Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"FBK Ādaži" juniori neveiksmīgi startē Čehijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Ādaži" juniori neveiksmīgi startē Čehijā
FBK "Ādaži"

Tradicionālajā starptautiskajā florbola turnīrā jauniešiem "Prague Games" šovasar no Latvijas startēja tikai Ādažu jaunieši, kuri gan nevarēja lepoties ar lielām sekmēm.

Ādažu juniori startēja U-15 vecuma grupā, kur kopumā bija 14 apakšgrupas pa četrām komandām katrā. Latvieši tika ielozēti M apakšgrupā. Turnīra ievadā latvieši katrā no puslaikiem ielaida pa diviem vārtiem un ar 0:4 piekāpās "Zlin Lions" komandai no Čehijas. Dienas otrajā spēlē nācās piedzīvot vēl vienu neveiksmi, kad ar 2:7 tika piedzīvota neveiksme pret "Zurich United UVSGA". Pirmajā puslaikā uz četriem zaudētajiem vārtiem ādažnieki atbildēja ar Rūda Otomāra Gaigala vārtu guvumu. Turpinājumā šveicieši savu pārsvaru palielināja līdz 7:1, bet pēdējās sekundēs Daniels Līvmanis rezultātu padarīja kaut vai nedaudz, bet patīkamāku.

Zaudējuši pirmajās divās cīņās, otrās dienas rītā latvieši devās laukumā, lai sacenstos ar zviedru klubu "Huddinge IBS", kuri arī bija zaudējuši pirmajās divās cīņās. Pirmā puslaika otrajā pusē Gaigals vadībā izvirzīja ādažniekus, bet puslaika izskaņā zviedri panāca līdzsvaru. Otrajā puslaikā nepilnu piecu minūšu laikā "FBK Ādaži" vārtos ielidoja trīs bumbiņas, kas lika piedzīvot vēl vienu neveiksmi, šoreiz ar 1:4, kas grupu turnīru lika noslēgt pēdējā pozīcijā.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "FBK Ādaži" neko nespēja pretstatīt slavenā somu kluba "Happee" jauniešiem, katrā no puslaikiem ielaižot trīs vārtus un ciešot sakāvi ar rezultātu 0:6. Turklāt spēles izskaņā sarkano kartīti nopelnīja viens no komandas līderiem Gaigals.

Turnīra organizatori bija paredzējuši, ka komandas, kas zaudē pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā, uzreiz nedodas mājup, bet turpina cīņu par 33. vietu turnīrā. Tas turnīrā ļāva palikt arī latviešiem, kuri nedaudz negaidīti, spēlējot bez diskvalificētā Gaigala, ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā tika galā ar zviedru kluba "Pixbo" jauniešiem. Cīņas desmitajā minūtē vārtus guva Krists Saldatenoks, bet zviedri izlīdzinājumu panāca trīs minūtes pirms finālsvilpes. Uzvaras pēcspēles metienu realizēja Rainers Cekarevs.

Izcīnītā uzvara nodrošināja vēl vienu spēli, kurā bija jāsacenšas ar čehu klubu "Start 98 Praha Kunratice". Gaigals joprojām nevarēja spēlēt, bet tas netraucēja komandai astotajā minūtē ar 22 sekunžu intervālu gūt divus vārtus (Roberts Villa un Krists Saldatenoks), tuvinot komandu panākumam. Diemžēl līdz pārtraukumam rezultāts bija jau neizšķirts. Otrā puslaika pašā ievadā Cekarevs panāca vēl 3:2, bet tad čehi atbildēja ar trim vārtu guvumiem, kas noveda "FBK Ādaži" komandu pie 3:5 zaudējuma. Līdz ar to arī nācās izstāties no tālākas cīņas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja