Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde/Fans" sakauj Cēsu "Lekringu"

"Lielvārde/Fans" sakauj Cēsu "Lekringu"
"Lielvārde/Fans". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrā pagājušajā nedēļā jau otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja "Lielvārde/Fans", kas savā laukumā ar 11:1 sagrāva Cēsu komandu "Lekrings".

Interesanti, ka mačā starp "Lielvārdi/Fans" un "Lekringu" rezultātu atklāja cēsnieki – jau 2.minūtes sākumā ar precīzu metienu izcēlās Edgars Skrastiņš – 1:0. Kā vēlāk izrādījās, tas viesiem bija goda vārtu guvums šajā mačā. 7.minūtē ar vārtu guvumu izcēlās lielvārdieši, kuru nulli no rezultātu tablo nodzēsa Hovards Enians Kaļagins (1:1). Līdz pirmajam pārtraukumam laumuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 2:1, jo vārtus guva vēl arī Oskars Tūtāns. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki guva vēl trīs vārtus (5:1), bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 11:1.
Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Markuss Nazarovs, kurš izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. 5 (3+2) punkti Hovardam Enianam Kaļaginam, 3 (2+1) punktus sakrāja Oskars Tūtāns, pa diviem goliem iemeta Niks Nazarovs un Klāvs Kaspars, bet 2 (1+1) punkti Armandam Savinam. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma Rūdis Jermacāns, kurš šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem.

"Lielvārde/Fans" Austrumu grupā gan ieņem tikai otro vietu, jo vadībā ar trijās spēlēs iekrātiem deviņiem punktiem izvirzījusies Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia". Pagājušajā nedēļā igauņi aizvadīja divas spēles, abas viesos. Vispirms viņi ar 14:2 sakāva "Rēzeknes BJSS", par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts latviešu leģionārs Ainārs Juškēvičs, kuram 8 (3+5) punkti, rezultatīvs arī Pēteris Freimanis – 7 (4+3) punkti, labākā spēlētāja balva Rēzeknes komandā tika Ričardam Oļševskim, kuram viena rezultatīva piespēle. Nākamajā dienā Igaunijas klubs ar 11:2 sagrāva "Madonu". Šoreiz labākā spēlētāja balvu saņēma Pēteris Freimanis, kuram 5 (2+3) punkti, Aināram Juškēvičam 4 (3+1) punkti. Labākais starp madoniešiem bija Mārcis Māliņš.

Rietumu grupas vadībā ar pieciem punktiem atrodas "Kuldīga/KNSS", kuldīdznieki viesos un tikai pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Ķekavas Bulldogs". Izšķirošos vārtus guva Rūdolfs Ķīvītis, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais savā komandā, kā arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Ķekavas komandā par labāko tika atzīts Kristers Babris, kura kontā viens gols. 2.vietā šajā grupā "Ķekavas Bulldogs", kam četri punkti.

Citās pagājušās nedēļas spēlēs "Talsu NSS/Zerorisk" savā laukumā ar 15:4 sakāva Liepājas "FK Kurši/FSS". Pa 4 (2+2) punktiem uzvarētāju labā guva Klāvs Araks, Andrejs Šķerbergs un Roberts Fārenforsts, kuram arī labākā spēlētāja gods. Labākais starp liepājniekiem – Endijs Ezeriņš, kuram 2 (1+1) punkti. Rīgas "RTU/Rockets" Salaspilī ar 14:8 uzvarēja Saulkalni. 7 (5+2) punktus uzvarētāju labā guva Rainers Miķelsons, bet labākā spēlētāja balva viņa komandā tika vārtsargam Edgaram Ošiņam, kurš atvairīja 26 no 34 pretinieku metieniem. Salaspiliešu rindās ar 5 (3+2) punktiem izcēlās Markuss Januševskis, bet par labāko atzina Kārli Baronu. "FBK Valmiera/BSS" viesos un papildlaikā ar 7:6 pieveica "Valku". Uzvaras vārtus valmieriešu labā guva Ivars Laktiņš, kuram šajā mačā 4 (3+1) punkti, bet par labāko tika atzīts Ralfs Priedītis, kuram 3 (1+2) punkti. Valkas komandas labā pa 3 (1+2) punktiem savāca Klāvs Kārkliņš un Edgars Lazdiņš, kuram vēl arī labākā spēlētāja balva.

Otra igauņu komanda "EMU SK/Tartu" viesojās pie "Madonas", kur svinēja uzvaru pagarinājumā ar 8:7. Igaunijas vienības sastāvā par labāko tika atzīts Sanders Magi, kuram 4 (2+2) punkti. Labākā spēlētāja balvu Madonas komandā saņēma četru vārtu autors Kristers Orlovs. Viesos pie "Rēzeknes BJSS" Igaunijas klubs "EMU SK/Tartu" guva panākumu ar 6:4. Par labāko starp uzvarētājiem atzina Markusu Teppu, kuram 3 (2+1) punkti. Rēzeknes komandā tāds pats gods tika Ērikam Džulam, kuram 2 (1+1) punkti. "Bauska/SC Mēmele" uzņēma "Leģionu/Grobiņas SC", ko sakāva ar 10:4. Uzvarētāju labā pa pieciem punktiem guva Matīss Dulbe un Everts Janušauskis, kuram arī balva kā labākajam spēlētājam. Par labāko starp grobiņniekiem atzina vārtsargu Kristapu Eišmontu, kurš 20 minūšu laikā atvairīja 10 no 13 pretinieku metieniem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Vīriešu 1. līgas čempioni - "Leģions/Grobiņas SC" florbolisti. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.
Liepājas FK "Kurši" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

Liepājas "Kurši" pārliecinoši izcīna 1. līgas bronzu

Par Latvijas čempionāta florbolā vīrieši 1.līgas klubu turnīra bronzas medaļniekiem kļuvuši Liepājas FK "Kurši" florbolisti, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 11:4 pieveica komandu "FK Ogre/PGD.LV". Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Dainis Mašņikovs.
Pēteris Freimanis (vidū) guvis izšķirošos vārtus. Foto: Māris Vancevičs, floorball.lv

"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.