Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam uzvara pār pasaules lielāko klubu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Somijas florbola Elites līgā pie kārtējā panākuma ticis Morics Krūmiņš ar komandas biedriem, kamēr Igaunijā savu individuālo statistiku turpina uzlabot Pēteris Freimanis. Norvēģijas virslīgā ceturto uzvaru pēc kārtas svinējis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas klubs, bet Vācijā sezonas labāko spēli aizvadījusi Natālijas Šreiberes vienība no Minhenes.

Freimanis pievieno kārtējos divus punktus
Individuāli sekmīgi Igaunijas spēcīgākajā līgā turpina spēlēt Pēteris Freimanis, kurš atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Diemžēl viņa pārstāvētais "Jogeva SK Tahe/Olivia" joprojām zaudē krietni biežāk kā uzvar. Tā, kārtējā spēlē ar 6:10 (1:2, 1:3, 4:5) savā laukumā atzīts "Sparta Team Automaailm" vienības pārākums. Astoņās aizvadītajās spēlēs Freimanis savā kontā ierakstījis 18 (8+10) rezultativitātes punktus.

Krūmiņam uzvara pār lielāko klubu pasaulē
Pie panākuma Somijas Elites līgā izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP', kas savā laukumā rezultatīvā mačā ar 9:5 (3:1, 3:1, 3:3) tika galā ar slaveno "EraViikingit" klubu, kas uzskatāms par lielāko, vērtējot pēc licencēto spēlētāju skaita. Latviešu florbolists spēlēja pirmajā aizsargu pārī, šoreiz pie rezultativitātes punktiem gan netiekot.

"Grei" jau ceturtā uzvara pēc kārtas
Pēc ilgāka neveiksmju posma uz panākumu takas turpina atrasties Norvēģijas sieviešu Elites līgas klubs "Grei" ar Līgu Garklāvu un Diānu Isjominu sastāvā. Kārtējā mačā "Grei" savā laukumā ar 6:4 (1:0, 3:4, 2:0) pieveica "Sagene" vienību. Isjomina šajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, kamēr Latvijas izlases uzbrucēja Garklāva savā kontā ierakstīja divas rezultatīvas piespēles.

Biļinska atkal rezultatīva, komanda atkal zaudē
Pēc vienas izcīnītas uzvaras kārtējo zaudējumu Zviedrijas Superlīgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā ar 2:8 (0:2, 1:4, 1:2) piekāpās "IBK Dalen". Latviešu florboliste spēles ievadā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko viešņas pārvērta vārtu guvumā, tiekot pie pirmā vārtu guvuma mačā. Otrās trešdaļas izskaņā valmieriete asistēja Frīdai Svānai komandas pirmajā vārtu guvumā, kas tobrīd ļāva rezultātu sadeldēt līdz 1:6. Par panākumu pacīnīties gan nebija iespējams.

Krastiņas vienībai otrā uzvara pēc kārtas
Dānijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā otro uzvaru pēc kārtas izdevies izcīnīt Lienas Krastiņas pārstāvētajam "Aarhus Floorball Klub", kas viesos nerezultatīvā mačā ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) spēja pieveikt "Frederikshavn Blackhawks", sešas minūtes pirms pamatlaika beigām glābjoties no zaudējuma, bet uzvaras vārtus gūstot 48 sekundes pirms pamatlaika beigām. Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Šreiberes klubam sekmīgākā spēle sezonā
Vācijas spēcīgākajā florbola līgā kārtējo zaudējumu piedzīvojis Natālijas Šreiberes pārstāvētais "FC Stern Munchen", kas viesos ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) piekāpās "Dumptener Fuchse" komandai. Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, Minhenes komandai šī kļuvusi par līdz šim sekmīgāko spēli, jo ar tik nelielu rezultāta starpību līdz šim nebija zaudēts. Turklāt vēl 37.minūtē rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Višņevksa atgriežas vārtos, komanda turpina uzvarēt
Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā lieliski turpina spēlēt Laumas Višņevskas pārstāvētais "Stromsbro IF", kas ticis jau pie piektās uzvaras pēc kārtas, kārtējā cīņā viesos ar 7:3 (2:1, 4:2, 1:0) pieveica "Notvikens IK". Latvijas izlases vārtsardze, kura iepriekšējo cīņu vēroja no rezervistu soliņa, šoreiz sargāja savas komandas vārtus, atvairot 20 no 23 pretinieču metieniem, turklāt pamanījās atzīmēties ar rezultatīvu piespēli vienā no vārtu guvumiem, tādējādi tiekot pie sava otrā punkta sezonā.

Brante noapaļo gūto vārtu skaitu
Vēl divus vārtus Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā guvusi Kristīna Brante, kura tādējādi palīdzējam savam "Endre IF Ungdom" mājas spēlē gana pārliecinoši ar 11:5 (6:2, 5:1, 0:2) pieveikt "Kolpenas IBF" vienību. Abus vārtus latviete guva spēles otrajā trešdaļā. Līdz ar to šīs sezonas deviņās aizvadītajās spēlēs cēsniece tikusi jau pie 16 (10+6) rezultativitātes punktiem.

Ankudinovai pirmais punkts junioru Elitē
Vienu no retajām spēlēm Somijas junioru Elites līgā aizvadījušas abas Latvijas izlases dalībnieces Anna Ankudinova un Elizabete Pavlovska. Kārtējā cīņā ar latvietēm ierindā SSRA savā laukumā vien ar 6:4 (5:4, 1:0, 0:0) pieveica pēdējā vietā esošo "O2 Jyvaskyla" vienību. Ļoti rezultatīvs izvērtās spēles pirmais periods, kurā kopumā tika gūti deviņi no desmit vārtiem, turklāt SSRA spēja atspēlēties no nelabvēlīgā 1:4. Pavlovska spēlēja komandas pirmajā maiņā pie rezultativitātes punktiem netiekot, kamēr Ankudinova, spēlējot otrajā maiņā, izdarīja rezultatīvu piespēli, tiekot pie pirmā punkta sezonā šajā turnīrā. Jāpiezīmē gan, ka viņai tā bija vien trešā spēle, kamēr Pavlovska aizvadījusi tikai divas cīņas.

Mētra ar piespēli sekmē garo zaudējuma sērijas izbeigšanu
Pēc deviņiem piedzīvotajiem zaudējumiem pie panākuma beidzot izdevies tikt Somijas junioru Elites līgas klubam "Steelers" ar Ulvi Mētru ierindā. Kārtējā čempionāta spēlē "Steelers" savā laukumā uzņēma "Tiikerit", tiekot pie 7:6 (1:0, 3:5, 3:1) panākuma. Ulvis Mētra spēlēja komandas otrajā piecniekā, spēles vidū, komandai cīnoties skaitliskajā mazākumā, asistējot vārtu guvumā, kas ļāva panākt 3:2 vadību. Sezonas 15 spēlēs Mētra iekrājis 5 (2+3) rezultativitātes punktus.

Citā spēlē pie panākuma tika arī Ralfa Orstes pārstāvētais "LaSB", kas viesos ar rezultātu 6:5 (0:1, 2:1, 3:3, 1:0) papildlaikā tika galā ar "TPS" vienību. Ķekavas florbola audzēknis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču kārtējo reizi spēlēja savas komandas pirmajā maiņā.

Počkajeva un Kamkina klubs turpina nevainojami
Anglijas florbola čempionāta "South League" turnīrā pārliecinoši turpina spēlēt Viktora Počkajeva un Igora Kamkina pārstāvētais "London Great White Sharks", kas izcīnījuši kārtējās divas uzvaras, joprojām atrodoties pirmajā pozīcijā turnīra tabulā. Kārtējā sabrakumā "haizivis" vispirms ar 6:2 pieveica kluba otro komandu "London Hammerhead Sharks", Počkajevam izceļoties ar vārtu guvumu, bet Kamkinam tiekot pie piespēles. Pēc nelielas atpūtas komanda ar 9:0 pieveica arī "Souther Venom", Počkajevam gūstot vienus vārtus.

Hartmaņa klubam vāja pirmā trešdaļa un piedzīvots zaudējums
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā zaudējumu pret vieniem no turnīra tabulas kaimiņiem piedzīvojis Emīla Hartmaņa pārstāvētais "PSS", kas savā laukumā ar 2:6 (0:4, 0:0, 2:2) atzina "LoSB" vienības pārākumu. Latviešu florbolists spēlēja savas komandas otrajā piecniekā, šoreiz ar rezultativitātes punktiem gan neizceļoties.

Pats turpina "spridzināt" Norvēģijā
Dažādās divīzijās Norvēģijā ļoti rezultatīvi turpina spēlēt Ivo Pats, kurš kārtējā spēlē atzīmējies ar vienu vārtu guvumu un piecām rezultatīvām piespēlēm Norvēģijas 1.divīzijas mačā, kurā viņa, kā arī Mārtiņa Holšteina un Gunta Briškas pārstāvētais "Fjelkameratene IL' savā laukumā pārliecinoši ar 10:1 (4:0, 1:0, 5:1) sagrāva "Soreide Idrettslag" vienību. Pārējie latvieši palika bez rezultativitātes punktiem.

Osis un Leimanis nokārto "kobrām" pārliecinošu uzvaru
Pie pārliecinoša panākuma Beļģijas 2.divīzijā ticis "Balck Cobra's Gent" klubs, kuru rindās ierasti rezultatīvu spēli aizvadījis Kristers Osis, tiekot pie trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm mačā, kurā "kobras" savā laukumā ar 10:2 (5:1, 3:0, 2:1) pieveica "Tornado Hurricanes". Jāpiezīmē, ka Osis vairs nav vienīgais latviešu florbolists, jo viņam pievienojies Viktors Leimanis, kurš jau pirmajā mačā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Kraujai neveiksme pirmspēdējā spēļu kārtā
Nīderlandes sieviešu florbola čempionāta spēcīgākās līgas regulārā turnīra pirmspēdējā spēlē 1:5 (0:1, 1:1, 0:3) neveiksmi viesos pret "UFC Utrecht" komandu piedzīvoja "HSK Agents" un Latvijas izlases florboliste Liene Krauja. Latviete šoreiz ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.