Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Isjominas klubs atsāk ar uzvaru pār Garklāvu & Co

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjominas klubs atsāk ar uzvaru pār Garklāvu & Co
Diāna Isjomina
Foto: Andreas Kristoffer Berge

Norvēģijas florbola spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu uzvaru izcīnījusi Diānas Isjominas pārstāvētā vienība, bet Somijas Elitē lieliski turpina spēlēt Morica Krūmiņa klubs. Ar labu sniegumu priecēt turnīra arī Elīnas Jeiges vienība Šveicē.

Isjomina atgriežas ar diviem punktiem

Pēc vairāk nekā mēneša ilga pārtraukuma laukumā devies Diānas Isjominas pārstāvētais Norvēģijas Elites sērijas klubs “Tunet”, kas savās mājās pārliecinoši ar 12:1 (0:0, 8:0, 4:1) sagrāva “Gjellerasen” vienību, kuru rindās laukumā devās ilggadējā Isjominas cīņu biedrene Līga Garklāva. Ja Garklāva pie punktiem netika, tad Isjomina nopelnīja vienu punktu par piespēli, bet mača izskaņā tieši ilggadējā Latvijas izlases uzbrucēja uzstādīja spēles beigu rezultātu. Turnīra tabulā “Tunet” ar 27 punktiem atrodas otrajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no “Grei”, kurām par vienu nospēlētu cīņu vairāk. Tikmēr “Gjellerasen” ar astoņiem punktiem atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

Krūmiņš paliek sausā pret pastarīšiem

Sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījuši Somijas florbola čempionāta jaunie līderi “Nokian KrP” ar latviešu florbolistu Moricu Krūmiņu sastāvā. Cēsniekam spēlējot komandas pirmajā maiņā, “Nokian KrP” viesos ar rezultātu 12:5 (1:2, 4:0, 7:3) apspēlēja čempionāta vājāko komandu “Welhot”. Neskatoties uz daudzajiem gūtajiem vārtiem, Krūmiņš šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem, taču maču noslēdza ar lietderības koeficientu +4, kārtējo reizi apliecinot savu produktivitāti. Turnīra tabulā “Nokian KrP” izvirzījušies galvgalī, par vienu punktu apsteidzot “Classic”, kuri gan nospēlējuši par trim mačiem mazāk. Ļoti svarīga būs nākamā spēle pret ceturtajā vietā esošo TPS.

Jeiges klubam trīs no trim

Pēc Šveices čempionāta atsākšanās lieliski turpina spēlēt Elīnas Jeiges pārstāvētais “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas uzvarējušas arī trešajā mačā. Šoreiz savās mājās ar rezultātu 5:3 (3:0, 1:1, 1:2) tika apspēlētas “UH Red Lions Frauenfeld”. Otro maču pēc kārtas "Skorpions" komandas vārtus sargāja latviešu florboliste un darīja to atzīstami, sekmējot komandas panākumu. Izcīnītā uzvara ļāva turnīra tabulā vēl vairāk nostiprināties trešajā pozīcijā. Turpinājumā komandas būs sadalītas divos piecniekos, līdz ar to katrā no kvintetiem vienai komandai kārta būs brīva. Pirmā bez spēles paliks tieši Jeiges komanda, līdz ar to viņām nākamā spēle paredzēta 23. janvārī mājās pret “Kloten-Dietlikon Jets”.

Zvidriņa klubs pabojā nervus favorītiem

Norvēģijas Elites līgas vājākā komanda “NOR 92” savās mājās parūpējās par spraigu mača galotni pret otrajā vietā esošo “Slevik”, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 4:6 (1:1, 0:3, 3:2). Pēc līdzvērtīgā pirmā perioda, otrajā trešdaļā “Slevik” iekrāja triju vārtu pārsvaru, taču pēdējā trešdaļā mājinieki vairākas reizes pietuvojās divu precīzu metienu attālumā. Reāli par punktiem gan pacīnīties neizdevās, pedējo reizi līdz divu vārtu deficītam tiekot jau mača pēdējā minūtē. Latviešu vārtsargs spēlei bija pieteikts, taču palika rezervē.