Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Florbolisti gatavi sezonu pagarināt līdz vasarai

Florbolisti gatavi sezonu pagarināt līdz vasarai
ELVI līgas vīriešiem līdere "Valmiera". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Ņemot vērā šī brīža situāciju valstī un nodomu aizvadīt pilnvērtīgu izspēles kārtību, ELVI florbola līgas sezona varētu tikt pagarināta līdz pat vasarai, portālam Sportacentrs.com norāda Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons.

Covid-19 pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ ELVI vīriešu un sieviešu florbola līgās ir ieviests pārtraukums, kas ilgs vismaz līdz 11. janvārim. Tas ir datums, līdz kuram Latvijā noteikta ārkārtējā situācija, taču, ja valstī stāvoklis neuzlabosies, tā varētu tikt pagarināta. Pētersons gan cer, ka janvārī florbolisti varēs atsākt pilnvērtīgus komandu treniņus. Tādā gadījumā sezona atsāksies janvāra beigās/februāra sākumā.

"Ja būtu šāds scenārijs, sezona tiktu pagarināta līdz 12./13. jūnijam, taču šobrīd nav atbildes, kas notiks pēc 11. janvāra," pauž Pētersons. Ja ārkārtējā situācija tiks pagarināta un ierobežojumi netiks mīkstināti, LFS gatava izstrādāt plānu par vēl tālāku sezonas pagarināšanu, piemēram, līdz jūlija vidum. Diskusijas par to, ka sezonu vispār varētu neizspēlēt, savienībā nav bijušas, un tāda doma pieļauta netiek. "Apsveram iespēju maksimāli pagarināt sezonu. Ja nepieciešams, nākamo sezonu iesāksim vēlāk, bet nākamajos divos gados lēnām atgriezīsimies pie normāla grafika."

"Ja nu sezonu beigsim pat jūlijā, bet sāksim septembrī – tā būs diskusija ar klubiem, un vērtēsim, cik ilgu starpsezonu mums vajadzēs. Sākt sezonu divas trīs nedēļas vēlāk nav lielu problēmu," skaidro Pētersons. Sezonu gan varētu pagarināt arī pavasarī gaidāmie pasaules čempionāti U-19 vecuma izlasēm. "Gribam saglabāt esošo izspēles kārtību. Būtu jocīgi sāktā sezonā mainīt izspēli un aizvadīt, piemēram, tikai vienu apli un tad "play-off". Tā nebūs vienāda un godīga attieksme pret visiem."

Pētersons uzsver, ka šī brīža situācija nav jāpārspīlē, jo katrs savu iespēju robežās var veikt individuālus treniņus. Risinājumi tiek atrasti, turklāt dažās vienībās treniņi vēl joprojām tiek aizvadīti svaigā gaisā.

Februāra sākumā Valmierā ar sešu izlašu dalību notiks arī pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības sievietēm, turklāt Latvijas komanda šobrīd aizvada treniņnometni.

"Vai kvalifikācija aizritēs "burbuļa" formā, to uzzināsim tuvākajās dienās. Tomēr mums tas būs citādākos apstākļos nekā basketbolā, jo mums būs sešas izlases un iesaistīto skaits būs lielāks. Esam veikuši priekšdarbus – tikai vienā viesnīcā Valmierā dzīvos divas komandas, pārējās pa vienai," LFS šo sacensību rīkošanai konsultējusies ar Latvijas Basketbola savienību, kas šoruden rīkoja "burbuli" Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijai. "Nesēžam un negaidām labākus laikus. Domājam, kā to varam risināt, bet tas viss nav atkarīgs no mums, jo jārēķinās arī ar piecām citām izlasēm. Tām ir jāspēj atbraukt uz Latviju un tajās valstīs var būt ierobežojumi, ka nedrīkst šķērsot robežu."

     [+] [-]

, 2020-12-10 12:22, pirms 3 gadiem
Haha, pārtrauca, kad vēl varēja mēģināt uzspēlēt, lai sāktu tagad, kad ir pilnīgs pipec, malači. Ko viņi bija domājuši, ka Decembrī šitā zaraza beigsies? Vēlreiz malači

     [+] [-]

, 2020-12-10 13:59, pirms 3 gadiem
būsim atklāti. nekas nebeigsies līdz aprīlim/maijam. Martā tik varēsim domāt par kaut ko..
Tagad, izbaudat brīvdienas, zinu, ka daudziem patīk florbols, bet bija piegriezies, tagad ir īstais laiks remdēt tās slāpes.