Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Andris Malkavs kļūst par “Lekrings” galveno treneri

Krišs Upenieks

Andris Malkavs kļūst par “Lekrings” galveno treneri
Andris Malkavs
Foto: lekrings.lv

Neilgi pēc sportiskās karjeras noslēguma ilggadējais komandas līderis Andris Malkavs pieņēmis nopietnu izaicinājumu, kļūstot par Cēsu “Lekrings” komandas galveno treneri.

Tikai pagājušajā nedēļā Andris Malkavs nāca klajā ar paziņojumu par spēlētāja gaitu noslēgumu, bet šodien Andris apstiprināts par komandas jauno galveno treneri.

Pēdējā gada laikā kluba vadība spēkus koncentrēja ārvalstu speciālista meklējumiem, tomēr pēc ilgstošām diskusijām pieņemts lēmums izmantot iekšējos resursus, izsakot darba piedāvājumu pieredzes bagātajam Andrim Malkavam.

Trenera amatā Andris nomainīs savu vecāko brāli Arti Malkavu, kurš bijis komandas treneris pēdējos septiņus gadus. 2010. gadā vasarā Artis kļuva par Normunda Gruncka asistentu, bet gadu vēlāk kļuva par komandas galveno treneri. Arta vadībā “Lekrings” izcīnījuši trīs čempionu titulus un divreiz izcīnījuši bronzas godalgas. Pēc trenera karjeras noslēguma vecākais no brāļiem Malkaviem pilnībā nodosies komandas funkcionāra pilnvaru veikšanai.

Pēdējos gados Andris bijis “Lekrings” pirmās līgas komandas konsultants, bet pirms tam strādājis ar florbola klubu “Madona”. 2013. gada pavasarī, būdams madoniešu treneris, viņš kļuva par 1. līgas čempionu, nopelnot ceļazīmi uz Virslīgu. Jau nākamajā sezonā Andra trenētie florbolisti debitēja Latvijas augstākajā čempionātā, ko 14 komandu konkurencē noslēdza 11. vietā, turklāt pamanījās apspēlēt arī krietni spēcīgākās “Ulbroku/FS Masters”, “Pārgauju”, “Valmieru/ViA” un “Lekringu”.

Izmantotie resursi:
lekrings.lv