Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Isjomina un Garklāva atkal uzvar

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjomina un Garklāva atkal uzvar
Līga Garklāva
Foto: Rune Halvorsen, innebandyavisen.no

Pēc viena sāpīga zaudējuma pie panākuma Norvēģijas virslīgā atkal izdevies tikt latviešu florbolistēm Līgai Garklāvai un Diānai Isjominai. Tāpat pēc ilgāka laika ar rezultativitāti Šveicē izcēlusies Evelīna Garbare, bet Somijā Morics Krūmiņš ticis pie uvaras cīņā ar Ulvi Mētru.

Isjomina un Garklāva atgriežas uz panākumu takas
Pēc piedzīvotā zaudējuma divu līdervienību cīņā pie panākuma Norvēģijas virslīgā atkal izdevies tikt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētaja "Grei", kas aizraujošā spēlē savās mājās ar 5:4 (0:1, 2:0, 3:3) pieveica "Sveiva", uzvaras vārtus gūstot 25 sekundes pirms mača beigām. Garklāva uzvarētāju rindās tika pie vārtu guvuma un vienas piespēles, bet Isjominas rēķinā divas piespēles, pēc kurām izdevās tikt pie precīziem metieniem.

Garbare atkal piespēlē
Pēc ilgāka laika pie punkta par rezultatīvu piespēli Šveices florbola spēcīgākajā līgā izdevies tikt Evelīnai Garbarei, kura tādējādi sekmēja sava "Wizarrds Bern Burgdorf" 8:3 (0:2, 6:1, 2:0) uzvaru pār "UHC Laupen" vienību. Pēc vāji aizvadītā spēles pirmā perioda, tieši pēc Evelīnas piespēles otrā perioda ievadā "burves" guva pirmos vārtus, uzsākot pakaļdzīšanos, kas noslēdzās ar gana pārliecinošu triumfu. Deviņās šīs sezonas spēlēs Garbares rēķinā ir pieci punkti, visi par izdarītajām piespēlēm.

Jansonam piespēle un realizēts pēcspēles "bullītis"
Ne tā sekmīgākā spēle Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā padevusies latviešu duetam Klāvam Jansonam un Pēterim Trekšem. Jansons cīņas gaitā nerealizēja soda metienu, bet pamatlaika izskaņā ar rezultatīvu piespēli palīdzēja savam "Koovee" panākt izlīdzinājumu izbraukuma mačā pret "Rangers". Vēlāk latvietis realizēja ar pēcspēles metienu, tādējādi palīdzot klubam tikt pie 6:5 (1:3, 1:1, 3:1, 0:0, 1:0) uzvaras viesos. Cits latviešu florbolistes Pēteris Trekše, ar ierakstiem spēles protokolā neatzīmējās. Abi latviešu florbolisti maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Piecas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma "Koovee" ar 39 punktiem ieņem piekto vietu, tiesa, vairums konkurentu aizvadījuši par vienu spēli vairāk, kas "Koovee" ļauj reāli domāt par vietu labāko trijniekā, noslēdzoties regulārajai sezonai.

Krūmiņš apspēlē Mētru
Somijas florbola Elites līgā savā starpā sacentās divu latviešu aizsargu pārstāvētās komandas un Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP" savā laukumā ar rezultātu 8:4 (2:1, 1:3, 5:0) pieveica Ulvja Mētras pārstāvēto "Steelers", lai gan vēl desmit minūtes pirms mača beigām vadībā bija viesi, bet vadībā laukuma saimnieki izvirzījās vien nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms pamatlaika noslēguma. Abi latvieši spēlēja savu komandu otrajās maiņās, pie punktiem netiekot. Mētra spēli noslēdza ar negatīvu (-3) lietderības koeficientu, kamēr Krūmiņš palika neitrāls.

Hartmanim trešā uzvara pēc kārtas
Somijas florbola 2.divīzijā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas divu turnīra tabulas kaimiņu divcīņā savās mājās ar rezultātu 7:3 (2:0, 2:2, 3:1) apspēlēja "LoSB" vienību. Latviešu florbola aizsargs darbojās komandas trešajā maiņā, ar rezultatīvām darbībām neizceļoties. Pēc vairākām sekmīgām spēlēm PSS ar 17 punktiem 12 mačos pakāpušies uz sesto vietu čempionāta kopvērtējumā.