Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Niedrem labākā spēlētāja balva, Mētra otro reizi pieteikumā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Niedrem labākā spēlētāja balva, Mētra otro reizi pieteikumā
Toms Niedre

Norvēģijas florbola virslīgā otro maču pēc kārtas par labāko spēlētāju "Harstad" komandā atzīts kāds no latviešiem, šoreiz Toms Niedre. Igaunijā ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Niks Kazenko, bet Somijā otro reizi sezonā spēles pieteikumā ticis Ulvis Mētra.

Niedrem labākā spēlētāja balva sāpīgā zaudējumā

Tuvu punktiem otrajā spēlē pēc kārtas bija Norvēģijas Elites līgas klubs “Harstad” ar latviešu piecnieku sastāvā. Dienu iepriekš uzvarējušas “Frederikstad”, latviešu pārstāvētā komanda viesos ar rezultātu 5:6 (0:2, 2:1, 3:3) piekāpās tabulas vidusdaļas vienībai “Gjellerasen”. Kaut arī mājiniekiem bija izdevies iekrāt vairāku vārtu pārsvaru, viesiem septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām izdevās pietuvoties līdz 5:6. Izlīdzinājumu gan panākt neizdevās. Ja iepriekšējā mačā labākā spēlētāja balvu nopelnīja vārtsargs Roberts Trepšs, tad šoreiz MVP balva Tomam Niedrem, kuram divas rezultatīvas piespēles. Toms Kirmužs atzīmējās ar divām piespēlēm, bet Kaspars Grundšteins pie punktiem netika. Roberts Trepšs tika galā ar 25 sāncenšu metieniem, bet Roberts Līviņš šim mačam nebija pieteikts.

Garbares komanda sezonu atsāk ar uzvaru

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma laukumā devusies Šveices NLA komandas “R.A. Rychenberg Winterthur” ar pieredzējušo Evelīnu Garbari sastāvā. Turnīra atsākšanās spēlē “skudras” savās mājās ar rezultātu 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) apspēlēja “FB Riders DBR”. Latviete pie punktiem šajā spēlē netika. Ņemot vērā ilgo pārtraukumu čempionātā, sacensību organizatori čempionāta desmit spēlējošās komandas sadalījušas divos piecniekos, Garbares komandai pašlaik esot labākajai otrajā ešelona, kas ir sestā vieta absolūtajā vērtējumā.

Mētra otro reizi sezonā tiek komandas pieteikumā

Tikai otro reizi šosezon Somijas “F-liiga” komandas “Steelers” pieteikumā ticis Ulvis Mētra, kurš gan palika rezervē izbraukuma mačā pret OLS. “Steelers” komanda pārdzīvo grūtus laikus un arī mačā pret citu tabulas lejasgala komandu nespēja atgriezties uz panākumu takas, zaudējot ar rezultātu 6:7 (1:4, 3:3, 2:1). Pēc šīs neveiksme “Steelers” ar 15 izcīnītajim punktiem 18 spēlēs nokļuvuši bīstamajā zonā, tabulā garām palaižot arī OLS. Pēc sezonas pēdējā vieta automātiski atstās spēcīgāko sabiedrību, bet 12. un 13. labākā komanda būs spiesta cīnīties par vietu zem saules pārspēlēs ar labākajām Divari līgas komandām. Nākamais mačs “Steelers” komandai paredzēts 15. janvārī pret Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvēto “LaSB” un šis mačs paredzēts arī Sportacentrs.com TV kanālā!

Kazenko piespēle pret Freimaņa un Juškēviča pārstāvēto komandu

Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā gana rezultatīvi turpina spēlēt Niks Kazenko, kurš atzīmējies ar vēl vienu rezultatīvu piespēli. Tomēr viņa pārstāvētais “Eesti Maaulikool” savās mājās nespēja konkurēt ar “Jogeva SK Tahe/Olivia”, kuru pieteikumā ir latviešu florbola veterāni Pēteris Freimanis un Ainārs Juškēvičs. Viņi gan šosezon ļoti reti dotas savas komandas sastāvā laukumā un nebija arī šoreiz, kad Jogevas vienība viesos svinēja panākumu ar 19:6 (7:1, 7:4, 5:1). Kazenko asistēja komandas piektajā vārtu guvumā, nopelnot arī divu minūšu noraidījumu. Šosezon latvietis sešās spēlēs atzīmējies ar 7 (2+5) rezultativitātes punktiem

SSRA turpina pārsteigt

Jau sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījis šīs seznas lielākais pārsteigums Somijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā – SSRA, kas kārtējā mačā viesos ar rezultātu 6:5 (1:3, 2:1, 2:1, 1:0) prata atspēlēties un papildlaikā pieveica TPS. Mača gaitā laukuma saimnieces bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, bet izlīdzinājumu SSRA panāca nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. Līdzīgi kā iepriekšējās divās spēlēs, arī šajā SSRA komandas pieteikumā nebija Elizebete Pavlovska, kura bija ieradusies dzimtenē uz Ziemassvētku brīvdienām. Pašlaik sportiste jau atrodas pašizolācijā Somijā un nākamajās spēlēs varētu atgriezties sastāvā. Turnīra tabulā SSRA ar 31 punktu 16 spēlēs saglabā otro vietu, taču tagad pēc punktiem ir noķertas čempionāta līderes PSS.