Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Šovakar būtu jāsākas Elvi florbola līgas sezonai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šovakar ar spēli Ulbrokā starp vietējo “Oxdog Ulbroka” un Cēsu “Lekrings” komandu būtu jāstartē jaunajai Elvi vīriešu florbola virslīgas sezonai. Diemžēl spēles norise joprojām ir zem lielas jautājuma zīmes.

Kā vakar Sportacentrs.com rakstija, pašlaik vairākas komandas ir ieņēmušas pozīciju, ka neatbalsta Latvijas Florbola savienības pieņemto lēmumu veikt vienreizēju Covid-19 testu visiem spētējājiem un personālam. Sākotnēji bija nepieciešams testu veikt 36 stundas pirms pirmās spēles taču pašlaik savienība nākusi pretim klubiem, kuriem testi būtu jāiesniedz spēles dienā. Arī florbola tiesneši esot informējuši, ka neapkalpos spēles, ja klubi nebūs iesniegusi savienibai apliecinājumu par veiktajiem testiem.

“Oxdog Ulbroka” komandas pārstāvis Andris Pīlups atzinis, ka viņa vadītā komanda testu nav veikusi, bet, neskatoties uz to, vieniba spēles norises vietā ieradīsies. Tālākais jau būšot atkarīgs no iesaistīto pušu viedokļiem. Jāpiezīmē, ka arī cēsnieki ir starp komandām, kas pašlaik atteikušās veikt testus. Komandas pārstāvis Artis Malkavs portālam Sportacentrs.com šorīt apstiprināja, ka cēsnieki uz Ulbroku šovakar dosies.

Ja spēle tomēr notiks, tai vajadzētu būt pietiekami saistošai, jo mačā jātiekas abām pagājušās sezonas vadošajām komandām, raugoties no regulārās sezonas turnīra tabulas viedokļa. Kā zināms “kovids” neļāva izspēlēt pagājušo sezonu līdz galam, neļaujot arī noskaidrot valsts čempionus. Pērn abās savstarpējās spēlēs pārāki izrādījās cēsnieki, kas lielā mērā arī viņiem palīdzēja gana pārliecinoši kļūt par regulāras sezonas uzvarētājiem. Pērn ulbrokieši vāji iesāka sezonu, zaudējot pirmos divus mačus, tostarp savā laukumā ar 5:8 cēsniekiem. Īsi pirms Ziemassvētkiem cēsnieki bija pārāki arī savā laukumā, uzvarot ar 9:7. Šajā mačā gan sižets bija ļoti aizraujošs, jo vēl sešas minūtes pirms mača beigām reti kurš šaubījās, ka cēsnieki tiks pie pārliecinošas uzvaras, jo laukuma saimnieki atradās vadībā ar 8:3. Taču tad bumbiņas viena pēc otras sāka birt “Lekringa” cietoksnī un viesi 27 sekundes pirms pamatlaika beigām bija pietuvojušies viena precīza metiena attālumā. Bija iespēja arī panākt izlīdzinājumu, taču noslēdzošais metiens neizdevās un pēdējā sekundē Krišs Treimanis ievirzīja bumbiņu tukšajos viesu vārtos.

Interesanti, ka “Lekrings” bija uzvarējuši astoņas savstarpējās spēles pēc kārtas, cīnoties viesos. Pēc tam četrus mačus pēc kārtas pie uzvarām bija tikuši laukuma saimnieki, bet šī sērija tika pārtraukta pērn. Pavisam šai vajadzētu būt 30. savstarpējai spēlei virslīgas čempionātā un kopējā bilance ir ievērojami labāka cēsniekiem, kuri uzvarējuši 21 mačā, zaudējumus piedzīvojot tikai astoņās spēlēs. Te gan jāņem vērā, ka savu pārsvaru “lēcējpeles” ieguva pirmajos gados, kad Ulbrokas komanda ieradās spēcīgāko sabiedrībā un ilgus gadus nespēja konkurēt ar vecāko Latvijas klubu. Pēdējo desmit spēļu bilance ir 6:4 šīvakar laukuma saimnieku labā.

“Oxdog Ulbroka” klubs izplatījis paziņojumu, ka, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus, šajā spēlē klātienē komandas atbalstīt varēšot vien 60 spēlētāji un visas šīs vietas jau esot rezervētas. Tādēļ klubs aicina savus favorītus atbalstīt attālināti, jo spēles translācija no pulksten 20:00 paredzēta Sportacentrs TV kanālā.