Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

papildināts Gribusts kļūst par otro latvieti, kas spēlēs Zviedrijas superligā

Gribusts kļūst par otro latvieti, kas spēlēs Zviedrijas superligā
Juris Gribusts 2014.gada Pasaules čempionātā cīņā pret Zviedrijas izlasi. Foto: floorball.lv

Latvijas izlases un valsts vicečempionu ''Mogo-RTU/Rockets'' florbolists Juris Gribusts noslēdzis vienvirziena līgumu ar Zviedrijas superlīgas (SSL) klubu ''Sirius IBK''. SSL uzskatāma par spēcīgāko florbola līgu pasaulē.

Sportists noslēdzis divu gadu vienvirziena līgumu (1+1) ar Zviedrijas superlīgas komandu, līdz ar to iespēja debitēt pasaules spēcīgākajā florbola līgā jau gaidāmajā rudenī ir vērā ņemama. Ja tā notiks, 21 gadu jaunais lielvārdietis būs tikai otrais latvietis, kurš spēlējis pasaules elitē (kā pirmais 2009.gadā debitēja Jānis Jansons, pārstāvot ''Pixbo'').

Juris Gribusts ir lielvārdietis, un tieši savas dzimtās pilsētas komandā ''Lielvārde'' 2009./2010.gada sezonā piedzīvoja debiju Latvijas čempionāta virslīgā, tobrīd esot vien 16 gadus vecam. Pakāpeniski Gribusts kļuva par vienu no komandas līderiem, turklāt kopā ar lielvārdiešiem tiekot pie visa kaluma godalgām virslīgas čempionātā. Aizvadītajā sezonā Gribusts pārcēlās uz Rīgas ''Mogo-RTU/Rockets'', ar ko kopā aizkļuva līdz pat čempionāta finālām (pusfinālā spraigā sērijā ar 4:3 no turpmākas cīņas izslēdzot tieši ''Lielvārdi''), taču izšķirošajā cīņā atzina ''Cēsu alus/Lekrings'' pārākumu. Kopumā aizvadītajā sezonā florbolists 37 spēlēs guva 22 vārtus un izdarīja 31 rezultatīvu piespēli.

Juris Gribusts pārstāvējis Latvijas U-19 izlasi, turklāt pērnā gada nogalē debitēja arī nacionālajā vīriešu izlasē, Zviedrijā notiekošajā Pasaules čempionātā gūstot vienus vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli.

Nokļūšanu ''Sirius IBK'' lielā mērā veicināja veiksmīgi aizvadīts pārbaudes turnīrs Zviedrijā, kur Gribusts spēlēja kopā ar Zviedrijas kluba uz visas SSL rezultatīvāko spēlētāju Billiju Nilsonu (Billy Nillson). Tam sekoja kluba piedāvājums slēgt sadarbības līgumus, latviešu sportistam nodrošinot visus nepieciešamos sadzīviskos apstākļus.

Aizvadītajā sezonā "Sirius IBK" ar 26 spēlēs izcīnītajiem 42 punktiem ierindojās sestajā vietā, taču izslēgšanas spēlēs klubs nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Nākamās sezonas pirmo spēli Gribusta jaunais klubs aizvadīs 16. septembrī viesos pret "IBK Dalen", bet pirmā mājas spēle paredzēta 20. septembrī. Gatavošanos jaunajai sezonai klubs uzsāks jau jūlija izskaņā un pirmā pārbaudes spēle plānota 8.augustā.

Papildināts ar spēlētāja komentāru

''Pavasara beigās, pateicoties Andim Blindam ("Mogo/RTU/Rockets" komandas vārtsargs), sanāca tikties ar spēlētāju aģentu no Zviedrijas, ar kuru uzsākām sadarbību. Laikam ejot, viņš turpināja apsekot komandas un apskatot sagatavoto video par mani un uzklausot rekomendācijas, nopietnu interesi sāka izrādīt "Sirius IBK". Aizvakar parakstījām līgumu, pāreja ir pilnībā nokārtota. Šobrīd atliek vien trenētis individuāli un pēc divām nedēļām jālido prom.''

Par iespējām spēlēt Gribusts pastāstīja :"Runājot ar komandas spēlētāju Billiju Nilsonu, sapratu, ka komandas sastāvā ir spēlētāji, kuri spēlē, vairāk vai mazāk, bet spēlē, tas ir atkarīgs no pašiem, taču, ja tu esi sastāvā, tad spēles laiks tev pienākas. Tapēc domāju, ka sezonas sākumā spēles laiks man būs, tālākais jau ir atkarīgs tikai no manis paša. Jāturpina smagi trenēties un jācer, ka viss ieies pozitīvā gultnē.''

Par dzīvošanas apstākļiem viens no izlases līderiem pastāstīja, ka komanda par visu ir parūpējusies, dzīvesvieta ir nodrošināta, pilnībā varēs koncentrēties florbolam. Ja būs iespēja, uz Zviedriju Juris dosies kopā ar savu draudzeni.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2015-07-16 13:44, pirms 9 gadiem
Viennozīmīgi labākais jaunais spēlētājs Latvijā

     [+] [-]

, 2015-07-16 23:01, pirms 9 gadiem
vismaz būs kā cilvēks, retā vieta pasaulē kur ar florbolu var dzīvot...