizdevās pārspēt savu pagājušās sezonas vārtu vīru Jāni Gožu. Ja pirmos divus šīs sezonas periodus baušķenieki nospēlēja sekmīgi (5:4 pret “Oxdog Ulbroka”), tad nākamajos četros periodos jeb jau vairāk nekā 80 minūtes baušķenieki nav spējuši raidīt bumbiņu pretinieku vārtos. Ar šādu sniegumu grūti atrasties augstāk par pēdējo vietu turnīra tabulā. Ņemot vērā, ka no Irlavas nācās atgriezties mājās sausā, komandas rezultatīvākie spēlētāji joprojām ir dvīņubrāļi Kaspars un Kristiāns Čakāni, kuriem katram ir pa vārtu guvumiem un piespēlei.

Pagājušajā sezonā “Bauska” nevienā no spēlēm nespēja izrādīt pretestību valmieriešiem. Savās mājās “FBK Valmiera” bija pārāki ar 13:4, bet izbraukumā uzvarēja ar 14:4, tādējādi revanšējoties par negaidīto 5:8 zaudējumu pretinieku laukumā vēl pirms sezonas. “Bauska”, kurai pamatīgi ieilgusi neveiksmju sērija, pēdējo uzvaru Valmierā izcīnījusi nebūt ne tik sen – 2017. gada septembrī viņi tika pie negaidītas uzvaras ar rezultātu 6:4, pēdējā periodā gūstot izšķirošos trīs vārtus.

“Oxdog Ulbroka” – “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 19:00 Ulbrokā

Dienas centrālā spēle tiks aizvadīta Ulbrokā, kurā tiksies vienības, kas pašlaik atrodas attiecīgi sestajā un astotajā pozīcijā, lai gan to potenciāls ir krietni augstāks. Ulbrokas florbolisti aizvadījuši divas spēles, taču nevienā no tām nav pārliecinājuši par savu patieso varējumu, no Bauskas uzvaru atvedot vien trešajā periodā, to uzvarot ar 7:0, tikai par vienu vārtu guvumu atpaliekot no komandas rekorda. Savukārt otrajā mačā pret “Lielvārde/FatPipe” nācās kapitulēt ar 2:6, kas neļauj atrasties starp vadošajām komandām tabulā. Neskatoties uz ne sevišķi spilgto sākumu, jau 13 spēlētāji atzīmējušies ar vismaz vienu rezultativitātes punktu, kas liecina par komandas sastāva dziļumu un potenciālajiem draudiem no dažādām pozīcijām. Līderis ar trim vārtiem un vienu piespēli ir Atis Blinds, kurš gan visu ražu iekrāja pret ierastajiem pastarīšiem. Skaidrs, ka spēle pret Talsu vienību Andra Pīlupa trenētajai vienībai nekļūs par vieglu pastaigu. Pašlaik ulbrokieši eksperimentē ar vārtsargiem, jo nominālais komandas pirmais numurs nospēlējis tikai desmit minūtes, pārējo laiku vārtos dalot Emīlam Ērglim un Kristapam Bukbārdim, kuri ir ar teju sliktākajiem atvairīto metienu procentu rādītājiem visā čempionātā.

Pamatīgi sezonas startā apdedzinājušies arī talsinieki, kuri pirmajā spēlē parādīja varenu raksturu, atspēlējoties no piecu vārtu deficīta un papildlaikā ar 10:9 pieveicot “Rubeni”. Taču pēc dažām dienām komanda nedaudz negaidīti ar 3:5 zaudēja “Irlava/Avant” vienībai. Pašlaik vāji spēlējis komandas nomināli pirmais numurs vārtos Valters Kasjaņenko, kurš pret “Rubeni tika nomainīts jau pēc 14 minūtēm (pie 0:4 rezultāta), bet pret irlavniekiem laukumā tā arī nedevās. Uzbrukumā ar četriem punktiem rezultatīvākais bijis aizsargs Roberts Ragovskis, tikpat iekrājot arī Andrejam Šķerbergam, kurš par patīkamu atklājumu kļuva pērn, bet arī šo sezonu iesācis gana rezultatīvi.

Aizpagājušajā sezonā abas komandas satikās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kad negaidīti viegli ulbrokieši bija ievērojami pārāki. Savukārt pērn uzvaras tika dalītas uz pusēm, abām komandām sīvās cīņās uzvarot savā laukumā. Vispirms Ulbrokas komanda mājās bija pārāka ar rezultātu 5:4, bet šī gada janvārī talsinieki savu līdzjutēju priekšā revanšējās ar rezultātu 7:6.