Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde/Fans" un "Irlava/Avant" sper pirmo soli fināla virzienā

"Lielvārde/Fans" un "Irlava/Avant" sper pirmo soli fināla virzienā
Foto: Ainars Puķītis

Šovakar Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgā tika aizvadītas pirmās pusfināla sērijas spēles. Komanda "Lielvārde/Fans", kas savā laukumā uzņēma FK "JeNo" (Jelgavas novads), rezultatīvā cīņā svinēja uzvaru ar 9:7, bet FK "Irlava/Avant" negaidīti pārliecinoši ar 11:3 sakāva Rīgas vienību "Latvijas Universitāte/FS Masters".

Lielvārdieši pusfināla sērijas pirmo spēli sāka vareni - jau 11. sekundē rezultātu atklāja Niks Blumfelds (1:0). FK "JeNo" nepalika atbildi parādā pa golam iemeta Mārtiņš Mickēvičs un Kristaps Ušvils, vadībā ar 2:1 izvirzot viesus. Pēc pirmā perioda rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu - 4:4. Līdzsvars bija arī pēc otrās trešdaļas (5:5), bet 46. minūtē pa golam iemeta lielvārdieši Mariss Giņko un Dāvis Bogdanovs - 7:5, pirmo reizi kāda no komandām bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru. Cīņa ar to, protams, vēl nebeidzās, bet "Lielvārde/Fans" savu handikapu prata nosargāt un svinēja uzvaru ar 9:7, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Niks Blumfelds, kurš bija guvis četrus vārtus. 3 (1+2) punkti Dāvja Bogdanova kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Juris Sandis Jēgers un Rainers Miķelsons. Par labāko starp jelgavniekiem atzina Kristapu Ušvilu, kurš iemeta divus golus. Rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Mārtiņš Mickevičs, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Aleksandrs Mahortovs. Rīt abas komandas turpat Lielvārdes sporta namā spēkosies vēlreiz.

Irlavā notikušajā spēlē nebija pagājušas vēl pilnas četras minūtes, kad pēc diviem Normunda Jansona metieniem "Irlava/Avant" izvirzījās vadībā ar 2:0. Drīz vien "Latvijas Universitātes/FS Masters" florbolists Rolands Peļņa atbildēja ar vienu vārtu guvumu (1:2), bet līdz pirmajām pārtraukuma mājinieki spēles likteni praktiski jau bija izšķīruši - 8:2. Otrās trešdaļas laikā tika gūti tikai vieni vārti - irlavnieki panāca jau 9:2, bet galarezultātā FK "Irlava/Avant" sēriju sāka ar ļoti pārliecinošu uzvaru - 11:3.

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts Ričards Riekstiņš, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Viņa komandas biedram Ričardam Gruziņam 5 (3+2) punkti, pa trim goliem iemeta Normunds Jansons un Emīls Krūmiņš, bet 3 (1+2) punktus savāca Renārs Stančiks. Labākā spēlētāja balvu Rīgas komandā saņēma Tristans Priedols, kurš arī palika bez punktiem. Rīt turpat Irlavā abas komandas nūjas krustos sērijas otrajā spēlē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Vīriešu 1. līgas čempioni - "Leģions/Grobiņas SC" florbolisti. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.
Liepājas FK "Kurši" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

Liepājas "Kurši" pārliecinoši izcīna 1. līgas bronzu

Par Latvijas čempionāta florbolā vīrieši 1.līgas klubu turnīra bronzas medaļniekiem kļuvuši Liepājas FK "Kurši" florbolisti, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 11:4 pieveica komandu "FK Ogre/PGD.LV". Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Dainis Mašņikovs.
Pēteris Freimanis (vidū) guvis izšķirošos vārtus. Foto: Māris Vancevičs, floorball.lv

"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.