Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Zcamp" florbola nometne – no 5. līdz 11. jūlijam Talsos

Spītējot dižķibelei, strauji tuvojas brīdis, kad piekto gadu pēc kārtas tiks atklāta florbola nometne "Zcamp", kas domāta, lai jaunie florbolisti uzlabotu savas spēles prasmes. Florbola nometne notiks no 5. līdz 11. jūlijam Talsos (Talsu 2. vidusskolas sporta hallē).

Kas ir "Zcamp"? Tā ir florbola nometne, kuras rīkotāji nodrošina jaunajiem florbola spēlētājiem nedēļu garus intensīvu treniņus, palīdzot viņiem uzlabot dažādas tehniskās prasmes. Kā jau katru gadu, ar jauniešiem strādās plaši pazīstami speciālisti, kuri diendienā darbojas florbolā. Nometnē ar savām zināšānām dalīsies ne tikai tādi florbolā zināmi speciālisti kā treneris Gints Bikars un fiziskās sagatavotības speciālists Jānis Volajs, bet arī speciālisti no florbola dzimtenes Zviedrijas.

Ieradīsies arī Zviedrijas florbola valstsvienības konsultants Mikaels Karlbergs, kurš ikdienā nodarbojas ar dažādu mācību materiālu radīšanu, semināru vadīšanu jaunajiem treneriem, kā arī strādā par lektoru jauniešu florbola ģimnāzijā. Ar vārtsargiem nodarbosies Zviedrijas Superlīgas klubā spēlējošais Anders Bilkvists, savu padomu neliegs arī pirmais latvietis pasaules spēcīgākajā florbola līgā Jānis Jansons.

Jānis Jansons: "Būt labam florbolistam, tas prasa daudz laika un ļoti smagu darbu. Kad man bija 13 vai 14 gadu, man nebija iespējas apmeklēt nevienu nometni ne Latvijā, ne ārvalstīs, tāpēc nācās trenēties mājas apstākļos un kopā ar treneri Jāni Volaju domājām, kā labāk izkopt florbolistam nepieciešamās fiziskās īpašības un attīstīt meistarību. Tieši tāpēc kopā ar Gintu Bikaru izveidoju florbola nometni, kurā, pieaicinot pasaules un Latvijas vadošos speciālistus, piedāvājam gatavu „recepti” kā kļūt par labu florbolistu, jo pats esmu tam kā piemērs un zinu, ka to
var arī citi.

Tagad, kad esmu aizvadījis vairākus mēnešu Zviedrijas Superlīgā, zinu, kuras ir tās lietas, kam Latvijā netiek pievērsta pietiekoša uzmanība un pie kurām ir jāpiestrādā, tāpēc šī nometne būs lieliska vieta, kur nodot šīs zināšanas jaunajiem spēlētājiem.

Bieži vien ir dzirdēts jautājums: „Vai nedēļas laikā iespējams iemācīties ko jaunu?” Uz šo jautājumu varu atbildēt viennozīmīgi - jā! Speciālistu uzraudzībā strādājot astoņas stundas dienā, ir iespējams apgūt florbola tehnikas pamatus un pilnveidot savu meistarību, kas ir šīs nometnes galvenais mērķis. Pēc tam tas būs atkarīgs no katra spēlētāja gribas un apņēmības, vai viņš papildus turpinās strādāt un attīstīt šīs prasmes.

Bez tam šī nometne ir arī laba vieta, kur iespējams uzlabot angļu valodas zināšanas, jo gan treneri, gan dalībnieki ir no dažādām valstīm. Ja arī Tu sevi redzi kādā no pasaules spēcīgākajām līgām, tad „Zcamp” ir domāts tieši Tev!"

Gints Bikars: "Man pašam šāda veidu nometņu rīkošanā ir vairāk kā 20 gadu pieredze. Pats tādas nometnes rīkoju hokejā un ar Jāni Jansonu nospriedām, kādēļ kaut ko līdzīgu nevarētu ieviest arī florbolā. Ja vienā sporta veidā tas dod rezultātus, kādēļ lai tas nedotu rezultātus citā? Kad pēc gada pārtraukuma atkal tiekamies ar spēlētājiem, var secināt, ka dažas nianses atkal ir aizmirstas, jo komandās tomēr ir savādāks treniņu process, kur uzmanība netiek tik ļoti veltīta katram spēlētājam
individuāli.

Atkal atsaukšos uz hokeju, bet ir viens spilgts piemērs Alekseja Jašina personā. Izcils hokejists, kurš sasniedzis ļoti daudz, taču katru vasaru viņš atgriežas pie spēles pamatu pilnveidošanas. Arī jaunie florbolisti ar šo pamatu atkārtošanu var ielikt labu bāzi nākamajai sezonai. Nedēļu garajā nometnē jaunie spēlētāji var uzlabot savu metiena tehniku, tāpat tiek strādāts pie fiziskās formas
uzlabošanas un liela vērība tiek pievērsta koordinācijas vingrinājumiem."

Jānis Volajs: "Talsos, kur šogad norisināsies nometne, ir lieliska tehniskā bāze ar trim florbola laukumiem, tāpat pieejama vieglatlētikas zāle un trenažieru zāle. Papildus tam taisīsim izbraucienus uz Rojas pludmali, kur norisināsies treniņi smiltīs un ūdenī. Domāju, ka būs labs treneru korpuss, jo bez manis, Ginta Bikara un Jāņa Jansona, kurš ir liela autoritāte jauniešu vidū, ieradīsies arī speciālisti no Zviedrijas, ieskaitot vārtsargu, kurš varēs pamācīt tādas lietas, kādas Latvijā grūti uzzināt kaut kur citur.

Dalībniekiem tiks veikti arī fiziskās sagatavotības testi, lai katrs individuāli varētu tikt pie rezultātiem un iepazīties, kādos komponentos nepieciešams uzlabot savu fizisko formu. Nometne dienu skaita ziņā nav sevišķi gara, taču būs ļoti intensīva, jo notiks vismaz astoņi treniņi dienā, turklāt risināsies arī spēles starp nometnes dalībniekiem."


, 2010-02-23 20:28, pirms 14 gadiem
168ls par 5 dienām nav taka mazliet par daudz? ok, nometnē būs superzvaigzne Jansons, par kuru ,piemēram, es nemaksātu pat latu, lai viņu redzētu, vēl jo vairāk, lai viņā klausītos, jo runāt jau viņš nemāk, tikai čīkstēt un to čīkstēšanu varēja atklausīties visās spēlēs kurās piedalijās megazvaigzne J. Jansons pirms došanās uz Zviedriju.
tomēr nometne notiek gandrīz laukos(Talsos) un tur jau nu ne zāles īres maksa nav tik liela un arī pabarot jauniešus var par ļoooti saprātīgām cenām, gribu redzēt "viesnīcu" , t-krekls izmaksā ap 2ls, diploms 0.40ls suvenīrs? nu neticu ka tas būs kas baigs nedomāju, ka šī brīža ekonomiskai situācijai valstī šī nometne ir kas baigi labs... varbūt bērni izlasa un rodas interese viņiem, bet viņi nesaprot cik tas patiesībā ir dārgi un 5 dienās no nekā Tu nevari kļūt par tādu kā "superzvaigzni" Janosnu hi hiii
, 2010-02-23 21:15, pirms 14 gadiem
Laikam nemāki skaitīt, nometne būs 6 dienas nevis 5, un es gan gribu klausīties ko teiks Karlbergs, Bikars, Volajs, Holmegrens, Jansons un pārējie. Varbūt esi baigais stārs, bet tevi tur neviens pat redzēt negrib

Es brauktu kaut nometne būtu pa 200Ls un visi mani draugi, kas ir bijuši nomentē ir ļoti apmierināti, tāpēc ja nezini tad neraksti stulbības.
, 2010-02-23 23:00, pirms 14 gadiem
Lēti tas nav,bet jāņem vērā tas,ka nometni vadīs ne tikai mūsējie treneri,bet gan arī treneri,kuru uzraudzībā spēlē tiešām augstas klases spēlētāji visā pasaulē un ļoti šaubos vai viņi ieradīsies par brīvu patrenēt.

Nav jau teikts,ka apmeklējot šo nometni Tu no nekā kļūsi par superzvaigzni.Tiks mācīta tehnika,taktiskā domāšana,fiziskais,kas nākotnē varētu noderēt. Un tāpat,ja pēc nometnes neturpinās nopietni trenēties un visu attīstīt augstākā līmenī - tad par superzvaigznes kļūšanu var pat nesapņot.

KL31, mazliet nesapratu Tavu galīgi negatīvo attieksmi pret J.Jansonu ! Ja jau čalis spēlē SSL,tad acīmredzot,nav viņš slikts. Un par to čīkstēšanu - pārspīlēti.

Usma, atradi par ko piekasīties - 6 nevis 5 dienas labi,bet tas tā.

Un es domāju,ka tie,kas var atļauties,tad nelaidīs garām iespēju saņemt dažādas pamācības no tik pieredzējušiem spēlētājiem,treneriem.

BTW,ja Tev (KL31) neapmierina cenas,tad par ievērojami zemāku cenu ir Lino.lv veidotā (Exel vasaras nometne).
, 2010-02-24 08:18, pirms 14 gadiem
usma, tad varbūt vnk uzreiz sarunā stundu randinju ar Jansonu pa tiem 200 gan jau viņš piekritīs un Tu tik iedomājies VESELU stundu Jansona sabiedrība Tev vienam pašam mmm

Ozo23, mana attieksme pret viņu tāda izveidojās pagājušā gada play-off spēlēs... kad pie katras epizodes kur tiesnesis nošvilpj svilpi, tur Jansons klāt un čīkst, nu pretīgi taču paliek
, 2010-02-24 09:38, pirms 14 gadiem
KL31, lasot tavus textus liekas, ka esi no LINO nometnes!!!!
Par čīkstēšanu domāju, ka labāk paskaties kādi čīkstuļi ir Vidzemes komandās, lkm neesi speejiigs/a vēl sagremot, ka dabūjāt pagājušo gadu play-off spēlēs pa dupsi!!!
, 2010-02-24 15:20, pirms 14 gadiem
raimisss, šoreiz kļūdies - KL31 noteikti nav no LINO nometnes un ar vidzemniekiem īpaši sakara viņai arī nav. Ja nekļūdos,tad te vairāk ir Kurzemīte,bet nu labi - tas nav īpaši svarīgi.

KL31,nu labi,apelēšana pie tiesnešiem,ko sauc par čīkstēšanu - labi varbūt bija par biežu,bet uzskatu,ka mazliet pārforsēji pret Jansonu.

okē,tas tik mans tāds viedoklis. Katram savs ! chill
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.