Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Lauris Zaicevs: "Ceru iekāpt vilcienā ar nosaukumu "Virslīga""

Lauris Zaicevs: "Ceru iekāpt vilcienā ar nosaukumu "Virslīga""
Lauris Zaicevs

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta pirmās līgas "BaltAUDIO" mēneša labāko spēlētāju nosauktais komandas "Rubene-1" uzbrucējs Lauris Zaicevs atklāj, ka izvirzījis sev mērķi nākamsezon iekļūt šā paša kluba vVrslīgas komandas sastāvā.

LFS atzinību 21 gadu vecais “Rubenes-1” uzbrucējs izpelnījās par produktīvo sniegumu janvārī, palīdzot komandai izcīnīt uzvaras visās trijās spēlēs.

“Tas man tiešām bija liels un patīkams pārsteigumus. Noteikti nebiju gaidījis šādu apbalvojumu. Bet no tā jau prieks tikai lielāks,” uzsver Lauris Zaicevs.

Latvijas čempionāta pirmās līgas pamatturnīru “Rubene-1” pabeidza otrajā vietā, 17 spēlēs iegūstot 38 punktus. Vidzemes grupā uzvarēja “Madona”, kam izdevās regulāro sezonu pabeigt ar 17 panākumiem 17 mačos. Izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā “Rubene-1” sacentīsies ar “Kuldīgu”.

“Sezonas pirmajā pusē radās iespaids, ka komanda nedemonstrē pietiekmi saturīgu sniegumu. Uz regulārā čempionāta beigām spēle uzlabojās, mūsu komandas florbolisti ir sasparojušies,” komentē Zaicevs. “Pašreiz ir patiess prieks būt vienam no “Rubenes-1” kolektīva. Cerams, ka uzņemto kursu turpināsim arī “play-off”. Nav šaubu, ka mērķis ir tikai viens – zelta medaļas!”

Ne pirmo sezonu Zaicevs pārstāv pirmās līgas komandu “Rubene-1”. Pašreiz Lauris ar 31 rezultativitātes punktu ieņem 15. vietu pirmās līgas labāko snaiperu sarakstā. Labākais no “Rubenes-1” ir Matīss Mālnieks, kura rēķinā ir 38 rezultativitātes punkti.

“Pēc studiju uzsākšanas Vidzemes Augstskolā nebija pamata pretendēt uz vietu “Rubenes” virslīgas komandā. Apzinājos, ka neesmu pietiekami meistarīgs, kā arī nebija iespējas apmeklēt visus treniņus,” stāsta Lauris. “Iespējams, pietrūka arī pašiniciatīvas, lai spertu nākamo soli un spēlētu virslīgā. Ceru, ka pirms nākamās sezonas izdosies iekāpt vilcienā ar nosaukumu “Virslīga”. Nav šaubu, ka “Rubenes-1” sezonas sekmīgais finišs un mērķu sasniegšana dos arī man papildus pārliecību par saviem spēkiem.”

Zaicevam pirmie soļi florbolā nesaistās ar tālām bērnības atmiņām, jo interese par šo sporta veidu bija, taču ar iesaistīšanos treniņos viss tik vienkārši nebija.

“Nešaubīgi, ka lielākais nopelns manā nokļūšanā florbolā ir FFK “Livonija” puišiem, iesaistot mani Latvijas čempionāta otrās līgas norisēs” atceras Lauris, kurš 2008./2009. gada sezonā uzreiz kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Zaiceva rēķinā 18 spēlēs bija 35 rezultativitātes punkti. “Florbolu esmu apguvis pašmācības ceļā, jo pirmais īstais treneris man ir tikai šajā sezonā, kad “Rubeni-1” trenē Jānis Dainis.”

Latvijas čempionāta pirmās līgas izslēgšanas turnīrā “Rubene-1” un “Kuldīga” pirmo spēli aizvadīs 1. martā Kuldīgā, bet sērijas turpinājums 9. un 10. martā Kocēnos.

BaltAUDIO

Intervēja:
Renārs Buivids, floorball.lv

  +4 [+] [-]

, 2013-02-26 15:02, pirms 11 gadiem
Ceru, ka floorbols Latvijā kļūs ar vien populārāks un nonāks līdz profesionālam līmenim.
Starpcitu, ļoti interesanti klātienē vērot spēles un es noteikti skatītos arī tv, ja rādītu.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 15:03, pirms 11 gadiem
Tā izsisties ir vienkārši nepārspējami, kurš katrs tā nevarētu. Atceros vēl tos laikus, kad FFK Livonija 2.līgā spēlēja un tieši Lauris arī vilka to komandu, kas tik pa daudziem gadiem nav mainījies, no for fun spēlēšanas uzreiz lēcieni pa florbola kāpnēm un viņam ir tikai 21.

     [+] [-]

, 2013-02-26 15:46, pirms 11 gadiem
OutherFaut rakstīja: vel tak spēlēja FFK LIVONIJA, Ričards Dēvits, atceros ka viņš ari labi spēlēja,cik skatijies speles esmu viņš jau ir virslīgā.Priekš tāda kluba,divi nosacīti bijušie spēlētāji ir kāpuši augsti.
Atšķirībā no Laura un Ričarda ir liela, jo Ričards jau pirms Livonijas izveidošanās spēlēja florbolu Kuršu jauniešu komandās. Tad izveidojās Livonija un Ričarda tēvs ir tieši kluba dibinātājs paņēma arī savā paspārne Ričardu, bet Laurim nekāda sakara ar florbolu nav bijusi, kā tikai kad Livonija dibināja. Tagad gan klubam smagi laiki, vairāki spēlētāji aizgājuši un nekādās Latvijas līgās nespēlē, jo nauda nav. Bet nu kādreiz pat komanda esot maksājusi algas cik dzirdēju viespēlētājiem, no Liepājas un viens vēl ir palicis bijušais Kuršu spēlētājs Ģirts Ansons.

     [+] [-]

, 2013-02-26 16:36, pirms 11 gadiem
Zināšanai:1)algas nekad nav maksātas .2)U16 jaunieši spēlē Latvijas čempionātā.3)Ričards florbolu sāka spēlēt Livonijā.Pirms tam viņš apmeklēja futbola treniņus Liepājas metalurgā.
Veiksmi Tev Lauri turpmākajā sportistu karjerā .