Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Trekšem "hat-trick", Jeigei laba atgriešanās, Trepšam MVP balva

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem "hat-trick", Jeigei laba atgriešanās, Trepšam MVP balva
Roberts Trepšs vārtos
Foto: innebandyavisen.no/

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma atsācies Šveices florbola čempionāts un sekmīga atgriešanās laukumā padevusies latviešu vārtsardzei Elīnai Jeigei. Somijā ar trim vārtu guvumiem atzīmējies Pēteris Trekše, bet Roberts Trepšs ticis pie labākā spēlētāja balvas Norvēģijā.

Jeige ar uzvaru atrgiežas vārtos

Otro uzvaru divās dienās sieviešu spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Elīnas Jeiges pārstāvētais “UHC Skorpion Emmentallen”, kas viesos ar rezultāti 6:5 (2:2, 2:0, 2:3) apspēlēja “UHC Laupen ZH”. Ja dienu iepriekš pārliecinošajā atliktajā spēlē pret ģeogrāfiskajām kaimiņienēm “Wizards-Bern Burgdorf” Jeige spēli novēroja no rezervistu soliņa, tad šajā mačā viņa devās laukumā aizvadīja visu spēli, palīdzot komandai tikt pie vērtīgiem trim punktiem.

Trekšem trīs vārtu guvumi un pārliecinoša uzvara

Vēl vienu uzvaru Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā izcīnījis Pētera Trekšes pārstāvētais “Koovee”, kas viesos rezultatīvā mačā ar rezultātu 12:5 (2:1, 6:2, 4:2) apspēlēja “Rangers” vienību. Latviešu uzbrucējs, kurš tradicionāli spēlē pirmajā maiņā, šoreiz darbojās otrajā piecniekā, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem. Tas viņam līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ļāvis pakāpties pozīciju augstāk un šajā sezonā ar 18 spēlēs iekrātu 31 (10+21) punktu cēsnieks ir sestais labākais punktu guvējs. Tabulā komanda ar 40 punktiem 19 spēlēs saglabājusi otro vietu, jo pie panākumiem tika gan priekšā esošie “FBC Turku”, gan pakausī elpojošie “Karhut”. Nākamā spēle Trekšes vienībai paredzēta pret pirmspēdējā vietā esošo “EV-Academy”.

Trepša lieliskā spēle nodrošina retu uzvaru

Pie tikai trešās uzvaras šajā sezonā ticis Norvēģijas Elites sērijas klubs “Harstad” ar pieciem latviešiem pieteikumā. Aizvadot nerezultatīvu cīņu, “Harstad” viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) apspēlēja “Fredrikstad” komandu. Lielisks uzvarētāju vārtos bija Roberts Trepšs, kurš tika galā ar 19 no 21 pretinieku metiena. Tikmēr Toms Kirmužs mača septītajā minūtē atklāja mača rezultātu, bet nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, izmantojot Toma Niedres piespēli, Kirmužs guva spēles uzvaras vārtus. Niedrem šajā spēlē arī divas soda minūtes. Tikmēr Roberts Līviņš un Kaspars Grundšteins ar ierakstiem spēles protokolā neatzīmējās. Mājinieku komandā spēlēja arī slavenais norvēģu florbola veterāns Villijs Fauskangers, pie punktiem gan netiekot. Pēc izcīnītās uzvaras “Harstad” ar astoņiem punktiem joprojām atrodas desmitajā vietā 11 komandu konkurencē, par četriem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka, bet pēdējo vietu, kurai pēc sezonas būtu jāatstāj spēcīgāko sabiedrība, “Harstad” apsteidz par pieciem punktiem.

Vāja spēle Ragovskim un visai LaSB komandai

Otro neveiksmi pēc kārtas Somijas F-liiga turnīrā piedzīvojis Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais Lahti klubs LaSB. Iepriekšējā mačā ar 4:9 piekāpjoties Morica Krūmiņa “Nokian KrP”, šoreiz vienība savās mājās bija absolūti bezspēcīgi pret spēcīgo “Oilers”, kuriem tika zaudēts ar 1:11 (1:3, 0:3, 0:5). Turklāt viss sākās tik ļoti veiksmīgi, jo jau otrajā minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, nelielo pārsvaru nosargājot līdz pat desmitajai minūtei. Tomēr atlikušajās 50 minūtēs mačs izvērtās par pamatīgu murgu. Arī Ragovskim, kurš spēlēja trešajā aizsargu pārī, cīņu noslēdzot ar negatīvu (-5) lietderības koeficientu. Orste arī šajā spēlē palika rezervē. Ar 35 punktiem LaSB turnīra tabulā atkāpušies uz piekto vietu, palaižot garām Turku TPS. Nākamā spēle LaSB vienībai ieplānota 15. janvārī pret 12. vietā esošo “Steelers” un šo spēli plānots translēt arī Sportacentrs.com TV kanālā.

“Karlstad”, spēlējot bez Biļinskas zaudē ļoti svarīgu maču

Ļoti svarīga spēle par iekļūšanu Zviedrijas sieviešu Superlīgas izslēgšanas turnīrā bija Luīzes Biļinskas pārstāvētajam “Karlstad IBF”, kas viesos sacentās ar vienu vietu augstāk esošo “IBF Falun”. Lai gan “Karlstad” lieliski uzsāka maču, pirmo periodu uzvarot ar 2:0, bet otrā perioda ievadā iemeta arī trešos vārtus, turpinājums nesekoja. Tā rezultātā pēc diviem periodiem Falūnas klubs jau bija vadībā ar 5:4, bet visā spēlē triumfēja ar 7:5 (0:2, 5:2, 2:1), turnīra tabulā jau par sešiem punktiem apsteidzot “Karlstad” vienību, kas tādējādi tabulā atrodas desmitajā vietā. Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, arī šajā Latvijas florboliste nebija kopā ar komandu, jo viesojās dzimtenē. Nākamā spēle komandai ieplānota 15. janvārī ar astotajā vietā esošo “Vasteras”, kas iekrājušas par septiņiem punktiem vairāk.