Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pozitīvas dopinga analīzes konstatētas arī florbolistei Dadajevai

Pozitīvas dopinga analīzes konstatētas arī florbolistei Dadajevai
Linda Dadajeva (Nr.9) Latvijas florbola čempionāta finālspēlē. Foto: Latvijas Florbola savienība

Par kārtējo Latvijas sportisti, kas pieķerta aizliegto vielu lietošanā, kļuvusi "Ķekavas" komandu pārstāvošā florboliste Linda Dadajeva, kurai pozitīvas bijušas analīzes pēc aprīlī notikušās "Elvi" florbola līgas finālspēles. Viņa pagājušajā sezonā bija trešā rezultatīvākā Latvijas čempionāta spēlētāja.

Dadajevai pagaidām piemērots pagaidu aizliegums piedalīties sacensībās un viņas lieta nodota izskatīšanai Disciplinārajai antidopinga komisijai.

Pozitīvas analīzes Dadajevai konstatētas 13. aprīlī. Šajā dienā "Ķekavas" komanda Latvijas florbola čempionāta finālspēlē ar 3:4 piekāpās "Rubenei". Dadajeva dienu pirms šīs spēles svinēja 20 gadu jubileju.

Pagājušajā sezonā Dadajeva 24 spēlēs izcēlās ar 33 vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm, kas deva trešo vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, paliekot vienīgi aiz Lauras Gaugeres ("Rubene") un Santas Torsteres (NND).

Līdz ar to šogad dopinga lietošanā Latvijā pieķerti jau septiņi sportisti, Dadajevai sekojot aiz džudista Aigara Mīlenberga, sambo cīkstoņa Vladislava Čerņavska, pauerliftinga sportista Jurija Cibrija, kā arī svarcēlājiem Iļjas Ivanova un Jāņa Griškova. Tikmēr vēl vienas analīzes pozitīvas bijušas kādam sportistam no Lietuvas.

Kā vēstīts, 2018. gadā pozitīvas dopinga analīzes konstatētas 13 gadījumos, trīs sportisti atteikušies no dopinga kontroles, bet viens sportists 12 mēnešu laikā nav trīs reizes bijis pieejams dopinga kontrolei. Šis ir pārliecinoši lielākais dopinga lietu skaits neatkarīgās Latvijas laikā, tomēr pērn arī tika veikts divreiz vairāk analīžu nekā iepriekš un tuvākajos gados plānots šādu analīžu skaitu saglabāt.

Zīmīgi, ka pirms pāris dienām Latvijas Antidopinga birojs izplatīja paziņojumu, atkārtoti atgādinot, ka aizliegta ir viela meldonijs, kas iekļauta preparātā "Mildronāts", šādi liekot mainīt, ka šī medikamenta lietošana joprojām ir aktuāla problēma.

"Tas nozīmē, ka ikviens sportists, kas piedalās atzītas sporta federācijas rīkotajos pasākumos (treniņi, nacionālā vai starptautiskā līmeņa sacensības) var tikt uzaicināts nodot dopinga kontroles paraugu. Ja Pasaules Antidopinga aģentūras akreditētā laboratorijā testētais paraugs uzrāda aizliegtas vielas, tās metabolītu vai marķieru klātbūtni paraugā, kas ņemts no sportista ķermeņa, tas nozīmē, ka sportistam var tikt piemērotas individuālās soda sankcijas – diskvalifikācija līdz četriem gadiem, atkarībā no lietas apstākļiem. Meldonijs ir iekļauts Aizliegto vielu un metožu saraksta S4. klasē – hormonu un vielmaiņas modulatori," vēsta birojs. "Lai izvairītos no pārpratumiem, Latvijas Antidopinga birojs iesaka sportistiem vienmēr pārbaudīt uztura bagātinātāju un medikamentu sastāvu, kā arī darīt zināmu ārstam, ka esat sportists un Jūsu organismā nedrīkst nonākt aizliegtās vielas! Būtiski ir pašam sportistam zināt kādus medikamentus un uztura bagātinātājus viņš lieto!"




, 2019-05-15 19:15, pirms 5 gadiem
atā sudraba medaļas
, 2019-05-15 19:54, pirms 5 gadiem
Kas par dopingu? Alkohols, XTC, kofeīns?
, 2019-05-15 19:57, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Kas par dopingu? Alkohols, XTC, kofeīns?
Cigaretes "More".
, 2019-05-15 20:11, pirms 5 gadiem
2 Dynamit energy pirms fināla
, 2019-05-15 21:01, pirms 5 gadiem
Florbolā taču nespējnieki..Tāpēc dopings obligāti vajadzīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-16 02:25, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cigaretes "More".
Un Royal spirts zaļajās pudelēs.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
Rīgas "NND/RJTC" pirmais čempiones tituls. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

NND/RJTC florbolistes ''Arēnā Rīga'' kļūst par Latvijas čempionēm

LETA. NND/RJTC florbolistes sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" uzvarētājām.
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.