Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ar trim mačiem startē arī dāmu Elvi florbola līga

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar trim mačiem startē arī dāmu Elvi florbola līga
Laura Gaugere (#55) arī šajā sezonā būs starp turnīra rezultatīvākajām
Foto: Floorball.lv

Šodien ar trim spēlēm starts tiks dots Elvi sieviešu florbola līgai, kurā šosezon spēlēs astoņas komandas, kas turnīra laikā tiks sadalītas divos kvartetos.

Pagājusī sezona spēcīgākajā sieviešu florbola līgā bija, maigi sakot, nebaudāma, jo par godalgām sacentās vien trīs komandas. Covid-19 gan ieviesa savas korekcijas un, lai arī pirms sezonas bija teju skaidrs, ka ikviena no čempionāta spēlētājām (atskaitot Igaunijas valstsvienibas un Latvijas U-19 izlases kandidātes, kas turnīrā spēlēja ārpus konkurences) pēc sezonas varēs kārt kaklā kādu no cēlmetāliem, beigās medaļas tā arī palika Latvijas Florbola savienības ofisa atvilknē.

Starpsezonu periodā notikusi sieviešu florbola čempionāta reorganizācija un visas turnīram pieteiktās komandas spēlēs vienā līgā. Un tādas pavisam būs astoņas. Patīkami, ka pēc daudzu gadu pārtraukuma atjaunota florbola sieviešu komanda Līgatnē, kur savulaik bija ļoti laba līmeņa vienība. Aplūkojot komandas sastāvu, kādu vienības pārtstāvjiem izdevies sapulcināt, domājams, ka “Līgatne” nebūt nebūs peramās meitenes čempionātā. Turnīra ievadā vidzemnieces dosies uz Irlavu, lai pulksten 14:00 dotos laukumā pret vietējo “Irlava/Tukums” – komandu , kurā arī apvienota pieredze ar jaunību un vienību, kas pirms pāris sezonām izmēģināja savu varēšanu spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Galvenās faorītes gan arī šajā sezonā būs Kocēnu “Rubene” ar vadošajām Latvijas izlases spēlētājām ierindā. Komandā vairs nav māsas Adamanes, kuras pievienojušās jaunizveidotajai Līgatnes komandai, taču visas vadošās spēlētājas palikušas ierindā arī šajā sezonā. Čempionāta atklāšanas spēlē “Rubene” sacentīsies ar “Ķekavu”, kas pēdējos gados bijusi “Rubenes’ lielākā konkurente. Starpsezonu periodā Ķekavas komandu gan atstājusi tās ilggadējā kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, savukārt talantīgās Klinta Mārtiņjēkaba un Aurēlija Zariņa nolēmušas izmēģināt laimi ārzemēs. Paredzams, ka vadošās komandas spēlētājas varētu būt vārtsardze Kristīne Kirilova un uzbrucēja Ieva Bušmane, bet kopumā “Ķekavas” sastāvs ir kļuvis krietni vājāks, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām. Šovakar “Rubenes” un FK “Ķekava” komandu spēle ieplānota pulksten 17:00.

Kocēnu klubs Elvi līgā šosezon sacentīsies ar divām komandām, jo arī viena no vadošajām 1.līgas vienibām “Rubene-1” šosezon varēs spēlēt stiprāko pulkā. Komandas sastāvā iekļautas pieredzējušās Zeltīte Larinova (savulaik – Bankava) un spēlējošā trenere Linda Līce. Par vārtu drošību rūpēsies Sintija Bāliņa tāpat pie pieredzējušajām spēlētājām jāpieskaita Juta Muravska. Vias pārējās spēlētājas pieteikumā ir tādas, kas dzimušas 2003. gadā vai vēlāk. Pirmo maču “Rubene-1” virslīgā aizvadīs pret “FK NND/RJTC”, kas, tāpat kā Kocēnu komanda, līdz šim spēlēja 1. līgā un pildīja FK NND vienības fārmkluba funkcijas. Salīdzinot ar “Rubene-1” komandu, rīdzinieču sastāvā ir pieredzējušākas florbolistes, tiesa, plašākai publikai lielā mērā nezināmas florbolistes. Interesanti, ka FK NND/RJTC vienības sastāvā darbosies arī vienīgā florbola leģionāre Emīlija Helmi Marija Vahakoski no Somijas, kura Latvijā uzturas jau vairākas sezonas, tiesa, ar spilgtām darbībām izceļas reti, lai gan savulaik atradās viena no vadošo somu kluba sistēmā. ŠĪs divas komandas sezonu iesāks ar spēli Kocēnos pulksten 20:00.

Vēl čempionātā startēs Cēsu “Lekrings” un “Ķekavas Bulldogs/NND” vienības, kas savu sezonas atklāšanas spēli aizvadīs svētdien Ķekavā.