Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Stalbes un Lielvārdes komandas dalīs trešo pozīciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Stalbes un Lielvārdes komandas dalīs trešo pozīciju
Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā uzvaras vārtus guva Olafs Zvīnis
Foto: Floorball.lv

Vienīgajā šī vakara Elvi vīriešu florbola līgas spēlē Stalbes sporta zālē sacentīsies komandas, kas turnīra tabulā atrodas trešajā un ceturtajā vietā, pie mājiniekiem viesojoties "Lielvārde/FatPipe".

Pašlaik "Lielvārde/FatPipe" vienība ar 33 punktiem atrodas trešajā vietā turnīra tabulā, kamēr Stalbes "Pārgauja" iekrājusi par diviem punktiem mazāk, atrodoties ceturtajā pozīcijā. Ja Lielvārdes komanda jau ir nodrošinājusi vietu astoņu labāko komandu pulkā, tad mājinieki šo darbu var paveikt šodien, izcīnot uzvaru. Pēdējos gados abām komandām bijušas ļoti aizraujošas savstarpējās cīņas izslēgšanas spēļu turnīros un nav izslēgts, ka arī šosezon komandām būs jākrusto nūjas vai nu jau ceturtdaļfinālā vai pusfinālā, ja abas komandas pārvarēs pirmo spēļu kārtu.

Viesu komanda uz Stalbi devusies ar divu izcīnīto mini uzvaru sēriju, pēc uzvaras mājās pār "Ogres vilkiem" (6:1), pēdējā minūtē izglābjoties arī Cēsīs, pēc tam triumfējot papildlaikā (8:7). Cēsīs uzvaras vārtus guva Juris Gribusts (18+11), kurš tādējādi ir kļuvis par komandas šīs sezonas labāko vārtu guvēju. Tikmēr Toms Akmeņlauks (17+19) apliecināja savu meistarību, sarūpējot partneriem trīs rezultatīvas piespēles.

Kaut arī pašlaik "Pārgaujas" pozīcijas šķiet gana komfortablas, regulārās sezonas kalendārs nav tas pateicīgākais, jo pēc šodienas spēles punkts čempionātam būs jāliek viesos pret "Rubeni", kas pēdējā laikā spēlējusi neveiksmīgi un noteikti čempionāta noslēgumā gribēs atgriezties uz uzvaru takas. Stalbes vienība pēdējā cīņā savā laukumā ar 11:6 pārliecinoši apspēlēja liepājniekus, tiekot garām konkurentiem arī turnīra tabulā. Gvido Lauga (31+14) joprojām ir gan rezultatīvākais spēlētājs, gan labākais vārtu guvējs, lai gan otrajā rādītājā viņam strauji tuvojas Edgars Puriņš (29+6), kurš pēdējā mačā atzīmējās ar četriem precīziem metieniem.

Aizraujoša bija abu vienību pirmā šīs sezonas spēle Lielvārdē, kad mājinieki ātri iekrāja 3:0 pārsvaru, taču to neprata nosargāt, jau otrās trešdaļas otrajā pusē uz mirkli nonākot iedzinējos. Neizšķirts bija vēl septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad uzvaras vārtus "Pārgaujai" guva Olafs Zvīnis – 8:7.

Šovakar cīņa Stalbē sāksies pulksten 20:00.