Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Potenciāla līderu maiņa 1.līgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Potenciāla līderu maiņa 1.līgā
"RSU/Babīte" pašlaik demonstrē ļoti pārliecinošu sniegumu

Par Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1.līgas līderkomandu, ņemot vērā zaudētos punktus, kļuvusi "RSU/Babīte", kas uzvarēja vienus no galvenajiem konkurentiem "LU/FS Masters", vienlaikus sagaidot līdzšinējo līderu otro klupienu sezonā.

Par aizvadītās nedēļas centrālo spēli Sportacentrs.com izvēlējās spēli Ogrē, kur vietējie "Ogres vilki" uzņēma līdzšinējo turnīru tabulas līderkomandu "Lielvārde/FANS". Divu kaimiņu savstarpējā duelī pērn ogrēnieši izcīnīja uzvaru ar rezultātu 8:4 un, lai arī šosezon pēc astoņām cīņām ogrēnieši bija savākuši par sešiem punktiem mazāk, šoreiz tieši "vilki" tika pie panākuma. Uzvara viegli nenāca, jo cīņas sākumā komanda nonāca iedzinējos ar 0:2, bet pēc diviem periodiem katra komanda bija guvusi pa četriem vārtiem. Trešā perioda sākumā Toms Rislings vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, cīņas beigās mājinieki izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā un pēdējās sekundēs Rislings raidīja bumbiņu arī tukšajos viesu vārtos – 6:4 (1:2, 3:2, 2:0).

"Spēle pret Lielvārdi mūsu komandai vienmēr bijusi principiāla, bet noskaņojāmies uz spēli kā uz katru spēli. Zinājām, ka komanda atrodas pirmajā vietā tabulā, bet iespējams, gaidījām lielāku pretestību, jo spēles sākumā vairāk kontrolējām bumbiņu , tomēr pirmie rezultātu atklāja lielvārdieši un viņi arī ilgāk spēles laikā bija vadībā. Jāuzslavē komandas aizsardzība, kas turējās godam jau otro spēli pēc kārtas un neļāva izdarīt uz manu pusi tik daudz metienu, kā arī veiksme uzsmaidīja mums, jo, lai arī ātri ieguvām pārsvaru trešā perioda sākumā, viss varēja beigties citādāk, kad nonācām mazākumā mača beigās. Viena veiksmīga epizode mums un uzvara - 6:4 Pagaidām mājas pret Lielvārdi divas uzvaras, kā veiksies viesos? Cīnīsimies, redzēsim," pēc mača sarunā ar Sportacentrs.com atzina uzvarētāju komandas vārtsargs Edgars Engelbergs.

Lielvārdes klupiens nozīmēja to, ka līderpozīcijas nāksies atdot, jo citā mačā tikās divas tuvākās konkurentes – "RSU/Babīte" un "LU/FS Masters". Spēle izvērtās nerezultatīva, "LU/FS Masters" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt pieredzējušais Ēriks Akulovs, kurš bija devies uz turnīru Čehijā. Iespējams, tas arī bija viens no iemesliem, kādēļ "RSU/Babīte" spēja otrajā trešdaļā lauzt cīņas gaitu sev par labu, izcīnot panākumu ar 4:2 (0:1, 4:1, 0:1), turnīra tabulā pakāpjoties uz pirmo vietu, par punktu apsteidzot nu jau bijušo līdervienību. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Edgars Haferbergs.

"Spēlē tikās divas spēkos līdzīgas komandas, protams, bija neliels šoks, kad jau pirmajā minūtē ielaidām vārtus, bet mūsu komandu šādas epizodes īpaši neiespaido, zinām, ka, ja spēlēsim savu spēli, tas ir nospēlēsim aizsardzībā, tad arī uzbrukumā mums būs savas iespējas. To mēs diemžēl nespējām pierādīt pirmajā periodā, jo pretiniekus divas reizes glāba vārtu stabs vai arī lieliskā vārtsarga spēle, kas liedza mums atklāt rezultātu," pēc mača atzina uzvarētāju vārtsargs Edgars Ošiņš, kurš izvirzījies starp labākajiem sava amata darītājiem līgā. "Pārtraukumā pārrunājām taktiskās nianses un 40 sekunžu ilgā laikā iemetām divus golus un jau bijām vadībā, pie tam bija vēl iespējas, rezultātam vajadzēja būt vēl lielākam, bet vai nu paši neiemetām vai pretinieku vārtsargs to liedza. Trešais periods tika nospēlēts jau ar vēsu prātu, lai arī nedaudz mūs no ritma izsita lielais piecu minūšu noraidījums un uzreiz ielaisti vārti, kaut gan atkal pretinieks izdarīja mums lāča pakalpojumu nopelnot divus mazos noraidījumus ar nelielu laika intervālu, kas ļāva spēli nospēlēt līdz pozitīvam rezultātam. Savu sniegumu nevēlos īpaši izcelt, bet varu pateikt to, ka kopā mēs visi - komanda esam paveikuši labu darbu, ja jau esam pēdējās divās spēlēs ielaiduši tikai trīs vārtus. Mums šogad visas trīs maiņas var iemest golu un tas ir ļoti labi, jo jebkurš var "izšaut", tas ir iemest un pretiniekiem līdz ar to ir grūtāk mūs apspēlēt, nosegt. Un nobeigumā, uzskatu, ka šī sezona būs spraiga, jo pirmās astoņas komandas var viena otru vinnēt, kas vēl noteikti sola visu sajaukt kājām gaisā turnīra tabulā!"

Paredzami saistoša izvērtās arī cīņa, kurā tikās pērnās sezonas abas finālistes, kurā "Lielvārde/Fans" savā laukumā ar 5:3 (3:1, 2:1, 0:1) pieveica "Rubene-1", revanšējoties par sāpīgo zaudējumu pagājušās sezonas beigās. Mača sākumā pamatus uzvarai ar diviem precīziem metieniem ielika Valters Cīrulis, turpinājumā rezultatīvi bija arī tādi florbolisti ar virslīgas pieredzi kā Matīss Pēteris Polis un Ralfs Jonikāns. Pēc diviem periodiem mājiniekiem komfortabls triju vārtus pārsvars, ko viesi nedaudz sadeldēt prata vien pirmspēdējā cīņas minūtē. Neskatoties uz zaudējumu, "Rubene-1" joprojām saglabā astoto vietu turnīra tabulā, turpinot izmisīgu cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

"Tā bija parasta regulārā čempionāta spēle, kurai gatavojāmies tāpat kā uz visām pārējām cīņām. Centāmies demonstrēt savu spēli, bet noteikti gribu uzteikt izcilu mūsu vārtsarga Mārtiņa Kavosa spēli. Protams, bija vēl palicis rūgtums no pagājušās sezonas fināla, tādēļ man bija svarīgi uzvarēt šajā spēlē un domāju, ka pārējiem komandas biedriem bija tādas pašas sajūtas," pēc cīņas atzina "Lielvārde/FANS" komandas labākais florbolists šajā mačā Valters Cīrulis.

Panākumu sērija pārtrūksusi "Roja Rauda Print" komandai, kas viesos ar 3:7 piekāpās "Saulkalnei", turklāt rojenieku neveiksmi izmantojuši "Madonas" florbolisti, kas to pašu "Saulkalni" viesos apspēlēja ar 7:6, pārtraucot konkurentu triju uzvarēto spēļu sēriju. Pie pārliecinošām uzvarām tika "JeNo", ar 11:5 apspēlējot "Irlava/Avant" un "Ogres vilki", kas viesos neatstāja cerības "Rockets-1" (16:4). Trīs punktus tabulā ierakstīja arī "Kuldīga", kas līdzīgā cīņā ar 6:5 viesos apspēlēja pašlaik līgas vājāko komandu "Lekrings".

Neskatoties uz piedzīvoto neveiksmi pēdējā cīņā, "Lielvārde/FANS" komandai joprojām ir labākais rādītājs, ja aplūkojam pēdējās piecas cīņas. Tajā pašā laikā trešais labākais rādītājs, neskatoties uz zaudējumu pret "Saulkalni", ir rojeniekiem, kuri turnīra tabulā gan joprojām netiek augstāk par septīto pozīciju. Savukārt "LU/FS Masters" turnīra tabulā no trešās vietas atkāpušies uz piekto pozīciju, bet pēdējo piecu spēļu bilance viņiem ir vien astotā labākā līgā.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā vēl vairāk nostiprinājies ogrēnietis Elvijs Jankovskis (21+17), kurš cenšas atkārtot pērnās sezonas rādītāju. Uz otro vietu pakāpies komandas biedrs Toms Rislings (22+11), bet trešais tagad ir madonietis Edgars Gailums (15+14), uz ceturto vietu atstumjot Kristu Pauloviču no "LU/FS Masters", kurš savā vienīgajā spēlē palika bez punktu guvuma.

Starp vārtsargiem joprojām ārpus konkurences ir "Rubene-1" vārtu vīrs Roberts Trepšs, kurš nospēlējis pusotru maču. Uz otro vietu uzlēcis "RSU/Babīte" vārtu vīrs Edgars Ošiņš, kurš aizvadīja spilgtu spēli pret "LU/FS Masters". Tikmēr "Rockets-1" vārtu vīrs Edijs Šenbergs pēc neveiksmīgās nedēļas nogales no otrās vietas izkritis no TOP-10. Trešais labākais ir Emīls Ērglis no "LU/FS Masters".

Šonedēļ paredzētas astoņas spēles, no kurām Sportacentrs.com izcels trīs interesantākās:
*** "JeNo" – "RSU/Babīte": Divas no tabulas vadošajām komandām, turklāt tieši šīs komandas pašlaik atrodas labākajās pozīcijās starp tām, kuras var pretendēt uz spēlēšanu virslīgā nākamajā sezonā. Abas demonstrē labu sniegumu pēdējos mačos, turklāt pērn jelgavnieki pret Babītes komandu aizvadīja divas ļoti spraigas cīņas, abās piedzīvojot minimālus zaudējumus, mājās ar 10:11, viesos ar 4:5.
** "LU/FS Masters" – "Lielvārde/Fans": Studentu komanda pēdējā laikā vairāk zaudē kā uzvara, kas licis atkāpties no vadošajām pozīcijām turnīra tabulā. Lai regulārajā sezonā pacīnītos par vadošajām pozīcijām, šajā mačā nepieciešams uzvarēt, kas nozīmētu sagādāt otro zaudējumu pēc kārtas Lielvārdes komandai. Pērn "LU/FS Masters" uzvarēja abās divcīņas, mājās esot pārākiem ar 6:2, bet viesos triumfējot ar graujošo 16:7.
* "RSU/Babīte" – "Roja Rauda Print": Lai gan rojenieki turnīra tabulā joprojām ir spiesti cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, nevis cīnīties par līderpozīcijām, komanda ir apradusi ar līgas līmeni un vairs negriež ceļu nevienam. Domājams, ka arī pret potenciālajiem līgas līderiem mačs varētu izvērsties gana spraigs. Papildus intrigu spēlei piešķirs fakts, ka abas komandas savā starpā pēdējos gados nav tikušās ne reizi.

1.līgas komandu forma (punkti pēdējās 5 spēlēs)

#Komanda12345Punkti
1.Lielvārde/Fans3333012
2.RSU/Babīte0233311
3.Roja Rauda Print3233011
4.Ogres vilki1033310
5.JeNo3103310
6.Saulkalne033309
7.Rockets-1321309
8.LU/FS Masters203005
9.Madona010034
10.Kuldīga01003 4
11.Rubene-1103004
12.Irlava/Avant000303
13.Lekrings000000

1.līgas kopvērtējums (15.novembris)

#KomandaSpēlesU-ZVārtiPunkti
1.Lielvārde/Fans108-279:4824
2.RSU/Babīte98-166:4022
3.Ogres vilki107-395:5521
4.FK JeNo86-266:4819
5.LU/FS Masters107-373:5719
6.Rockets-195-466:6316
7.Roja Rauda Print115-665:8314
8.Rubene-184-444:4013
9.Madona104-666:6613
10.Saulkalne114-765:8412
11.Kuldīga103-755:6710
12.Irlava/Avant91-837:803
13.Lekrings90-942:880