Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Čehijā Grupu turnīrs ar pozitīvām emocijām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehijā Grupu turnīrs ar pozitīvām emocijām
"NND Rīga" Prāgas turnīra arēnā
Foto: NND Rīga

Visnotaļ atzīstami šīs sezonas starptautiskajā florbola turnīrā "Czech Open" startējušas latviešu komandas, divām kļūstot par savu apakšgrupu uzvarētājām, bet vēl divām izcīnot otrās vietas, tādējādi atvieglojot turnīra turpinājumu. Tālāk klāt izslēgšanas spēles.

"Lekrings" beidzot ielaiž, taču nezaudē

Jau pirms pēdējās cīņas pirmo vietu savā grupā bija nodrošinājuši Cēsu "Lekrings", kuri priekšsacīkstes noslēdza ar spēli pret "1.MVIL Ostrava WOOW". Cīņas trešajā minūtē rezultatīvais Emīls Dzalbs atklāja rezultātu un minimālu vadību cēsnieki noturēja līdz pat 33.minūtei, kad čehi, izmantojot Arta Savina noraidījumu, izlīdzināja rezultātu. Pagāja vien 12 sekundes un čehi jau bija vadībā, taču "Lekrings" nepadevās, pirmspēdējā minūtē līdzsvaru panākot Robertam Zandem – 2:2. Ja cēsniekiem šis vārtu guvums deva vien papildus pārliecību, tad Ostravas klubam pārvilka svītru cerībām uz otro vietu grupā. Izslēgšanas turnīrā "Lekringu" gaida spēkošanās ar Ungārijas U-19 izlasi, kas turnīrā pašlaik cīnās bez panākumiem.

Baušķenieki zaudē rezultatīvā mačā

Sāpīgu zaudējumu piedzīvojuši "Bauskas" florbolisti, kuriem vakar viena uzvara un viens zaudējums, bet pēdējā mačā ar 5:6 nācās piekāpties "1.SC Tempish Vitkovice", kas tādējādi kļuva par grupas uzvarētājiem, bet latviešus šis zaudējums atvirzīja uz trešo vietu tabulā. Cīņas gaitā "Bauska" nonāca iedzinējos ar 1:4, taču spēja gūt trīs vārtus 18 sekunžu laikā, izlīdzinot rezultātu. Nonākuši iedzinējos, latvieši vēlreiz izlīdzināja rezultātu, taču 43 sekundes pirms mača beigām čehi guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaru nesošos vārtus. Pašā spēles izskaņā piecu minūšu sodu nopelnīja Toms Niedre, laupot pēdējās iespējas atspēlēties. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Kristers Tiltiņš, bet pa reizei precīzs bija Rolands Kovaļevskis, Justs Baltmanis un Ņikita Maksurovs. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā baušķenieki sacentīsies ar Šveices klubu "UHC Gunenmatt-Sumiswald".

"Rubene" bezspēcīga arī pret Jurševska bijušo klubu

Zaudējuši pirmajās divās grupu turnīra spēlēs, "Rubenes" vīru komandas florbolisti jau pirms pēdējās cīņas bija noskaidrojuši, ka augstāk par pēdējo vietu savā grupā viņi nevar pakāpties. Pēdējā spēlē komanda sacentās ar Brno "Bulldogs" komandu no Čehijas, kur pērn sezonu sāka Artūrs Jurševksis. Pēc nerezultatīvām pirmajām 10 spēles minūtēm Ritvars Bērziņš atklāja rezultātu. Tas tik ļoti saniknoja "buldogus", ka līdz pārtraukumam čehi bija ne vien atspēlējušies, bet arī panākuši 4:1 vadību, ko turpināja attīstīt pēc pārtraukuma (9:1). Ata Stepāna un Reiņa Mirkša vārti nedaudz uzlaboja omu latviešu pusē, bet pēdējā minūtē komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, pēdējo vārdu sakot Dāvim Zēmelim – 4:10.

Turnīra turpinājumā (1/16 finālā) "Rubeni" gaida nopietns pretinieks, jo būs jāsacenšas ar B apakšgrupas spēcīgāko komandu "Pixbo Wallenstam IBF", kuri izšķirošajā cīņā apakšgrupā ar 5:2 apspēlēja "TJ Znojmo Laufen CZ".

NND Rīga beidzot var līksmot

Latvijas otrā spēcīgākā sieviešu komanda "NND Rīga" pēc diviem zaudējumiem turnīra ievadā, grupu cīņas noslēdza uz pozitīvas nots, ar 5:1 apspēlējot "SK Florbal Benešov". Jau pirmajā minūtē Ieva Priede guva pirmos no saviem diviem vārtiem, bet Sabine Dronka pēc mirkļa pārsvaru palielināja. Līdz pārtraukumam izcēlās arī Karīna Saidova, bet otrajā puslaikā rezultatīvi meta priede un Katrīna Rosoha, čehietēm izceļoties vien pusotru minūti pirms cīņas beigām, kad rezultāts bija jau 5:0. Trešā vieta grupā nozīmē to, ka izslēgšanas turnīrs jāsāk ar pirmo kārtu, kurā būs jātiekas ar Ļubļanas "Olimpija". Slovēnietes trijās spēlēs izcīnījušas vienu punktu ar vārtu attiecību 1:9.

"Rubenes" dāmas liek skaistu punktu

Tieši "Rubenes" sieviešu komanda bija pēdējā no Latvijas komandām, kas noslēdza grupu turnīru. Pirmajā dienā tika izcīnīta viena uzvara un piedzīvota arī neveiksme, bet pēdējā cīņā ar 3:1 izdevās apspēlēt čehu "IBK Hradeec Kralove", kas nodrošināja otro vietu grupā. Pirmajā puslaikā tika gūti tikai vieni vārti, izceļoties Jūlijai Rozītei. Pēc pārtraukuma čehietes rezultātu līdzsvaroja, taču Rebeka Laure atjaunoja vadību, bet Simona Grāpēna puslaika pēdējā minūtē pārsvaru nostiprināja. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā latvietēm jāsacenšas ar "PSN Tatran Strešovice', kas aizvadījušas trīs nerezultatīvas spēles, vienā uzvarot, vienā zaudējot un reizi cīnoties neizšķirti ar kopējo vārtu attiecību 2:3.

Ādažnieki nopelna sev brīvdienu Prāgā

Turnīra pirmajā dienā FBK SĀC izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja arī vienu neveiksmi. Pēdējā grupu turnīra cīņā pret "Pacovšti Honzici" komandu no Čehijas bija jānoskaidro vai komanda izcīnīs otro vietu grupā. Spēles gaitā pēc Rolanda Vaivada un Toma Dāles vārtu guvumiem latvieši divreiz izvirzījās vadībā, bet abas reizes pretinieks atspēlējās. Mača pēdējās minūtēs latvieši sekmīgi nospēlēja skaitliskajā mazākumā, kas ļāva nosargāt otro vietu grupā. Izcīnītā otrā vieta grupā latviešiem ļāva izvairīties no pirmās izslēgšanas spēļu turnīra kārtas, vienlaikus dodot brīvu teju visu dienu, jo nākamā spēle ieplānota vien sestdien no rīta.

"Brenguļu alus" Čehijā nepārspējams

Augstu rezultativitāti turpina demonstrēt "Brenguļu alus", zem šā nosaukuma paslēpjoties "FBK Valmiera". Pēc divām uzvarām turnīra pirmajā dienā, pēdējā kārtā valmierieši ar 6:3 pieveica "SK Jihlava", kas grupā palika pēdējā vietā. Pirmajā puslaikā Mārtiņš Kājiņš ar diviem vārtu guvumiem iekrāja pārsvaru, ko pēc atpūtas čehi sadeldēja. Tiesa, vien uz mirkli, jo latviešiem atbildē bija četri vārtu guvumi Matīsa Salmiņa, Māra Riekstiņa, Kārļa Dedumieša un Jāņa Justamenta izpildījumā. Cīņas beigās pārlieka atslābināšanās noveda pie diviem zaudētiem vārtiem, kas gan šoreiz nebija tik ļoti sāpīgi. Valmieriešiem šī bija vienīgā dienas spēle, jo pirms divas izslēgšanas spēļu kārtas komandai būs brīvas, 1/32 fināla maču aizvadot rīt pusdienlaikā.

Krūmiņš cīnīsies par titulu

Pašlaik bez rezultativitātes punktiem vīru Elites grupā cīnās Morics Krūmiņš, bet komandai sekmes ir gana sekmīgas. Pēc vienas uzvaras un zaudējuma pirmajā dienā, grupu turnīra noslēdzošajā mačā bija nepieciešams panākums pār čehu "FBC ČPP Bystron Group Ostrava". Un to somu klubs "Nokian KrP" paveica, cīņas ievadā nonākot iedzinējos, bet turpinājumā atbildot ar trim bezatbildes vārtiem, kas deva 3:1 panākumu. Līdz ar to komanda ieņēma otro vietu savā apakšgrupā, nodrošinot vēl divas spēles ar labākajām komandām no A apakšgrupas.

Rajeckim otrie vārti, komandai trešā neveiksme

Trešo zaudējumu trijās spēlēs piedzīvojis Andra Rajecka pārstāvētais Šveices NLB līgas klubs "Floorball Thurgau", kas spēlē spēcīgāko klubu grupā. Priekšsacīkšu noslēgumā Turgavas klubs ar rezultātu 2:5 piekāpās "ACEMA Sparta Praha" vienībai, tādējādi paliekot pēdējā vietā grupā. Jau mača ievadā Prāgas klubs guva divus vārtus, vēlāk pārsvaru arī palielinot. Viens no "Thurgau' līderiem Andris Rajeckis pēc pārtraukuma vienus vārtus atspēlēja, taču par panākumu pacīnīties šajā spēlē nebija iespējams. Līdz ar to turnīra turpinājumā "Floorball Thurgau" cīnīsies par devīto cietu, sacenšoties ar

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja