Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" atkāpjas uz 1.līgu taču piesaista florbolisti ar izlases pieredzi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" atkāpjas uz 1.līgu taču piesaista florbolisti ar izlases pieredzi
Rebeka Laure #98
Foto: Floorball.lv

Cēsu "Lekrings" sieviešu florbola komanda pēc divu sezonu pavadīšanas valsts spēcīgākajā līgā nolēmusi atkāpties līgu zemāk un startēt 1.līgas turnīrā. Neskatoties uz to, komandai pievienojusies Rebeka Laure.

Cēsnieces valsts stiprākajā līgā aizvadīja divas sezonas. Pirmajā no tām komandai tika piesaistītas vairākas spēlētājas ar lielāku pieredzi, kas ļāva tikt pie divām uzvarām čempionātā. Pērn vairāk tika spēlēts ar vietējām meitenēm, kas deva vienu uzvaru. Abās sezonās komanda ierindojās pēdējā vietā turnīra tabulā, kas neļāva iekļūt izslēgšanas turnīrā. Aizvadītās sezonas laikā "Lekrings" šķīrās no savas neapšaubāmās uzbrukuma līderes Klintas Mārtiņjēkabas, kura pārcēlās uz FK "Ķekava", tiekot pie Latvijas čempionāta sudraba medaļām.

2019./20. gada sezonā komanda nolēmusi atkāpties uz 1. līgas turnīru, lai iegūtu lielāku pieredzi, darbojoties ar bumbiņu, kas virslīgā sanāca salīdzinoši reti. Nākotnē komandas plāns ir atkal atgriezties spēcīgāko pulkā, lai tur izrādītu lielāku pretestību konkurentēm. Neskatoties uz soli atpakaļ, komandai izdevies panākt vienošanos ar "Rubenes" komandu par Rebekas Laures īrēšanu līdz 2021. gada vasarai. 20 gadus jaunā uzbrucēja aizvadītajā sezonā virslīgas turnīrā 21 spēlē atzīmējās ar 24 (14+10) rezultativitātes punktiem. Karjeras laikā viņa piedalījusies pasaules U-19 čempionātā, aizvadot arī divas pārbaudes spēles sieviešu valstsvienībā, sacenšoties ar Somijas U-19 izlasi, tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles.