Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ragovska tālšāviens neglābj no zaudējuma, Krūmiņam piespēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovska tālšāviens neglābj no zaudējuma, Krūmiņam piespēle
Jānis Ragovskis
Foto: Salibandyliiga

Ar lielisku vārtu guvumu, komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā, Somijas Elites florbola čempionātā atzīmējies Jānis Ragovskis, bet citā mačā punktu par rezultatīvu piespēli nopelnījis Morics Krūmiņš.

Ragovskim lielisks metiens, komandai negaidīta neveiksme

Trešo zaudējumu pēc kārtas Somijas F-liiga turnīrā piedzīvojis Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais Lahti klubs LaSB, kas viesos ar rezultātu 4:7 (1:2, 0:1, 3:4) piekāpās Ulvja Mētras pārstāvētajam “Steelers”. Mētra palika ārpus savas komandas pieteikuma, Orste palika rezervē, bet Ragovskis tika iekļauts nomināli pirmajā virknējumā. Praktiski visa spēle aizritēja ar LaSB komandas teritoriālo pārsvaru, taču vienībai kliboja momentu realizācija un laukuma saimnieku vārtu vīram vairākas reizes talkā nāca arī vārtu konstrukcija. Trešās trešdaļas ievadā LaSB pietuvojās līdz 2:3, taču tad viens no spēlētājiem nesavaldīja nūju, trāpot pa rokām pretinieku līderim Markum Sipronenam, tādējādi nopelnot piecu minūšu sodu. Neskatoties uz to, pēc nepilnas minūtes, saņēmis piespēli no stūra izspēles, ar teicamu metienu Jānis Ragovskis tika pie sava otrā vārtu guvuma sezonā, panākot 3:3. Turpinājums gan nesekoja tik labs Lahti vienībai, jo lielā vairākuma laikā mājinieki tris reizes tika pie vārtu guvumiem, kas deva 6:3 vadību. Pēdējās minūtēs vienības apmainījās rezultatīviem metieniem, kas “Steelers” komandai ļāva svinēt uzvaru un pārtraukt piecu zaudēto spēļu sēriju. Tas arī ļāvis pakāpties uz desmito vietu un izkļūt no bīstamās zonas. LaSB vienība tikmēr saglabā piekto vietu čempionāta kopvērtējumā.

Krūmiņam rezultatīva piespēle svarīgā uzvarā

Citā mačā pie ļoti vērtīgas uzvaras tika Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savā laukumā ar rezultātu 6:4 (2:1, 2:0 2:3) apspēlēja Turku TPS, tādējādi saglabājot līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā. Trešā perioda vidū “Nokian KrP” panāca 5:1 vadību un šķietami droši tuvojās uzvarai, taču pagalam neveiksmīga izrādījās spēles 55. minūte, kad 58 sekunžu laikā viesi guva trīs vārtus, pietuvojoties tikai viena precīza metiena attālumā. Izlīdzinājumu TPS gan nespēja panākt un mača pēdējā minūtē Niko Jonaensons iemeta bumbiņu tukšos konkurentu vārtos, uzstādot spēles beigu rezultātu. Jāpiezīmē, ka spēles otrajā periodā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī latvietis, kurš asistēja tieši Jonaensonam. Līdz ar to šosezon Krūmiņš savācis jau 11 (6+5) rezultativitātes punktus.

Biļinska atgriežas sastāvā ar zaudējumu

Pēc divu spēļu izlaišanas, kas bija saistīts ar viesošanos dzimtenē, Zviedrijas sieviešu Superlīgas mačā laukumā atgriezusies Luīze Biļinska. Diemžēl viņas pārstāvētais “Karlstad IBF” savās mājās ar rezultātu 3:6 (1:2, 1:3, 1:1) piekāpās astotajā vietā esošajam “Ronnby”, tādējādi ievērojami samazinot savas izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Latviešu florboliste ar rezutativitātes punktiem neatzīmējās, trešā perioda vidū tiekot pie divu minūšu soda par bīstamu spēli. Pēc piedzīvotā zaudējuma “Karlstad IBF” ar 12 punktiem 15 spēlēs atkāpusies uz 12. vietu 14 komandu konkurencē. 11 spēļu kārtas pirms regulārās sezonas beigām no labāko astotnieka latvietes pārstāvētā komanda atpaliek jau par desmit punkiem, vienlaikus tikai par punktu apsteidzot bīstamajā zonā esošo “Jonkopings IK”.