Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Cīņā iesaistās vēl trīs vienības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņā iesaistās vēl trīs vienības
Kristers Puķītis florbola laukumos atgriezies ar diviem vārtu guvumiem
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks izspēlētas trīs spēles, no kurām divas būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com. Centrālais mačs tiks aizvadīts Lielvārdē. Trīs no komandām šovakar laukumā dosies pirmo reizi sezonā.

“Ķekava” pacilātā noskaņojumā dodas uz Liepāju

Mainīgām sekmē sezonu sākušas Liepājas un Ķekavas komandas, kas šovakar pulksten 17:00 sāks dalīt punktus Liepājas Olimpiskā centra manēžā. “Kurši” sezonu sāka ar ātri gūtiem vārtiem Lielvārdē, taču kopumā pamats priekam par sezonas sākumu kurzemniekiem nebija, jo spēli nācās zaudēt ar smago 2:9. Pozitīvi, ka komandai izdevās izmantot savu vienīgo skaitlisko vairākumu, bet ilgtermiņā problēmas var radīt spēlēšana divos piecniekos, jo Lielvārdē trešās maiņas florbolisti laukumā devās vien epizodiski.

Krietni labāks noskaņojums būs “Ķekavas” vienībai, kas vakar negaidīti pārliecinoši tika galā par “Pārgaujas” komandu, pret kuriem vēsturiski klājies ļoti plāni. Spilgtu atgriešanos komandā un dzimtenē nodemonstrēja Latvijas izlases uzbrucējs Klāvs Jansons, kuram viens vārtu guvums un trīs rezultatīvas piespēles. Pa vieniem vārtiem iemeta arī pieredzējušie Gints Klēģers un Henrijs Uzraugs, kuri ilgāku laiku nebija redzēti florbola laukumos.

Pagājušajā sezonā abās savstarpējās spēlēs uzvaras izcīnīja liepājnieki, turklāt divu spēļu laikā “Ķekavas” komanda atzīmējās tikai ar vienu vārtu guvumu. No Ķekavas kurzemnieki sezonas ievadā pārveda 7:0 uzvaru, bet savās mājās bija pārāki ar rezultātu 4:1. Kopumā liepājnieki uzvarējuši septiņās no astoņām savstarpējām spēlēm Liepājā, bet šajā sezonā komandu spēku samēri varētu būt pamainījušies.

“Bauskai” sarežģīts uzdevums sezonas startā

Latvijas čempionātā “Bauska” pēdējo uzvaru izcīnijusi 2019. gada 12. janvārī jeb pirms gada un desmit mēnešiem. Šajā laika periodā piedzīvota 31 neveiksme pēc kārtas un 16 no šiem zaudējumiem piedzīvoti savā laukumā. Lieki piebilst, ka abi šie rādītāji ir komandas antirekordi. Starpsezonu periodā komandas sastāvā atgriezušies pāris labi zināmi un pieredzējuši florbolisti, piemēram vārtsargs Elvis Holsts un uzbrucējs Aivis Barkovksis, taču, neskatoties uz to, komandai būs grūti krāt uzvaras čempionātā arī šajā sezonā. Turklāt pirmajā spēlē pretim stāsies vieni no sezonas galvenajiem favorītiem “Oxdog Ulbroka”.

Ulbrokas vienība starpsezonu periodā komandas rindām piesaistījusi vairākus savus jaunos audzēkņus, vienlaikus lielākā daļa no iepriekšējās sezonas galvenajiem rezultāta taisītājiem palikusi ierindā. “Oxdog Ulbroka”, kas ievērojami samazinājusi savu oficiālo nosaukumu, neaizvadīja ieplānoto sezonas atklāšanas spēli pret Cēsu “Lekringu”, kā rezultātā ieskriešanās mačs būs pret pērnās sezonas izteiktajiem čempionāta pastarīšiem.

Pagājušajā sezonā komandas abas savstarpējās cīņas aizvadīja vēl līdz Ziemassvētkiem. Savā laukumā baušķenieki nospēlēja pietiekami ciešami, pirmo trešdaļu zaudējot tikai ar 0:1, bet visā spēlē piekāpjoties ar 1:8. Izbraukuma spēlē izdevās gūt pat piecus vārtus, taču tas neglāba no smagas neveiksmes ar rezultātu 5:16. Pēdējo reizi savās mājās baušķenieki Ulbrokas komandu uzvarējusi 2017. gada decembrī, kad bija pārāka papildlaikā ar 9:8. Kopš Zemgales komanda ievērojami atjauninājusi sastāvu, nācies zaudēt visās četrās savstarpējās spēkošanās reizēs. Šovakar spēles sākums paredzēts pulksten 18:00.

Centrālā spēle Lielvārdē

Par dienas saistošāko tomēr varētu kļūt pēdējā ieplānotā spēle, kas sāksies pulksten 19:00 un kurā Lielvārdes vienība uzņems viesus no Valmieras. Pateicoties pārliecinšajai uzvarai turnīra ievadā, tieši “Lielvārde/FatPipe” pašlaik atrodas simboliskā turnīra tabulas galvgalī. Pirmajā spēlē pret liepājniekiem līdera lomu apliecināja Niks Blumfelds, atzīmējoties ar trim precīziem metieniem. Tāpat sekmīga atgriešanās florbola laukumos padevās Kristeram Puķītim, kuram divi vārtu guvumi. Interesanti, ka Blumfelds ir visu laiku rezultatīvākais Lielvārdes kluba florbolists no tiem, kas pašlaik ir vienības sastāvā. Sezonai uzsākoties, viņam bija precīi 100 punkti, bet pēc pēdējā mača viņš ir noķēris kluba rekordistu Jāni Jansonu, kurš 103 punktus sakrāja vienā aizvadītajā sezonā. Komandas ieskaitē tā gan ir dalīta 12. vieta.

Ja Lielvārdes vienība jau ir pierādījusi savu varēšanu, pārliecinoši tiekot galā ar “Kuršiem”, tad par Valmieras komandas spēku varēsim pārliecināties tieši šīvakara spēlē, kad komanda aizvadīs pirmo spēli. Komandas rindas papildinājuši vairāki interesanti florbolisti, kuri šovakar varētu pirmo reizi pielaikot vienibas kreklu valsts čempionātā. Abas komandas savā starpā sacentās “Latvian Open” turnīrā, kad priekšsacīkstēs gana pārliecinošu uzvaru izcīnīja Lielvārdes vienība, bet liktenim labpatikās abas komandas savest arī galvenajā finālspēlē, kad valmierieši izcīnīja saldu revanšu.

Jāiceļ, ka “FBK Valmiera” piedzīvojusi zaudējumus pēdējās trijās reizēs, viesojoties Lielvārdē, turklāt pie panākumiem izdevies tikt tikai divās no 11 spēlēm pretinieku laukumos. Pērn “Lielvārde/FatPipe” uzvarēja abās savstarpējās spēlēs, vispirms ar 9:8 uzvarot viesos, bet pēc tam savās mājās triumfējot ar 9:6. Jāpiezīmē, ka otrajā spēlē pēc diviem periodiem rezultāts bija 8:0 mājinieku labā, taču tradicionāli vājais trešais periods negaidīti spēja atjaunot intrigu cīņā.