Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam pirmā uzvara sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam pirmā uzvara sezonā
Morics Krūmiņš
Foto; Juhani Järvenpää

Somijas florbola Elites līgā pie pirmā panākuma izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP", kamēr Nīderlandē Gata Gailīša pārstāvētā komanda zaudējuma rūgtumu šosezon nav izjutusi. Vērtīga uzvara Šveicē Jakoba Karlsonam, bet Norvēģijas virslīgā pamatīgu mācībstundu saņēma latviešu trio ar komandas biedriem.

Krūmiņam pirmā uzvara sezonā
Zaudējot sezonas pirmajās četrās spēlēs, pie pirmā panākuma beidzot izdevies tikt Somijas Elites līgas klubam "Nokian KrP" ar Latvijas izlases aizsargu Moricu Krūmiņu sastāvā. Kārtējā spēlē pērnās sezonas bronzas medaļnieki savā laukumā rezultatīvā spēlē ar 11:8 (3:3, 3:3, 5:2) pieveica "Karhut" vienību. Neskatoties uz vājo sezonas sākumu, maču klātienē vēroja vairāk kā 400 līdzjutēju. Morics Krūmiņš spēlēja komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli beidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1). "Karhut" vienībai šī bija piektā neveiksme sešās spēlēs, bet turnīra tabulā "Nokian KrP" ar trim punktiem joprojām atrodas pēdējā pozīcijā.

Karlsons pirmo reizi bez punktiem
Šveices NLB līgā pie panākuma izdevies tikt Jakoba Karlsona pārstāvētajam "UHC Sarganserland", kas viesos ar5:4 (2:1, 0:2, 2:1, 0:0, 1:0) pieveica "Ticino Unihockey". Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Karlsona pārstāvētā vienība izvirzījās vadībā ar 4:3, taču pēdējā minūtē iekrātais pārsvars tika izlaists. Uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā pārāki izrādījās viesi, tādējādi tiekot pie trešā panākuma piecās spēlēs, atrodoties turnīra tabulas viducī. Karlsons pirmo reizi šosezon pie rezultativitātes punktiem netika.

Hartmanis sāk rezultatīvi
Sekmīgi kārtējo sezonu Somijas 2. divīzijā sācis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS klubs. Turnīra ievadā talsinieka pārstāvētā vienība savā laukumā ar rezultātu 6:2 (2:1, 2:1, 2:0) apspēlēja "GrIFK" vienību, individuāli sekmīgu spēli aizvadot arī Latvijas florbolistam, kurš atzīmējās ar diviem precīziem metieniem.

Sebris izrauj uzvaru pēdējā minūtē, Gailītim trešais panākums
Nīderlandes spēcīgākajā florbola līgā pārliecinoši turpina startēt Gata Gailīša pārstāvētā vienība, kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 10:1 (5:1, 2:0, 3:0) apspēlēja "Hot Flames", tādējādi tiekot pie trešās uzvaras tikpat mačos. Latviešu florbolists, kurš karjeras sākumā Nīderlandē bija ļoti rezultatīvs, pēdējā laikā tik daudz punktu nepelna, bet šajā spēlē viņam viena rezultatīva piespēle.

Ļoti spraigas cīņas joprojām ir Helvija Sebra pārstāvētajam "Blue Falcons", kuriem trijās spēlēs divi mači beigušies ar vienu vārtu starpību, bet vienreiz fiksēts neizšķirts. Trešajā kārtā "Blue Falcons" viesos ar 6:5 (2:2, 2:0, 2:3) izrāva uzvaru pār "Messed Up", turklāt tieši latviešu florbolists guva uzvaras vārtus 49 sekundes pirms mača beigām. Tāpat Sebrim šajā spēlē divas soda minūtes.

Pieticīgākas sekmes pašlaik ir Riharda Krupinska pārstāvētajam HSK, kuri pirmajos trijos mačos ne reizi nav guvuši vairāk par trim vārtiem. Trešajā kārtā gan ar to bija pietiekami, lai beidzot tiktu pie pirmās uzvaras, savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) pieveiktu "Sonics" vienību. Latviešu florbolists trešā perioda vidū ar precīzu metienu panāca 2:1 savas komandas labā, bet partneris vēlāk nostiprināja pārsvaru, ko pretinieki vairs nespēja dzēst. Krupinskim trijos mačos izdevies tikt pie trim vārtu guvumiem.

Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējusies arī mūsu vienīgā dāma Nīderlandes čempionātā Liene Krauja, tādējādi palīdzot "HSK" vienībai savā laukumā ar rezultātu 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) pieveikt "Sonics" vienību. Komandai šī bija otrā uzvara trijās spēlēs, bet Krauja trijās spēlēs atzīmējusies ar 6 (3+3) rezultativitātes punktiem, tādējādi jau tagad labojot pērn iespēto, kad latviete laukumā devās sešās spēlēs, tiekot pie 5 (4+1) punktiem.

Belousovs ielaiž desmit komandas sausajā neveiksmē
Pamatīgu zaudējumu Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis "Harstad" ar trim latviešu florbolistiem ierindā. Kārtējā spēlē virslīgas jaunpienācēji ar 0:10 (0:4, 0:2, 0:4) kapitulēja "Sveiva" vienībai, tā arī nespējo pārspēt Norvēģijas izlases pamatvārtsargu Andeasu Falkeidu, kurš tika galā ar 21 metienu. Tikmēr latviešu vārtsargs Mareks Belousovs arī spēja neitralizēt 21 metienu, bet konkurenti izdarīja par desmit metieniem vairāk, kas arī nodrošināja vieglu uzvaru. Toms Kirmužs un Toms Niedre pie punktiem netika, izvairoties arī no noraidījumiem.

Blumbahs joprojām nespēlē
Jau trešo spēli pēc kārtas Vācijas spēcīgākajā līgā ārpus "Red devils" komandas pieteikuma palicis Talsu florbolists Andris Blumbahs. Kārtējā mačā viņa pārstāvētais klubs viesos ar rezultātu 11:6 (2:3, 2:2, 7:1) pēdējā periodā salauza "Blau-Weiss 96" vienības pretestību. Ar izcīnītiem 12 punktiem piecās spēlēs "sarkanie velni" ieņem trešo vietu tabulā, atpaliekot vien no abām līderkomandām, kas nav izjutušas zaudējumu rūgtumu. Blumbahs piedalījies pirmajās divās spēlēs, atzīmējoties ar 8 (3+5) rezultativitātes punktiem.