Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Autors: zaljais43

Kauja pie Ķekavas

Kauja pie Ķekavas
Buldogi debijas sezonā 1.līgā jau otrajā kārtā svinēja pirmo uzvaru. Bet kādu bullīti iemeta Labsvārds... Drīzumā gaidiet YouTube!

"Ķekavas Bulldogs" florbolisti LČ 1.līgā piektdienas vakarā vairāk nekā 100 skatītāju klātienē ar 12:5 vēsturiskā spēlē pieveica “Ķekava-2”. Uzvarētājiem Intars Labsvārds un Henrijs Uzraugs katrs guva trīs vārtus (abiem 3+2). Pēc Labsvārda izpildītā bullīša sajūsmu tribīnēs neslēpa nedz Latvijas florbola leģenda Dailis Skudrītis, nedz bijušais LFS prezidents Alfrēds Kundziņš. Nākamā spēlē svētdien Jelgavā nevarēs palīdzēt komandas kapteinis Armands Šonmanis, kurš saņēma sarkano kartīti.

Ar lielu nepacietību gaidīto cīņu - mūsu bagātākā novada vēsturē pirmo reizi Latvijas čempionātā vīriešiem nūjas krustoja divi dažādi Ķekavas klubi! - sāncenši iesāka abpusēji piesardzīgi. Jau 2.minūtē rezultātu atklāja buldogi un Ojārs Dārznieks (1:0), taču pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 2:2. Otrajā trešdaļā Oskars Eglītis un Kaspars Ozols pirmo reizi buldogiem panāca divu vārtu pārsvaru (4:2). Taču pēc mirkļa uz buldogu vārtiem tiesneši nozīmēja bullīti. Uz soda metiena epizodi vārtos Ati Upenieku nomainīja Dovidas Galkauskas. Mūsu lietuvietis bija savā elementā, atvairot pretinieku līdera Ata Lazdiņa raidījumu, tādējādi neļaujot "Ķekava 2" lauzt spēles gaitu. 30.minūtē Lazdiņam gan izdevās reabilitēties (4:3), tomēr FBK "Ķekava" fārmklubs jau bija nonācis fizisku un morālu spēka izsīkuma priekšā…Buldogi guva sešus (!) vārtus pēc kārtas un spēles liktenis bija izšķirts – 10:3.

Kronis visam bija Labsvārda bullītis – Intars kā basketbolā ar “piespēli gar muguru” pa gaisu aprotēja bumbiņu sev un arī apkārt vārtsargam. Tribīnes bija stāvā sajūsmā – ar aplausiem buldogus sveica gan florbola leģenda Dailis Skudrītis, gan bijušais LFS prezidents Alfrēds Kundziņš, kurš “spiegoja” pirms svētdienas spēles ar Jelgavu, ko pats tagad trenē. Žēl, ka spēles beigās tiesneši piešķīra sarkano kartīti Armandam Šonmanim. Harijs Kleins provokatīvi uzsita buldogu kapteinim ar nūju pa seju, par ko Šonmanis...

PILNS SPĒLES APRAKSTS


Vīriešu 1. līgas čempioni - "Leģions/Grobiņas SC" florbolisti. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Vīriešu 1. līgā triumfē "Leģions/Grobiņas SC"

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas klubu turnīra uzvarētāju šodien "Arēnā Rīga" kļuva "Leģions/Grobiņas SC", kas finālspēles pagarinājumā ar 4:3 pārspēja komandu "Kuldīga/KNSS". Izšķirošais vārtu guvums Edgara Freimaņa kontā.
Liepājas FK "Kurši" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
1

Liepājas "Kurši" pārliecinoši izcīna 1. līgas bronzu

Par Latvijas čempionāta florbolā vīrieši 1.līgas klubu turnīra bronzas medaļniekiem kļuvuši Liepājas FK "Kurši" florbolisti, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 11:4 pieveica komandu "FK Ogre/PGD.LV". Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Dainis Mašņikovs.
Pēteris Freimanis (vidū) guvis izšķirošos vārtus. Foto: Māris Vancevičs, floorball.lv

"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.