Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Garbarei pirmais vārtu guvums sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbarei pirmais vārtu guvums sezonā
Evelīna Garbare
Foto: HC Red Ants

Ar sezonas pirmo vārtu guvumu Šveices spēcīgākajā florbola līgā atzīmējusies Evelīna Garbare, savukārt Norvēģijā divas piespēles un realizēts pēcspēles metiens Diānai Isjominai. Ne tik sekmīgas spēles mūsu somu leģionāriem, lai gan Morics Krūmiņš bija atgriezies komandas pirmajā maiņā.

Garbarei pirmais vārtu guvums

Ar pirmo vārtu guvumu Šveices čempionātā šajā sezonā atzīmējusies Evelīna Garbare, tādējādi palīdzot savam "R.A. Rychenberg Winterthur" viesos līdzīgā mačā ar rezultātu 4:3 (2:2, 2:0, 0:1) palīdzēja uzvarēt "Unihockey Berner Oberland". Latviešu florboliste 14. minūtē guva komandas pirmos vārtus, tādējādi panākot 1:2. Mača turpinājumā komandai izdevās gūt vēl trīs vārtus un iekrāt pietiekami komfortablu pārsvaru, taču četras minūtes pirms pamatlaika beigām Garbare nopelnīja divu minūšu sodu un mājinieces rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Uzvara gan tika nosargāta un ar nopelnītajiem vidēji 1.8 punktiem "skudras" pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā.Nākamo spēli latvietes pārstāvētā vienība aizvadīs savā laukumā pret septītajā vietā esošo "Wizards Bern Burgdorf", kur vairākas iepriekšējās sezonas spēlēja arī Latvijas izlases spēlētāja.

Isjominai divas piespēles un realizēts pēcspēles metiens

Pirmo punktu šajā sezonā Norvēģijas stiprākajā līgā zaudējis Diānas Isjominas pārstāvētais "Tunet", kas savās mājās ļoti spraigā cīņā ar rezultātu 6:5 (2:1, 0;1, 3:3, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar BMIL. Latviešu florboliste cīņas gaitā izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī realizēja vienu no pēcspēles metieniem. Tie gan varēja arī nepienākt, jo "Tunet" izlīdzinājumu panāca vien nepilnas divas minūtes pirms mača beigām. Tabulā Isjominas komanda ar astoņiem punktiem atrodas otrajā vietā, par vienu punktu atpaliekot no Diānas bijušā kluba "Grei".

Krūmiņš atgriežas laukumā un pirmajā maiņā

Palicis ārpus pieteikuma divās Somijas F-līgas spēlēs pēc kārtas, Latvijas izlases aizsargs Morics Krūmiņš atgriezies laukumā “Nokian KrP” komandas sastāvā, spēlējot komandas pirmajā aizsargu pārī. Maču pabeidzot bez rezultativitātes punktiem un ar neitrālu lietderības koeficienu, cēsnieks nespēja sekmēt komandas izvairīšanos no 2:5 (0:0, 2:3, 0:2) zaudējuma Turku TPS. Jāpiezīmē, ka mača gaitā “Nokian KrP” bija vadībā ar 2:0, taču turpinājumā laukuma saimnieki guva piecus bezatbildes vārtus. Pēc šī zaudējuma “Nokian KrP” ar deviņiem punktiem piecās spēlēs atrodas piektajā vietā.

Zaudējums arī Ragovskim un Orstem

Citā Somijas F-līgas spēlē kārtējo līdzvērtīgo maču aizvadījis Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais LaSB, kas spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta izbraukuma mačā pret “Oilers”, tomēr beigās bija spiesti piedzīvot zaudējumu papildlaikā ar rezultātu 3:4 (0:2, 1:1, 2:0, 0:1). Ragovskis spēlēja trešajā maiņā, ar punktiem neizceļoties un maču noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderību. Tikmēr Orste palika komandas rezervē. Ar izcīnītajiem 11 punktiem piecās spēlēs LaSB pašlaik ieņem ceturto vietu, kamēr “Oilers” ir čempionāta vadībā.

Pavlovskai vēl viens minimāls zaudējums

Otro spēli pēc kārtas ar minimālu zaudējumu Somijas F-līgā aizvadījis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas viesos ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) piekāpās TPS komandai, lai gan mača lielāko daļu atradās vadībā. Pavlovska spēlēja komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties un spēli noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderību. Turnīra tabulā ar izcīnītajiem pieciem punktiem SSRA pašlaik ieņem sesto vietu astoņu komandu konkurencē.