Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Kirmužam pieci vārti, Gailītim - astoņi punkti vienā cīņā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirmužam pieci vārti, Gailītim - astoņi punkti vienā cīņā
Toms Kirmužs
Foto: nnbr.no

Ar individuāli spilgtu sniegumu izcēlušies divi Latvijas florbola leģionāri, Tomam Kirmužam gūstot piecus vārtus Norvēģijas spēcīgākajā līgā, kamēr Nīderlandes virslīgā Gatim Gailītim astoņi rezultativitātes punkti.

"Grei" beidzot tiek pie panākuma
Pēc trim piedzīvotajiem zaudējumiem pie panākuma beidzot izdevies tikt Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētajam "Grei", kas savā laukumā ar rezultātu 10:0 (3:0, 5:0, 2:0) sagrāva "Sarpsborg" vienību. Laba spēle arī abām latvietēm, Isjominai tiekot pie diviem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Garklāvas rēķinā viens precīzs metiens un trīs rezultatīvas piespēles. Sezonā kopumā krietni rezultatīvāka bijusi Diāna, kurai jau 28 (14+14) punkti, kamēr Līga iekrājusi 19 (9+10) punktus.

Blumbaha vienība pārliecinoši iekļūst kausa pusfinālā
Vācijas florbola kausa ceturtdaļfināla barjeru ļoti pārliecinoši pārvarējis Andra Blumbaha pārstāvētais "Red Devils Wernigerode", kas viesos ar 12:2 (3:0, 2:1, 7:1) saplosīja "DJK Holzbuttgen vienību. Rezultatīvu spēli nospēlēja arī talsinieks, kurš gan pirmajā, gan trešajā periodā atzīmējās ar vārtu guvumu, pēdējā spēles nogrieznī tiekot pie punkta arī par rezultatīvu piespēli.

Ankudinova un Pavlovska negatīvas zaudējumā
Somijas florbola Elites līgā pēc trim izcīnītām uzvarām neveiksmi piedzīvojis Annas Ankudinovas un Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas viesos ar 3:8 (1:0, 1:2, 1:6) kapitulēja spēcīgajam "SB-Pro", vāji nospēlējot cīņas pēdējo trešdaļu, kurā ielaida sešus vārtus. Abas Latvijas izlases florbolistes spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm pie punktiem netika. Annai šajā spēlē lietderības koeficients -2, savukārt Pavlovskai pat -3.

Ar Kirmuža pieciem vārtu guvumiem izrādās krietni par maz
Individuāli sekmīgu spēli Norvēģijas Elites līgā aizvadījis Toms Kirmužs, atzīmējoties ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Punktu par piespēli nopelnīja arī Toms Niedre. Tomēr viņu un Mareka Belousova pārstāvētais "Harstad" savā laukumā cieta bezcerīgu 8:18 (2:9, 3:7, 3:2) sagrāvi pret "Slevik". Pusi maču vārtos darbojās arī Belousovs, kurš bija spiests kapitulēt deviņas reizes.

Gailītim astoņi rezultativitātes punkti spēlē
Ļoti rezultatīvu spēli Nīderlandes spēcīgākajā līgā aizvadījis Gatis Gailītis, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm cīņā, kurā viņa pārstāvētais "UFC Utrecht" pārliecinoši ar 23:2 (9:2, 8:0, 6:0) saplosīja "Meesed Up" vienību, tādējādi svinot astoto uzvaru tikpat cīņās, saglabājot pārliecinošas līderpozīcijas turnīra tabulā. Gailītis šosezon atzīmējies jau ar 24 (5+19) rezultativitātes punktiem.

Kraujai divi vārtu guvumi principiālā cīņā
Svarīgu spēli cīņā par trešo vietu Nīderlandes florbola virslīgā aizvadījis Lienes Kraujas pārstāvētais "HSK Agents", kas viesos trīs reizes izvirzījās vadībā pret "Sonics" komandu, taču mājinieces allaž prata atspēlēties, pēdējo reizi to paveicot nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām. Līdz ar to spēle noslēdzās ar kaujniecisku 3:3 (1:1, 1:0, 1:2) neizšķirtu. Patīkami, ka divus no trim vārtiem savas komandas labā guva latviešu leģionāre. Septiņās sezonas spēlēs viņa atzīmējusies ar 14 (10+4) rezultativitātes punktiem.

Biļinskas klubs kapitulē ar 17 zaudētiem vārtiem
Zviedrijas spēcīgākajā līgā pamatīgu kapitulāciju piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā ar 3:17 (1:4, 2:5, 0:8) kapitulēja titulētajam IKSU. Biļinska, kura pēdējā laikā darbojusies gana rezultatīvi, šoreiz ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās. Jāpiezīmē, ka IKSU atrodas turnīra tabulas galvgalī, kamēr "Karlstad IBF" turpina cīņu par vietas saglabāšanu līgā.

Krastiņa netiek Dānijas kausa finālā
Dānijas florbola kausa pusfinālā zaudējumu piedzīvojis Lienas Krastiņas pārstāvētais "AFK Arhus", kas ar rezultātu 3:6 (0:1, 3:2, 0:3) piekāpās savām principiālākajām konkurentēm "Frederikshavn Blackhawks". Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Jāpiezīmē, ka "Blackhawks" dienu vēlāk kausa finālā diezgan bezcerīgi ar 2:8 piekāpās "Copenhagen FC" vienībai.

Višņevskai 19 atvairīti metieni un vērtīga uzvara
Cīņu par iekļūšanu Zviedrijas spēcīgākajā līgā turpina Laumas Višņevskas pārstāvētais "Stromsbro IF", kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 6:4 (2:1, 1:1, 3:1) pieveica "FBI Tullinge", kas atrodas reģiona pēdējā vietā. Tikmēr latvietes pārstāvētais klubs saglabā trešo vietu, vienlaikus diezgan daudz atpaliekot no otrās pozīcijas, kas varētu turpināt cīņu izslēgšanas spēļu turnīrā. Mačā pret pastarītēm Latvijas izlases vārtsardze tika galā ar 19 no 23 sāncenšu metieniem.

Orstem noraidījums smagā sagrāvē, Mētra atgriežas ar vārtu guvumu
Pamatīgu zaudējumu Somijas junioru līgā piedzīvojis Ralfa Orstes pārstāvētais "LaSB", kas viesos ar 1:10 (0:3, 0:3, 1:4) kapitulēja vieniem no turnīra līderiem SPV. Viesi vienīgos vārtus guva deviņas minūtes pirms mača beigām, kad rezultāts bija jau 0:7. Latviešu florbolists tradicionāli spēlēja komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, pirmā perioda izskaņā nopelnot divu minūšu noraidījumu, ko vienu sekundi pirms soda laika beigām mājinieki spēja izmantot.

Pēc vienas spēles izlaišanas "Steelers" komandā atgriezies Ulvis Mētra, kurš atzīmējās ar vārtu guvumu un divu minūšu noraidījumu. Komandai gan turpinās bēdu ieleja, jo piedzīvota jau devītā neveiksme pēc kārtas, viesos ar 7:8 (2:4, 3:2, 2:2) nācās atzīt "Koovee" pārākumu. Latviešu florbolists pirmajā trešdaļā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko konkurenti pārvērta vārtu guvumā. Savukārt otrajā periodā Mētram izdevās gūt savus otros vārtus sezonā, tobrīd panākot 5:5.

Melders ar komandu izglābjas pret "pūķiem
Francijas spēcīgākajā līgā bez uzvaras nācies iztikt Raivja Meldera pārstāvētajam "IFK Paris", kas viesos nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām spēja panākt 3:3 (2:0, 0:1, 1:2) neizšķirtu pret "Dragons Bisontins" vienību. Melders, kurš ir viens no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem, šoreiz palika sausā, otrā perioda izskaņā nopelnot divu minūšu noraidījumu, ko mājinieki prata izmantot, tiekot pie saviem pirmajiem vārtiem spēlē.

Nikiforovs sausā komandas uzvarā
Vācijas florbola 2.Bundeslīgā pie panākuma viesos izdevies tikt Vladislava Nikiforova pārstāvētajam "SC DHfK Leipzig", kas viesos ar rezultātu 6:2 (1:0, 3:1, 2:0) pieveica "UHC Dobeln 06" vienību. Nikiforovs, kurš šādā līmenī aizvada pirmo sezonu, šoreiz palika bez punktu guvumiem, bet sezonā kopumā astoņās spēlēs viņam 8 (5+3) punkti.