Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vēl viena lieliska spēle Andrim Rajeckim

Vēl viena lieliska spēle Andrim Rajeckim
Andris Rajeckis konkurentu ielenkumā
Foto: Floorball Thurgau

Šveices NLB florbola līgā lielisku spēli aizvadījis Andris Rajeckis, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, tādējādi sekmējot komandas kārtējo uzvaru. Igaunijas čempionātā debitējis Pēteris Freimanis, bet Dānijas stiprākajā līgā laba spēle padevusies Rolandam Reinsonam.

Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau" kārtējā spēlē viesos sacentās ar "Regazzi Verbano UH Gordola", izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:5 (5:1, 1:1, 2:3), lieliski aizvadot jau mača pirmo trešdaļu. Spēles rezultātu ceturtajā minūtē atklāja tieši Andris Rajeckis, bet pēc minūtes mājiniekiem izlīdzinājumu panāca zināmais čehu florbolists Alešs Zalesnijs. Trešdaļas vidū Rajeckis izdarīja rezultatīvu piespēli, rezultātam kļūstot 3:1. Arī otrā perioda vidū Rajeckim veiksmīgs brīdi, jo pēc viņa metiena rezultāts kļuva 6:2. Trīs sekundes pirms mača beigām cēsniekam vēl viena rezultatīva piespēle mača pēdējā vārtu guvumā.

Krūmiņa vārtu guvums sekmē atgriešanos otrajā pozīcijā
Pie ļoti svarīgas uzvaras Somijas spēcīgākajā florbola līgā izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP", kas kārtējā mačā viesos ar rezultātu 7:5 (2:1, 2:0, 3:4) pieveica "Oilers" florbolistus. Latviešu florbola aizsargs tradicionāli spēli aizvadīja komandas pirmajā maiņā, otrā perioda vidū nopelnot divu minūšu noraidījumu, bet cīņas 54.minūtē atzīmējās ar vārtu guvumu, kas tobrīd ļāva panākt 5:1 vadību. Pēc pusotras minūtes Jere Oksanens guva arī sestos vārtus, bet pavirši aizvadītā spēles galotne gandrīz noveda pie uzvaras izlaišanas, jo mājinieki desmit sekundes pirms cīņas beigām atradās iedzinējos vairs tikai ar vienu vārtu deficītu. Jāpiezīmē, ka Krūmiņš spēli noslēdza ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu, kas ir diezgan neierasti, jo sezonā kopumā cēsniekam ir +20 koeficients, kas ir starp labākajiem līgā. Pēc izcīnītās uzvaras "Nokian KrP" ar 27 punktiem 18 mačos atkal pakāpusies uz otro pozīciju, tālu atpaliekot no "Classic", bet par diviem punktiem esot priekšā "EraViikingit" un "Happee". Tieši pret "EraViikingit" paredzēta nākamā spēle 25. janvārī.

Kapteinei Garklāvai pieci punkti uzvarā
Norvēģijas sieviešu florbola čempionātā vēl vienu uzvaru izdevies izcīnīt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei', kas savā laukumā ar rezultātu 9:1 (1:0, 4:0, 4:1) pieveica BMIL. Uzvarētāju rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Diāna Isjomina, bet vēl rezultatīvāku maču aizvadīja Līga Garklāva, kurai šajā spēlē tika uzticēts arī komandas kapteiņa apsējs. Viņa pati guva divus vārtus un izcēlās arī ar trim rezultatīvām piespēlēm. Pēc izcīnītas uzvaras ar 25 punktiem 12 spēlēs "Grei" joprojām atrodas trešajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no "Tunet".

Freimanis Igaunijā debitē ar 1+1 un zaudējumu
Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā debitējis Pēteris Freimanis, kurš izcēlies ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētais "Jogeva SK Tahe/Olivia" savā laukumā ar rezultātu 3:7 (1:3, 0:3, 2:1) piekāpās "Sparta Team Automaailm". Latviešu florbolists mača 46.minūtē, komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, asistēja Mati Liponenam, kurš rezultātu sadeldēja līdz 2:6. Savukārt nepilnas divas minūtes pirms cīņas beigām, spēlējot jau bez vārtsarga, Freimanis guva vārtus, samazinot rezultātu līdz 3:6.

Reinsonam pirmie divi vārtu guvumi Dānijas virslīgā
Lielisku spēli Dānijas spēcīgākajā līgā aizvadījis Rolands Reinsons, izceļoties ar diviem precīziem metieniem izceļoties mačā, kurā viņa pārstāvētais AFK viesos ar rezultātu 6:1 (2:0, 1:0, 3:1) pieveica "Helsingot FT". Reinsonam šī bija vien trešā spēle šādā līmenī, bet tas netraucēja aizvadīt to ļoti rezultatīvi, otrā perioda izskaņā panākot 3:0, bet trešā perioda vidū panākot arī 5:0. Šoreiz spēlē nepiedalījās otrs latviešu florbolists AFK komandā Eduards stūre. Pēc izcīnītās uzvaras AFK ar astoņiem punktiem nostiprinājās devītajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no labāko astotnieka, bet jau par pieciem punktiem apsteidzot tikko pieveiktos pretiniekus.

Kontrimam trīs vārti Austrijas virslīgā
Rezultatīvu maču Austrijas spēcīgākajā līgā aizvadījis Kārlis Kontrims, izceļoties ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot Insbrukas "Hot Shots" uzvaru savā laukumā pār "IC Graz" ar rezultātu 9:3 (4:1, 3:1, 2:1). Latviešu florbolists jau trešajā minūtē asistēja pirmajam vārtu guvumam mačā, bet perioda izskaņā ar precīzu metienu panāca 4:1. Drīz pēc otrā perioda sākuma Kontrims panāca arī 5:1, bet cīņas 28.minūtē pēc latvieša vārtu guvuma rezultāts kļuva 6:2 Insbrukas kluba labā. Kontrimam desmit aizvadītajās spēlēs izdevies savākt 15 (12+3) punktus. Komanda pašlaik ar 13 punktiem ieņem pirmo vietu cīņās par 5. līdz 7. pozīciju.

Rajeckim neveiksme mača izskaņā
Šveices spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten-Bulach Jets", kas viesos ar rezultātu 3:6 (1:0, 1:2, 1:4) piekāpās spēcīgajam "Grasshopper Club Zurich" ar vairākiem Zviedrijas izlases spēlētājiem sastāvā. Vēl divas minūtes pirms mača beigām "Jets" atradās iedzinējos ar 3:4, turklāt ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā. Taču, tā vietā, lai rezultātu izlīdzinātu, tika zaudēti piektie vārti un pēc tam arī sestie. Jānis Rajeckis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Trīs kārtas pirms turnīra noslēguma "Jets" ar 15 punktiem joprojām atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē, par sešiem punktiem atpaliekot no astotajā vietā esošā "UHC Uster".

Biļinskai šokējoša neveikse
Negaidīti smagu zaudējumu Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā cieta 1:8 (0:1, 0:2, 1:5) sagrāvi pret tobrīd pēdējā vietā esošo "Telge SIBK", kas tādējādi atstāja bīstamo zonu, vienlaikus attālinot latvietes pārstāvēto klubu no spēlēšanas izslēgšanas turnīrā. Jāpiezīmē, ka Karlstades klubs mača gaitā izpildīja vien 17 metienus pa pretinieču vārtiem. Arī šajā mačā Biļinska bija savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Pēc šīs spēļu kārtas "Karlstad IBF" ar 16 punktiem atkāpušās jau uz 11.vietu turnīra tabulā, tiesa, labāko astotnieks joprojām ir divu punktu attālumā.

Orste asistē spēlē pret pastarīšiem
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Ķekavas florbola audzēknis Ralfs Orste, kurš sekmēja sava "Pelicans SB" kārtējo uzvaru, viesos ar 13:3 (3:0, 3:1, 7:2) apspēlējot savas apakšgrupas pašlaik vājāko komandu "PoNoVo II". Latviešu florbolists trešās trešdaļas ievadā asistēja partnerim devīto vārtu guvumā, tobrīd rezultātam kļūstot 9:1. Sešas kārtas pirms turnīra noslēguma "Pelicans SB" ar 22 punktiem atrodas pārliecinošās līderpozīcijās, tuvākos sekotājus apsteidzot par pieciem punktiem. Nākamajā kārtā gaidāma spēkošanās ar "Sudet SB" un, uzvarot šo cīņu, tiks nodrošināta vismaz ceturtā vieta, ar ko būs pietiekami, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu valsts otrajā spēcīgākajā līgā.

Gailītis sasniedz Nīderlandes kausa pusfinālu
Nīderlandes kausa otrajā spēļu kārtā pārliecinošu uzvaru izcīnījis Gata Gailīša pārstāvētais "UFC Utrecht", kas savā laukumā ar rezultātu 14:3 (8:2, 3:1, 3:0) sagrāva "Messed Up" , tādējādi sasniedzot pusfinālu. Latviešu florbolists šajā mačā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Dažas dienas vēlāk valsts čempionāta līdervienība aizvadīja vēl vienu maču pret "Messed Up", nu jau turnīra ietvaros, viesos tiekot pie pārliecinošas 17:0 (5:0, 9:0, 3:0) uzvaras. Neskatoties uz lielo rezultātu, šoreiz Gailītis pie rezultativitātes punktiem netika. Sezonā kopumā latvietim septiņos mačos izdevies savākt 9 (1+8) punktus. Turnīra tabulā ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs "UFC Utrecht" atrodas komfortablā pirmajā pozīcijā, par trim punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus, turklāt paši nospēlējuši par vienu spēli mazāk. Citā mačā Helvija Sebra un Mika Ozola pārstāvētais "Blue Falcons" viesos nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) apspēlēja "Hot Flames", latviešu florbolistiem pie rezultativitātes punktiem netiekot. Ar 13 punktiem septiņās spēlēs "Blue Falcons" atrodas trešajā vietā astoņu komandu konkurencē. Visbeidzot, Riharda Krupinska pārstāvētais HSK savā laukumā izglābās un spēlēja neizšķirti 8:8 (2:2, 4:3, 2:3) ar "Sonics" komandu. Rezultatīvu spēli aizvadīja arī latviešu florbolists, kurš 13.minūtē asistēja pirmajā vārtu guvumā, bet pēc pāris minūtēm viņš realizēja skaitlisko vairākumu, tobrīd panākot 2:0. Mača izskaņā HSK bija nonākuši iedzinējos ar 6:8, bet piecas minūtes pirms mača beigām Krupinskim vēl viena piespēle, kas sadeldēja rezultātu līdz minimumam. Pēdējā minūtē HSK panāca arī līdzsvaru.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.