Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Artis Krauklis: "Tā nav nekāda traģēdija"

Artis Krauklis: "Tā nav nekāda traģēdija"
Foto: www.fkriga.com

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika jau kārtējā vīriešu Virslīgas spēle, kurā "Talsi/Triobet” ar 4:1 uzvarēja FK "Rīga”, kā arī ar diviem mačiem startēja sieviešu Virslīga: FK "Ķekava/AXA” ar 6:3 pieveica "Rīgas Lauvas/Errea”, bet "Rubene” viegli tika galā ar "Valmiera/BSS” – 7:1. Pēc spēlēm portāls Sportacentrs.com sazinājās ar komandu pārstāvjiem un treneriem. Lūk, viņu komentāri.

FK "Rīga” pārstāvis Artis Krauklis, jautāts, kā tas nākas, ka Rīgas klubs jau otrajā spēlē pēc kārtas zaudē Virslīgas debitantiem (pirms tam ar 3:5 tika atzīts "Latgranula/Līgatne” pārākums), nepalika atbildi parādā, atgādinādams, kā pagājušajā sezonā ne viena vien komanda zaudēja līgas debitantiem, ar to domādams pašu rīdzinieku pārliecinošo sniegumu, atgriežoties Virslīgā.

"Nekāda traģēdija nav notikusi,” turpināja Krauklis: "Turnīrs tikai tikko kā sācies – gan jau arī mūsu komanda vēl sagaidīs savas uzvaras. Zināmas neērtības mums sagādājis Deivisa kausa izcīņas turnīrs tenisā, kura dēļ mēs netiekam trenēties Rīgas Olimpiskajā centrā. Tomēr tas, protams, nav galvenais zaudējuma iemesls.”

"Runājot par pašu spēli, jāatzīst, ka labi darbojās pretinieku vārtsargs Māris Ronis, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju talsinieku rindās. "Talsi/Triobet” florbolisti, atšķirībā no mums, veiksmīgāk realizēja savas iespējas, kaut vai to pašu soda metienu. Arī uz viņu vārtiem bija piespriests soda metiens, bet mēs savu iespēju neizmantojām. Tāpēc šoreiz esam priecīgi kaut vai par to, ka guvām goda vārtus, jo rezultāts 1:4 izskatās labāk, nekā 0:4,” sarunas noslēgumā pieticīgs bija FK "Rīga” pārstāvis.

"Rīgas Lauvas/Errea” treneris Jurijs Fedulovs pēc zaudējuma mačā pret ķekavietēm savā komentārā par spēli bija ļoti lakonisks: "Nepaveicās...”. Par savu komandu Fedulovs pastāstīja, ka lielu izmaiņu nav – kodolu veido tās pašas florbolistes, kuras jau spēlēja pērnajā sezonā, izņemot Montu Čēmu un Līgu Cebuli, kuras trenējas kopā ar "RSU/Runway”, tiesa, pārejas vēl neesot nokārtotas."

"Rubenes” treneris Jānis Dainis, neskatoties uz savu meiteņu pārliecinošo uzvaru, pirmkārt steidza uzteikt pretinieces: "Valmieras komanda spēlēja labi. Vienīgais, kā meitenēm pietrūka, bija rezultatīvs uzbrukuma noslēgums. Īpaši gribētos uzteikt pretinieču komandas vārtsardzi Ilgu Jēkabsoni”.

Par savu komandu treneris atklāja, ka šajā spēlē bijušas dažas debijas: "Pirmo spēli Virslīgā aizvadīja vārtsardze Jolanta Tauriņa, kura ir arī mūsu dakterīte. Sev atvēlētājā laikā viņa darbojās bez kļūdām un nostāvēja sausā. Pirmā spēle Virslīgā arī 1994. gadā dzimušajai uzbrucējai Paulas Eglei, kura pat pamanījās atklāt spēles rezultātu. "Rubenes” komandā pirmo spēli Virslīgā aizvadīja Džeina Eglīte.”

Par vienu debiju J.Dainis gan piemirsa – "Valmiera/BSS” treneres amatā pirmā oficiālā spēle bija Zeltītei Bankavai. Zeltīte gan joprojām ir arī "Rubenes” uzbrucēja, tāpēc spēlēja pret savām audzēknēm un pat guva vienus vārtus. Jāsaka, ka Valmieras meiteņu komandu, kura vēl pavasarī pārsteidza visus izcīnot sudraba godalgas, starpsezonas neziņas laikā skārušas lielas pārmaiņas – ar komandu vairs nav trenera Daiņa Ābola, uz Zviedriju devusies Indra Beķere, bet Zane Krišjāne un Zanda Amoliņa šosezon nespēlēšot. Luīze Biļinska, Liāna Aldiņa un Ilze Justamente cerot pāriet uz "RSU/Runway”.

Lai arī sieviešu Virslīga jau ir startējusi, nav izslēgts, ka tai pievienosies vēl viena komanda – "Ķekavas Buldogi”. Jānis Dainis pastāstīja, ka ķekavietes ir izteikušas tādu vēlēšanos, bet viņš kā Latvijas Florbola savienības valdes loceklis ir noskaņots šo iniciatīvu atbalstīt. Lēmums tikšot pieņemts jau tuvākajā laikā.


, 2010-09-18 00:56, pirms 14 gadiem
Ronis tiešām rādīja augstu meistarības klasi!Ja viņš tā sargās arī turpmāk ,tad Talsi Triobet būs ''ciets rieksts'' arī citām virslīgas komandām!
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.