Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Dāmas var noskaidrot finālistes, kungiem klāt ceturtie mači

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmas var noskaidrot finālistes, kungiem klāt ceturtie mači
Andris Jēkabsons rezultatīvi nospēlēja jau pirmo pusfināla spēli, bet trešajā viņš sekmēja komandas pirmo panākumu sērijā
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šodien tiks aizvadītas trešās pusfinālu spēles, pēc kurām "Rubene" un "NND Rīga" var nodrošināt vietu finālos. Vīru konkurencē šodien nevienu no finālistiem vēl nebūs iespējams noskaidrot, jo pēc trim spēlēm abos pāros rezultāts ir 2:1, turklāt abos vadībā ir komanda, kas šodien spēli aizvadīs viesos. Abas vīru cīņas arī Sportacentrs.com tiešraidēs.

"Rubene" – "FK Ķekava" pulksten 11:00 Kocēnos (Sērijā 2:0)
Pēc negaidīti spraigās abu komandu pirmās pusfināla spēles pirms divām nedēļām "Rubenes" vienība bija izdarījusi pareizos secinājumus, spēlē savā laukumā sāncensēm ļaujot izdarīt vien desmit metienus pa saviem vārtiem. Ilga Jēkabsone, kura bija atgriezusies valsts čempionvienības vārtos, ar visiem raidījumiem tika galā. Savukārt pie pretinieku vārtiem "Rubenes" florbolistes, kuras pirms mača guva pozitīvas emocijas, klātienē noskatoties vīru komandas triumfā, galveno darbu paveica spēles otrajā trešdaļā. Ja pirmajā periodā izvēlās vien Juta Muravska, tad pēc diviem periodiem pārsvars bija pieaudzis jau līdz 5:0, bet pēdējā trešdaļā bumbiņa vēl trīs reizes pabija "Ķekavas" vārtos, kuros, sākot ar trešo trešdaļu darbojās Jogita Gindra.

Jāpiebilst, ka abu komandu otrā spēle noslēdzās pēc pulksten 23:00, bet šodien jau 11:00 atkal jādodas laukumā, turklāt jāņem vērā arī apstāklis, ka naktī nācās mainīt pulksteņa laiku, kas atpūtu starp spēlēm samazināja vēl par stundu.

"Pārgauja" – "FBK Valmiera" pulksten 16:00 Cēsīs (Sērijā 1:2)
Stalbes klubs sērijas trešajā spēlē atkal spēlēja bez Ingus Laiviņa, kurš pat nebija saģērbies spēles formā. Valmieriešiem nākas iztikt bez Ivo Baloža, kuram sastieptas saites, kā rezultātā spēli nācās vērot no balkona. Mača rezultātu ātri atklāja Olafs Zvīnis un Stalbes klubs vadību saglabāja līdz pat otrā perioda sestajai minūtei. Tad viesi arvien vairāk atrada "robus" pretinieku aizsardzībā. Ričards Eglītis no tuvas distances panāca līdzsvaru, bet turpinājumā divu minūšu laikā viesi guva trīs vārtus, divreiz izmantojot skaitlisko vairākumu. Turklāt divās epizodēs bumbiņa nodevīgi ielidoja laukuma saimnieku vārtos pēc rikošeta. Panākuši 4:1 vadību, valmierieši trešajā periodā pārliecinoši nosargāja uzvaru, savu pārsvaru vēl tikai palielinot. Skanot beigu sirēnai, "FBK Valmiera" varēja līksmot par 8:2 panākumu.

Pēc tik statistiski pārliecinošas uzvaras "FBK Valmiera" treneriem galvenais uzdevums būs "sakārtot" spēlētāju galvas, jo līdzīgā situācijā abas komandas bija jau iepriekš, kad pagājušajā nedēļas nogalē pirmajā mačā valmierieši svinēja pārliecinošu uzvaru, bet dienu vēlāk piedzīvoja sāpīgu neveiksmi. Lai cīnītos par pozitīvu rezultātu sērijā, "Pārgaujas" komandai noteikti jādomā pie momentu realizācijas uzlabošanas un vārtu gūšanas, jo trijās pusfināla spēlēs kopā gūti tikai seši vārti un ar tādu (ne)rezultativitāti uz pozitīvu rezultātu ir ļoti grūti cerēt.

"Rubene" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 19:00 Kocēnos (Sērijā 1:2)
Aplūkojot vien beigu rezultātu vakardienas spēlei, varētu šķist, ka "Rubene" burtiski pārbraukusi pāri valsts čempioniem. Patiesībā aina laukumā bija pavisam savādāka. Gan pirmajā, gan otrajā periodā tieši viesi no Ulbrokas izvirzījās vadībā un mājinieki tikai perioda izskaņās spēja līdzsvarot rezultātu. Līdzsvars saglabājās līdz pat 46.minūtei, kad Andris Jēkabsons vadībā pirmo reizi spēlē izvirzīja mājiniekus, bet pēc pāris minūtēm arī dubultoja pārsvaru. Kad Mārtiņš Zelčs piecas minūtes pirms beigām panāca 5:2, laukuma saimnieku uzvara vairs nebija apdraudēta.

Spēles izskaņā izcēlās vairāki asumi, kuros lielākais zaudētājs izrādījās viens no viesu komandas līderiem Kaspars Šķēls, kurš ilgstoši iesaistījās diskusijās ar tiesnesi, epizodei noslēdzoties ar ieraudzītu sarkano kartīti. Tas vēl būtu mazākais, jo spēle tāpat bija zaudēta. Taču sarkanajai kartītei sekoja Spēles sods 3, kas nozīmē vismaz vienas spēles diskvalifikāciju, kā rezultātā "Betsafe/Ulbroka" šovakar būs spiesti spēlēt bez sava pirmās maiņas uzbrucēja. Turpinājumā izvērtās vēl viena grūstīšanās aiz "Rubenes" vārtiem un piecu minūšu noraidījumu (spēlē jau trešo Ulbrokas komandai) nopelnīja Juris Gribusts. Par disciplīnu viesu treneris Andris Pīlups runāja pirms spēles, bet spēlē kopumā tieši disciplīnas neievērošana lielā mērā ietekmēja cīņas rezultātu visā mačā.

"NND Rīga" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 20:00 Electrum OC (Sērijā 2:0)
Pārliecinoši uzvarējušas pirmajā pusfināla cīņā pirms divām nedēļām Lielvārdē, pēdējo gadu ierastās finālistes "NND Rīga" savā laukumā sastapās ar nopietnu konkurenci. Spējušas izvirzīties vadībā ar divu vārtu pārsvaru pēc diviem Māras Stapkēvičas vārtu guvumiem, rīdzinieces līdz spēles vidum pārsvaru bija izsējušas. Turpinājumā gan atkal izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru, uz ko "Ķekavas Bulldogs" spēja atbildēt ar Līgas Vancānes precīzu metienu 30 sekundes pirms pamatlaika beigām. Ar to izrādījās par maz, lai glābtu spēli un "NND Rīga" nonākusi vienas uzvaras attālumā no nu jau kārtējā fināla.

Atšķirībā no vakardienas spēles, kas tika aizvadīja Oskara Kalpaka pamatskolas sporta zālē, šoreiz komandas nūjas krustos Electrum Olimpiskajā centrā. Skaidrs, ka "Ķekavas Bulldogs", kas šosezon tikai reizi ir tikušas galā ar galvaspilsētas komandu, nonākusi neapskaužamā situācijā, jo, lai iekļūtu finālā, nepieciešamas uzvaras trijās spēlēs pēc kārtas. Taču jāsāk ar pirmo uzvaru, kas ļautu pagarināt cīņu šajā sērijā. Otrās spēles rezultāts parāda, ka, izmantojot savas iespējas, uzvarēt ir iespējams. Domājams, ka Ķekavas vienība arī šajā spēlē darbosies "no otrā numura" pozīcijām, iespējas pie pretinieču vārtiem meklējot pārsvarā ar pretuzbrukumu palīdzību.