Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Trekšem četri punkti, “Harstad” komandā atkal MVP latvietim

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem četri punkti, “Harstad” komandā atkal MVP latvietim
Pēteris Trekše
Foto: Salibandyliiga

Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējies Pēteris Trekše, bet Norvēģijas virslīgā pie mača vērtīgākā spēlētāja balvas ticis Roberts Līviņš.

Trekšes klubs turpina sekot līderiem

Pārliecinošu uzvaru Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Pētera Trekšes pārstāvētais “Koovee”, kas savā laukumā ar 11:4 (2:1, 5:1, 4:2) tika galā ar tabulas lejasgalā esošo “EV Akatemia”. Lieliska spēle arī cēsniekam Pēterim Trekšem, kurš spēlēja komandas otrajā maiņā, izceļoties ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņam izcils lietderības koeficients – plus seši. Ņemot vērā, ka uzvaru izcīnīja arī līderi “FBC Turku”, tad Trekšes pārstāvētā komanda joprojām ieņem otro vietu, no līderiem atpaliekot par diviem punktiem, turklāt konkurentiem ir par vienu nospēlētu maču mazāk. Pēc šīs spēļu kārtas Pēteris Trekše ar 35 (11+24) punktiem ir pakāpies uz trešo vietu čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Priekšā ir vienīgi viņa komandas biedri Jere Oksanens un Jani Rajala.

“Harstad” pret līderiem ielaiž “acīti”, labākā balva Līviņam

Pamatīgu sakāvi pret Norvēģijas čempionāta līdervienību “Tunet” piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas savās mājās kapitulēja ar rezultātu 3:21 (0:3, 2:10, 1:8). Zaudetāju rindās vienus vārtus guva Toms Kirmužs, bet Tomam Niedrem un Kasparam Grundšteinam pa vienai rezultatīvai piespēli. Roberts Trepšs aizvadīja pusi mača, tiekot galā ar 22 no 32 pretinieku metieniem. Bez rezultativitātes punktiem palika Roberts Līviņš, taču tieši viņš saņēma labākā spēlētāja balvu savā komandā. Interesanti, ka arī iepriekšējās divās spēlēs tieši latvieši tika pie MVP balvām, šādu atzinību izpelnoties Trepšam un Niedrem. Nākamo maču “Harstad” aizvadīs vien februāra vidū, kad sacentīsies ar Ronalda Zvidriņa pārstāvēto “NOR 92”.

Spēlējot bez Pavlovskas, SSRA pārtrauc panākumu sēriju

Sešu uzvarēto spēļu sēriju Somijas F-liiga turnīrā pārtraucis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas viesos ar rezultātu 6:7 (0:1, 2:3, 4:2, 0:1) papildlaikā piekāpās “Classic” vienībai. Spēles lielāko daļu viešņas atradās iedzinējos, taču nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām SSRA izvirzījās vadībā. Uzvaru gan nosargāt neizdevās un 28 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieces rezultātu līdzsvaroja, vēlāk triumfējot papildlaikā. Pavlovska šajā spēlē nebija savas komandas pieteikumā. Pēc piedzīvotās neveiksmes SSRA zaudējušas līderpozīcijas turnīra tabulā, ar 32 punktiem atkāpjoties uz otro vietu, garām palaižot PSS. Jau 17. janvārī SSRA sacentīsies ar pēdējā vietā esošo “EraViikingit”.

Garklāva kapitulē bijušajam klubam

Norvēģijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Līgas Garklāvas pārstāvētais “Gjellerasen”, kas izbraukumā ar rezultātu 1:9 (1:1, 0:2, 0:6) piekāpās latvietes iepriekš pārstāvētajam “Grei” klubam. Mājinieces izšķirošo pārsvaru ieguva vien pēdējā trešdaļā, kad guva sešus bezatbildes vārtus. Garklāva šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda ar izcīnītajiem astoņiem punktiem turnīra tabulā atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē. Tikmēr “Grei” rēķinā ir 32 punkti un līderpozīcijas tabulā. Nākamo maču “Gjellerasen” aizvadīs 19. janvārī, kad sacentīsies ar tieši priekšā esošo “Sveiva”, no kuras latvietes pārstāvētā vienība atpaliek par pieciem punktiem.