Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Garbare spēles MVP, uz Šveici pārcēlusies arī Jeige

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare spēles MVP, uz Šveici pārcēlusies arī Jeige
Evelīna Garbare "Wizards Bern Burgdorf" sastāvā
Foto: czechopen.cz

Šveices spēcīgākajā florbola līgā pie mača vērtīgākās spēlētājas balvas izdevies tikt Evelīnai Garbarei. Turpmāk viņa Šveicē vairs nebūs vienīgā latviešu dāma, jo šīs valsts NLB jeb otrajā spēcīgākajā līga turpmāk spēlēs vārtsardze Elīna Jeige. Zviedrijas Superlīgā ar pirmo vārtu guvumu sezonā atzīmējusies Luīze Biļinska, bet Somijas Elitē labāko astotniekam tuvojas Morica Krūmiņa vienība.

Garbarei labākās spēlētājas balva komandas zaudējumā
Šveices spēcīgākajā līgā par cīņas vērtīgāko spēlētāju atzīta latviešu florboliste Evelīna Garbare. Tomēr Evelīnas prieks droši vien nebija pilnvērtīgs, jo viņas pārstāvētā "Wizards Bern Burgdorf" savā laukumā ar rezultātu 2:6 (1:0, 1:3, 0:3) piekāpās "Skorpion Emmental Zollbruck". Spēles devītajā minūtē tieši pēc Garbares rezultatīvā metiena tika atklāts rezultāts, taču atlikušajā laikā sekmes nebija pietiekamas un nācās piedzīvot otro zaudējumu pēc kārtas. Latviešu florboliste piecās aizvadītajās spēlēs atzīmējusies ar 5 (4+1) rezultativitātes punktiem.

Krūmiņa "Nokian KrP" tuvojas astotniekam
Pēc katastrofālā sezonas sākuma ar zaudējumiem pirmajās četrās spēlēs, savu sniegumu ievērojami uzlabojis Somijas Elites līgas klubs "Nokian KrP", kas tikuši jau pie trešā panākuma pēc kārtas, savā laukumā gana pārliecinoši ar 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) apspēlējot "Koovee" florbolistus. Beidzot pirmajā maiņā spēlēja arī rezultatīvais latviešu aizsargs Morics Krūmiņš, kurš spēlē asistēja komandas pirmajos un pēdējos vārtos, tiekot pie diviem punktiem. Tāpat viņa rēķinā arī pozitīvs (+2) lietderības koeficients. Pēc izcīnītās uzvaras "Nokian KrP" ar deviņiem punktiem pakāpušies uz devīto vietu, sliktās vārtu attiecības dēļ atpaliekot no "Steelers". Nākamajā kārtā komandai gaidāma spēkošanās ar pēdējo gadu nemainīgajiem čempioniem "Classic", kas arī šosezon startē pārliecinoši, uzvarot visās septiņās aizvadītajās spēlēs. Krūmiņam septiņos mačos izdevies tikt pie 6 (2+4) rezultativitātes punktiem.

Biļinskai pirmie punkti, komandai kārtējā neveiksme
Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā trešo zaudējumu tikpat spēlēs piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IF", kas viesos ar rezultātu 5:8 (0:1, 3:4, 2:3) piekāpās vienām no galvenajām favorītēm "Pixbo Wallenstam IBF". Biļinska, kura pirmajās spēlēs bija palikusi bez rezultativitātes punktiem, šoreiz atzīmējās gan ar vārtu guvumu, gan rezultatīvu piespēli. Tāpat viņai arī divas soda minūtes.

Jeige pievienojusies Šveices NLB līgas klubam
Latviešu vārtsardze Elīna Jeige, kura līdz šim pārstāvēja "Ķekavas Bulldogs", devusies leģionāra gaitās, pievienojoties Šveices pēc spēka otrās stiprākās līgas klubam "UC Yverdon". Pirmās kārtas spēlei latviete vēl nebija pieteikta un komanda tajā cieta neveiksmi. Otrās un trešās kārtas spēlē Jeige bija pieteikumā, taču laukumā nedevās. Debija jaunās komandas rindās tika piedzīvota ceturtajā kārtā, kad latviete devās laukumā spēles trešajā trešdaļā pie rezultāta 0:3 (spēle tika zaudēta ar 1:4), bet pilnu maču aizvadīja piektajā kārtā, kad "UC Yveron" pārtrauca zaudējumu sēriju un tika pie pirmās uzvaras, viesos ar 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) apspēlējot "FB Uri".

Arī Krastiņa tiek pie pirmā vārtu guvuma
Otro uzvaru divās aizvadītajās spēlēs Dānijas virslīgā izcīnījis Lienas Krastiņas pārstāvētais "AFK", kas nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) apspēlēja "AaB Floorball" vienību. Spēles sestajā minūtē ar precīzu metienu atzīmējās arī latviešu florboliste, kurai tas bija pirmais rezultatīvais raidījums sezonā. Interesanti, ka arī pirmo spēli sezonā AFK aizvadīja pret šo pašu komandu, toreiz svinot 6:4 uzvaru. Lielā mērā tas skaidrojams ar faktu, ka Dānijas spēcīgākajā līgā šosezon spēlē vien četras komandas.

Višņevska vēlreiz ārpus pieteikuma
Otro maču pēc kārtas ārpus pieteikuma Zviedrijas Allsvenskan līgas mačā palikusi Latvijas izlases vārtsardze Lauma Višņevska. Tas saistīts ar to, ka florboliste viesojās dzimtenē. Atšķirībā no pirmās reizes, šoreiz viņas pārstāvētais "Stromsbro IF" spēja tikt pie panākuma, savā laukumā ar rezultātu 10:6 (4:1, 1:3, 5:2) apspēlēja "Hudik/Bjorkberg IBK" vienību. Trijās aizvadītajās spēlēs "Stromsbro IF" spējušas tikt pie sešiem punktiem, pašlaik ieņemot ceturto vietu turnīra tabulā astoņu komandu konkurencē.

Hartmanim neveiksme pret līderiem
Emīls Hartmanis pirmajās divās spēlēs Somijas 2.divīzijā atzīmējās ar rezultatīviem raidījumiem, bet trešajā kārtā, spēlējot komandas trešajā virknējumā, palika bez punktiem. Neveiksmi piedzīvoja arī viņa pārstāvētais PSS, kas viesos ar 4:10 (1:3, 3:2, 0:5) piedzīvoja neveiksmi pret "AC HaKi", kuriem tā bija trešā uzvara tikpat spēlēs, ļaujot ieņemt līderpozīcijas. PSS komanda trijās spēlēs tikuši pie trim punktiem, kas pašlaik ļauj ieņemt septīto vietu.