Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Biļinskas klubs zaudē sesto maču pēc kārtas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskas klubs zaudē sesto maču pēc kārtas
Luīze Biļinska turpina būt rezultatīva pasaules stiprākajā līgā
Foto: David Asserfors

Zviedrijas sieviešu florbola čempionātā pamatīgu neveiksmes sēriju turpina Luīzes Biļinskas pārstāvētais klubs, zaudējot sesto cīņu pēc kārtas. Vāji iesākto spēli sev par labu Somijā nespēja vērst arī Morica Krūmiņa vienība, bet Liena Krastiņa asistēja savas komandas sagrāvē Dānijas virslīgā.

Trekšem un Jansonam trešā uzvara pēc kārtas
Somijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā lieliski turpina spēlēt Pētera Trekšes un Klāva Jansona pārstāvētais "Koovee", kas izcīnījis trešo uzvaru pēc kārtas, viesos ar rezultātu 8:4 (4:0, 0:2, 4:2) apspēlēja vēl nesen Elites līgā spēlējošo "Josba", kas pašlaik otrajā līgā atrodas vien tabulas vidusdaļā. Lielisku maču aizvadīja cēsnieks Trekše, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī maču pabeidza ar lielisku lietderības koeficientu (+4). Klāvs Jansons spēlēja pirmajā maiņā, izpildīja sešus metienus pa vārtiem, no kuriem viens bija rezultatīvs. Tāpat viņam neitrāls lietderības koeficients.

Krūmiņa vienībai neizdodas atspēlēt septiņu vārtu deficītu
Aizvadot pagalam vāju spēles pirmo daļu, Somijas Elites līgā zaudējumu piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas savās mājās ar rezultātu 5:8 (1:8, 3:0, 1:0) piekāpās "Oilers" vienībai, aizvadot traģisku spēles pirmo periodu, kad 20 minūšu laikā tika zaudēti astoņi vārti. Trīs no tiem tika zaudēti, komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā, turklāt vienu noraidījumu nopelnīja arī latviešu aizsargs. Cēsnieks šoreiz spēlēja otrajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot un maču noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.

Biļinskas vienība zaudē sesto spēli pēc kārtas
Pamatīgā neveiksmju joslā iekļuvis Zviedrijas Superlīgas klubs "Karlstad IBF" ar latviešu florbolisti Luīzi Biļinsku sastāvā. Kārtējā spēlē latviete tika pie divu minūšu noraidījuma, bet viņas pārstāvētā vienība viesos ar rezultātu 2:7 (1:2, 0:2, 1:3) piekāpās "Taby FC IBK", tādējādi piedzīvojot jau sesto neveiksmi pēc kārtas, kas licis atstāt čempionāta labāko astotnieku. Biļinska pēc ilgāka pārtraukuma spēli beigusi bez rezultativitātes punktiem, bet šīs sezonas 13 mačos viņas kontā 13 (8+5) punkti.

Krastiņa asistē vienīgajos vārtos
Dānijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas savā laukumā ar 1:13 (0:4, 0:6, 1:3) kapitulēja "Aalborg Floorball Klub". Mājinieces vienīgos vārtus guva trešā perioda otrajā minūtē, kad rezultāts bija jau 0:10. Šīs sezonas septiņās spēlēs Krastiņa atzīmējusies jau ar 9 (6+3) rezultativitātes punktiem.

Pavlovskai vēl viena neveiksme un atkāpšanās uz pirmspēdējo vietu
Somijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā līgā otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 5:7 (2:2, 2:4, 1:1) piekāpās "Koovee" vienībai. Latviešu aizsardze spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un maču noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Cita latviešu florboliste Anna Ankudinova šajā spēlē nebija pieteikta komandas sastāvā. Pēc piedzīvotā zaudējuma SSRA ar 21 punktu 17 spēlēs atkāpusies uz septīto vietu astoņu komandu konkurencē, par punktu atpaliekot no TPS. Nākamo maču vienība aizvadīs 25. janvārī, kad savā laukumā uzņems izteiktās turnīra pastarītes "Pelicans SB", kas izcīnījušas vien trīs punktus.